Момче е троянското бебе №1 за 2016-та

* Малкият Стефано проплакал в АГ отделението на МБАЛ – Троян в 6:58 ч. сутринта на 1 януари; вечерта на същия ден се роди второто троянско бебе – също момче
Добро начало
На 1 януари кметът Донка Михайлова поздрави мама Нели и бебето първенец Стефано
ЗА ЧЕТВЪРТИ пореден път първото бебе на Троян за новата година е момче. Малкият Стефано проплакал в АГ отделението на МБАЛ – Троян рано сутринта в 6:58 ч. на 1 януари, „бабували” му д-р Христо Добрев и акушерката Пенка Лингорска. Раждането станало по естествен път, без проблеми, а мерките на младенеца са тегло 3,450 кг и дължина 50 см. Бебе №1 на Троян за 2016 г. е първа рожба на 30-годишната Нели Радева и съпруга й, семейството живее в с. Орешак.

Поздрав за Нели и Стефано от депутата Иван Миховски
СЪЩИЯ ден да поздрави родилката и нейното момченце в АГ отделението гостува кметът Донка Михайлова. И както си му е редът, за бебето първенец имаше кметски дар – сребърна монета за здраве и успех. „Започваме годината с добра поличба – първото троянско бебе е първороден син на младо троянско семейство. Пожелах на мама Нели малкият Стефано да постига важни победи, да обиколи целия свят и да се върне в Троян”, написа в профила си във фейсбук по повода г-жа Михайлова. Стефано и Нели бяха поздравени и от троянския депутат Иван Миховски, който подари на младенеца икона на св. Стелиян, закрилник на малките деца.

ВЕЧЕРТА на 1 януари (в 18:40 ч.) в АГ отделението на МБАЛ – Троян проплакало още едно троянско момченце, мерките му са 3,8 кг и 50 см и раждането станало под грижите на д-р Христо Добрев и акушерката Бонка Пеевска. Малкият юнак е първороден син на Цвета Георгиева и съпруга й, жители на Троян.

ОБЩО 288 са новородените в троянската болница през изминалата 2015 г., което сочи известен ръст спрямо предходните няколко години. През 2014 г. бебета в МБАЛ – Троян са 274, през 2013 г. са 258, а през 2012 г. – 268. Но тук трябва да направим уговорката, че в троянското АГ отделение, което е с отлично реноме и е едно от най-модерно оборудваните в Северна България, избират да раждат и майки от други градове на страната, вкл. от столицата София.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

ДА ВСИЧКО е ясно, че всичко е пополизъм е ясно. Михайлова и това го разбирам, но този какво прави там, мамка му и живот. Да каже , като Общински съветник взе отношение по проблеми или изказа мнение, по някой въпрос. Мъка, и
тои ще потъне в збравата само че по богат! До тук я докаахме ...

Анонимен каза...

Г-н депутат, ще дадете ли отчет на избирателите си, какво свършихте през изминалата година в полза роду.

Анонимен каза...

Кратко и ясно - нищо. Мълча като рибка

Анонимен каза...

Кратко и ясно - нищо. Мълча като рибка

Анонимен каза...

Честито на родителите!Да им е жив и здрав!Дай боже повече деца тази година-нужни са ни!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |