Пълен работен ден и максимална заплата за председателя

* Редовите съветници ще получават колкото досега – 60% от брутното месечно възнаграждение на общинската администрация

Председателят на ОбС - Троян Николай Тодоров
В Общинския съвет

ОБЩИНСКИТЕ съветници в Троян спазиха славната си и дългогодишна традиция – опре ли да си гласуват възнагражденията, настъпва пълно единение, всички са „за” и обикновено удрят тавана, т. е. приемат максимално разрешения от закона размер. Така бе и този път (26 ноември 2015 г., четвъртък), на третата сесия на Общинския съвет (ОбС) за мандат 2015/19 г., когато в точка 8 от дневния ред бяха определени трудовите правоотношения и възнаграждението на председателя Николай Тодоров (коалиция „Избор за Троян”).

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО на обединената десница бе за пълен работен ден и максимално възнаграждение от 90% от кметското. Внесе го бившият председател инж. Ангел Балев („Избор за Троян”), избран за временен водещ, понеже титулярът г-н Тодоров заяви конфликт на интереси и не участва в работата на ОбС по въпросната точка. И се базираше на чл. 26, ал. 1 от ЗМСМА, гласящ: „Размерът на възнаграждението на председателя на Общинския съвет не може да надвишава 90 на сто от възнаграждението на кмета на общината”. Предложението бе прието с абсолютно мнозинство – 28 „за” от 28 гласували, без никакви коментари и буквално за секунди. Тук е нужно известно уточнение – законът фиксира горната граница (до 90%), но без да определя минимален праг, тоест председателската заплата може да е от нулата до тавана, каквато е волята на съветниците.

И ДА ПРИПОМНИМ
защо се наложи тази специална точка за председателската заплата. Защото в предишния Общински съвет, когато след импийчмънта на Минко Акимов (ГЕРБ) председателското място зае инж. Ангел Балев, се получи един деликатен казус. Инж. Балев бе зам.-директор на СОУ „Васил Левски” и за да не се налага да се откаже от този си пост и съответната заплата, но и да не изтърве общинското председателство, бе намерено златното решение – да изпълнява председателските си задължения на половин работен ден и с половин заплата (45% от кметската). Което, разбира се, бе узаконено със съответното решение на Общинския съвет; а директорката на споменатото СОУ Розалина Русенова, която и тогава, както е и днес, бе съветник от левицата (БСП), обясни, че няма никакъв проблем нейният заместник да работи паралелно като общински председател. Сегашната ситуация обаче е различна и новият председател г-н Тодоров ще е на пълен работен ден и с пълно възнаграждение.

НА СПОМЕНАТОТО заседание не бяха разглеждани заплатите на редовите съветници, оставащи си на досегашното ниво – 60% от средното месечно възнаграждение в общинската администрация или с 10% под допустимия законов максимум. Това е уредено в чл. 34, ал. 2 от ЗМСМА, който гласи, че „общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец (в общините с население до 100 000 души) не може да бъде повече от 70 на сто от средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец”. Със статут на редови съветници са и новоизбраните зам.-председатели на ОбС – юристите Минко Акимов (ГЕРБ) и Росен Веселинов (БСП).

В МОМЕНТА основната заплата на кмета на община Троян е 1637 лв., но се предвижда актуализация и ново ниво от 2200 лв., което означава, че заплатата на председателя на Общинския съвет ще бъде около 2000 лв. Средната месечна заплата в общинската администрация в Троян за 2015 г. е 705 лв. и изчислено на тази база средното месечно възнаграждение на редови съветник възлиза на 420 лв.; в общи линии се очаква и през новата година да няма големи отклонения от това равнище.

Генадий Маринов

Още по темата:

57 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Маринов, за простолюдието обясни със думи прости, какво означава това във цифрово изражение.

Анонимен каза...

Г-н Маринов се страхува да изнася такава информация.

Анонимен каза...

Когато Ангел Балев беше председател на Общински съвет на пълен работен ден работното му време преминаваше във виенската сладкарница.Въпроса сега ми е : Новия председател ще спази ли традицийте завещани от Балев? Ще си прекарва работното време в кафенето до реката.А ние данъкоплатците ще плащаме заплатката му.

Анонимен каза...

За пореден път Г.Маринов “пренаписва историята“ и умишлено спестява фактите заради познатата до болка причина. Ако И.Пеевски не бе повдигнал въпросът за двойните трудово-правни отношения на Балев – до края на миналия мандат Балев щеше да се води на пълно трудово-правно отношение с гимназията и на второ такова в ОбС Троян, макар и на половин щат. И.Пеевски тогава попита има ли нощна смяна в обС Троян, за да може Балев след работното си време в гимназията да продължи работата си като председател на ОбС Троян в тази „нощна смяна“. След това няколко общински съветника „обясниха“, че това не било проблем и че той щял „да съчетава“???? двете си дейности, а г-жа Русенова „обясни“, че с Балев щели да се разберат кога да работел в училището и кога в ОбС, но Балев щял да се води на пълен работен ден в гимназията, а времето през което отсъствал- това щяло да му се води като неплатен отпуск??!!
Всичко това се случва в един ОбС. Някой да не си помисли, че това се случва в кварталната кръчма след 5-тата ракия? Всичко това се случва и пред погледа на безмълвните и добре нахранени троянски медии!
След като Пеевски сезира съответните институции – чак тогава след няколко месеца тарикатите оставят Балев по на половин работен ден в ОбС и училището.
А какво представлява ОбС Троян с неговите партийни съветници – изгледайте и изслушайте това видео от 17 до 25 минута след „избирането“ на Балев, защото е нещо потресаващо като откровение и унищожителна присъда над един ОбС. И нещо, за което посмъртно няма да научите от троянските нахранени медии.
http://obs.troyan.bg/videozapisi-obs/84-videozapisi-na-zasedaniya-na-obs-troyan-mandat-2011-2015-g-arhiv/165-videozapis-na-25-to-zasedanie-na-obs-troyan-09-07-2013-g
Както си му е редът в този и в другият троянски вестник – нито дума за протестите на Пеевски!!!. Нито дума за това в какво се е превърнал ОбС и неговите „партийни съветници“. Нито дума за гражданската подписка и исканата оставка на целия ОбС след „избирането“ на Балев. Нито дума за въпросите му към съветниците и гражданите:
1. Как така една и съща работа като председател на ОбС преди се е вършила на пълен работен ден от Акимов, а сега ще се върши на половин работен ден от Балев?
2. Ако работата на Балев в СОУ В.Левски може да се върши за половин работен ден - защо до сега е работил на пълен работен ден?
/и защо днес отново е на пълен работен ден за работа, която е вършил на половин работен ден, докато е бил председател на ОбС Троян?/
Сега възниква следващия въпрос: След като Балев е успявал за половин работен ден да си върши работата като председател на ОбС – защо днес ОбС назначава Н.Тодоров на пълен работен ден за работа, която е извършвана за половин работен ден?
Такива въпроси няма да прочетете в този или другия троянски вестник, защото се касае за работа, а не за пари. Защото се касае за познаване работата на един ОбС според ЗМСМА и търсенето на отговорност за несвършената или некачествено свършената работа, а не за кой колко получавал.
Троянската посткомунистическа простащина вечно да гледаш в паницата или в кесията на този или онзи отдавна е пословична. Няма значение дали касае ОбС или частния сектор или общинските институции. Опре ли обаче до това, да се търси отговорност, да отстояваш закона и да се бориш срещу беззаконията или да защитаваш гражданските си права - неграмотният и страхливият посткомунистическия простак /ПП/ бързо заема дъното на мишата дупка и изчаква времето, когато отново ще се заговори за чинията и кесията. Там му е силата! За друго не го търси!
Мечтата на всеки ПП е да се работи на ангария. Той и за това е „посткомунистически“. Иначе много обича да цитира максимите, че „няма безплатен обяд“ или че „времето е пари“ и да се представя като голям демократ, антикомунист и с много сериозно „дясно мислене“. Как ли не!
Та да си дойдем на думата - „Вечна слава на троянският посткомунизъм и неговите „десни“ и „демократични“ антикомунисти и нахранени троянски „медии“!“

Анонимен каза...

Ужас.Какво ни пиле окълва.Новоизбраните зам.-председатели на ОбС – юристите Минко Акимов (ГЕРБ) и Росен Веселинов (БСП).Този втория до скоро се титулуваше инженер.Кога стана юрист.Е ще имаме най-добрия юрист сред инженерите и най-добър инженер сред юристите.Той е няколко мандата общински съветник а не знае къде се намира трибуната за изказвания.Ако го пуснеш може да не я намери.Явно ГЕРБ и БСП са яко закъсали за кадри.
Генади срамиш юридическата професия като назоваваш тези двамата юристи.

Анонимен каза...

Те нямат срам! Оставете им тоалетните без врати!

Анонимен каза...

Розалина Русенова е директор на най-голямото троянско училище – СОУ „Васил Левски”- активен член на БКП (болшевики) ... Нима очаквате в това училище децата да знаят истината за кървавото комунистическо иго, за лагерите на смъртта и за това, че разликата между комунизма и фашизма е само във формата на мустаците на другарите Сталин и Хитлер ...

Анонимен каза...

Невероятна наглост! С какви очи, при наличието на толкова пенсионери, мизерстващи със 150-160 лв. пенсия и на толкова млади хора, работещи на минимална заплата, човек, който е собственик на няколко заведения и магазини в града, си позволява да задължава троянските данъкоплатци не само със своята заплата, но и с осигуровките към нея?! Питам - колко точно е кметската заплата и ще върши ли председателя на Общинския съвет 90% от работата на кмета, щом взима 90% от заплатата му?

Анонимен каза...

Предходния пост е много интересен. хем се обяснява колко много работа върши кметицата (при условие, че умишлено ни е натресла да плащаме санкции), хем се обяснява колко няма да върши председателя на ОС (при условие, че все още не е започнал - ерго не е имало възможност да се види какво прави)! Да познаем ли какъв е човека писал поста?

Анонимен каза...

Честито, Троян! Имате си трета ловешка бабичка, която ще ви е заместник кмет!

Анонимен каза...

Троянци да ви е честита новата зам.кметица Бистра Чолакова.Тя ще е тартор на троянската общинска мафия Кръстев ,Димитрова,Хитров и Иванов.Е сега ви е бедна фантазията каква ще е корупцията в Общинска администрация.

Анонимен каза...

11-ти, познаваш ли инж. Бистра Чолакова, че пишеш тези глупости? Защото аз я познавам. Тя е прекрасен специалист и принципен човек. Това може да притесни някого от общинската администрация, който е корумпиран. То и поста може да е написан от такъв човек. Поздравявам Михайлова за добрия избор.

Анонимен каза...

Това, че Балев е работил на половин работно време, а Тодоров ще прави същото на цяло, може просто да означава, че Балев е два пъти по-ефективен от Тодоров.

Анонимен каза...

Балев - евала! Десеторъкия Шива! Евала, машаала, ашколсун! На такива качествени троянци разчита градът...

Анонимен каза...

6-ти, на кого да оставите тоалетните без врати, ако правиш връзка с главния мозък сигурно трябваше да забележиш под коя статия беше направен този коментар и следователно намека според теб за кое учишище/дет.градина се касае, айде познай от първия път, а иначе не е трудно да се провери.

Анонимен каза...

6-ти, мята лайна, но не е познал!

Анонимен каза...

До тук беше с ГЕРБ Троян. Жалко за вота ни и надеждите. Кои доведоха до това жалко състояние? На нас ни е ясно, но защо хора с позиции и възможности допуснаха това. Къде е ГЕРБ ! Да имате си депутат, е, и?

Анонимен каза...

Ачо, наздраве, бате!Още четири години уредихме хранилка.Остава да устискаш на пиенето,ама ти си стабиляга.И Цането е майстор на чашката.

Анонимен каза...

Веселинов като е юрист защо в лесопласт е магазинер срам и позор Донке чисти се от тези търтей

Анонимен каза...

Е това беше с герб срам и позор какъвто ни е депутата такива са и общинските съветници изключая само Радевски другото е оооооооо

Анонимен каза...

Какъв общински съветник измамник комарджия подлога мъжка курва и още кой малкото Хари

Анонимен каза...

Съветник дарява заплатата си за благотворителност вече три мандата
Петък, 27 Ноември 2015

Съветник дарява заплатата си за благотворителност вече три мандата
„Аз не съм общински съветник, за да изкарвам пари от това, а да съм полезен на общността със знанията, уменията и опита си. За мен е съвсем нормално да не получавам заплата, ще я дарявам за благотворителност. Колкото е месечното ми възнаграждение, още толкова ще давам от джоба си и цялата сума ще влиза в банкова сметка, която ще е прозрачна. Дано примерът ми последват и други мои колеги. Да докажем, че не сме във властта за лична облага и с користни цели.“
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=54710

У наше село като вси съветници са бизнесмени дали ще има някой смелост да го направи това и да докаже ,яе не е там само заради парите.

Анонимен каза...

"ОБЩИНСКИТЕ съветници в Троян спазиха славната си и дългогодишна традиция – опре ли да си гласуват възнагражденията, настъпва пълно единение, всички са „за” и обикновено удрят тавана, т. е. приемат максимално разрешения от закона размер. Така бе и този път (26 ноември 2015 г., "

Да си дойдем на думата за какво бяха всичките напъни по изборите!!!!БОКЛУЦИ ТРОЯНСКИ!!!!

Анонимен каза...

Напъните си бяха за пари... пък и кой ли е очаквал друго!

Анонимен каза...

Ситуацията в общинския съвет е следната. Цар Марин е бесен, че е загубил кметските избори и контролирайки общински съвет ще доказва, че е цар. Даньо Сирака и малкият Хари му блажат левия и десния ташак съответно в очакване на някое парче от общинската баница. Жалките съветници от ГЕРБ, "воеводите" и ДПС изпълняват точните инструкции на царя. Защо? Защото нямат грам достойнство. Нито пък срам. Позор за Царя, позор за ГЕРБ и слугинаж.

Анонимен каза...

22-ри кой в троянския парламент да е полезен със знанията си.Почваме от зам председателите.Юриста милиционер Минко Акимов-той е там за далаверата.Няма да напомням какво направи докато беше кмет- обслужваше охранителната си фирма.Магазинерчето в лесопласт инженера юрист Росен Владимиров ли.Този е няколко мандата общински съветник а няма нито едно изказване.Машинка за гласуване.Мисля, че няма смисъл да продължавам нататък.Тези хора са там за далаверата и паричките който получават.

Анонимен каза...

Троян навлезе в ерата на Водолея-ерата на хаоса.

Анонимен каза...

Тоз общински председател с какви очи ще взема по 2000лв. на месец след като Троянци ги отсвириха на изборите категорично и ако не бяха платили на Ангелов да ги представлява нямаше и 1000 гласа да съберат.Селски тарикати,но си изиграха добре картите с дебелан и сега ще си делкат по 1500 на месец от двете заплати за нищоправене следващите 4 години.Разбира се никой и от другите торби в този съвет не си заслужава парите.На Радевски робите по 4 месеца блъскат на машините за тез пари,а тез тарикати за 4 дена блееене в съвета ще ги взимат,отделно другите пари от далаверите общински.Ай сега да гласуват тей единодушно и по големи данъци та да им влези перфектно на тъпанарите дето гласуваха пак за тях.

Анонимен каза...

Много ми е интересно този дето си е дарявал заплатата какви знания и опит има в сферата на обществените науки и управление. Това, че е добър и проспериращ бизнесмен е чудесно, но това няма нищо общо с познанията за развитието и просперитета на една цяла общност /в случая община/. Той дори не е разбрал, че тези пари не са заплата, а средства за покриване на разходи в дейността на eдин общински съветник. А от тук следва, че този човек не работи като такъв, а е там, за да дава акъл. Това не е лошо, само че от този "акъл" на база уменията и опита му като добър бизнесмен, няма никаква полза в огромната част от местните политики, които се решават и прилагат в една община.
Няма как и никой не е специалист по всичко. В същото време общинския съветник трябва да взема решения по всичко. А за да взема решения по всичко той трябва добре да се подготви, много да чете, да си поръчва анализи от специалисти, да се самообучава или да го обучават, да пътува и да изучава добри практики, да отделя средства за консумативи и разходи, да взаимодейства с общински и държавни структури, да прави публикации, да се среща с хора и организации и т.н. и т.н. В България е прието със закон тези присъщи разходи да се покриват от възнаграждение, което получава общинския съветник. Времето, което той отделя за тази дейност не се заплаща и е в полза на обществото. В Европа няма такова нещо - на общинските съветници се заплащат разходите, компенсира се времето, осигурени са и получават достатъчно средства за да бъдат НЕЗАВИСИМИ в своята дейност. Има приета Европейска Харта за местното самоуправление, която е подписана от България и която тотално не се спазва и се нарушава. Причината е много проста – всички да са зависими и да „пеят по едни и същи ноти“. Откажеш ли – веднага ти ликвидират бизнеса и те оставят само на тези „възнаграждения за дейност“, с които дори ще трябва да оцеляваш. Ако случайно си намериш препитание – следва преследване и натиск, докато и от там те прогонят и ти ликвидират препитанието, Само и само да не клекнеш на местната мафия. Нещо повече – местната мафия ти поръчва „черен ПиАр“ в добре нахранените троянски медии, които трябва да те доунищожат пред обществото. За назидание! За да няма повече никой, който да смее да се опълчи на троянската посткомунистическа мафия. Нещо повече – българският закон забранява на общински съветник да се регистрира като безработен. За разлика от гражданите – той няма никакви законови права за социална защита. С две думи: общински съветник в Троян /и къде ли не/, който се изправи срещу троянското посткомунистическо котило и демонстрира независимост и собствено мислене – той е обречен на законово физическо унищожение. Невероятно, но факт!
Два въпроса:
1. Защо никой не протестира от факта, че 90% от общинските съветници НЕ РАБОТЯТ като такива, не си вършат работата, а вземат пари за необходимите разходите за тази работа?
2. Защо никой не протестира за огромният брой общински съветници в една община, които според европейските практики би следвало да се намалят с минимум 60%?
Основен въпрос:
Защо всички са се вторачили в тези възнаграждения, а никой не се интересува от бракът или нищоправенето, който произвеждат тези общински съветници?
Подвъпрос: Ако бъдат спрени тези възнаграждения за разходи - какво очаквате? По-добра работа на ОбС като цяло? По-добра и по качествена работа от отделните общински съветници?
Извод: Днешният българин /вкл. троянеца/ изобщо не го интересува как и защо об.съветници не работят и водят общината към разруха. Той е достатъчно страхлив, инертен и напълно безхаберен за да им потърси сметка, че не работят и че им съсипват общината "с даване на акъл", което наричат "Сесии на ОбС". Преди няколко години, когато на троянския площад имаше протести срещу неработещия ОбС Троян и бе поискана оставката на целия ОбС начело с Балев - дойдоха около 10-на човека само.
Упадъкът на едно общество винаги върви ръка за ръка с простотията, невежеството и робският страх и манталитет.

Анонимен каза...

За тези двамата дето единия изобщо нямаше и да е И общински съветник ,ако се гледаше как гласуват хората ,пък после със хиляда врътки и оставки на ортаците по далавери стана втори след кметицата са ми ясни ,че всичко е за немъчените парички.Но ми е интересно дали някой знае със сигурност милиардера Радевски и той ли си взима заплатата от общината,защото ,ако е опрял и той до тези пари това е велико падение на личността.

Анонимен каза...

Пеевски стига си давал за пример как било по Европа и за какво им плащали на общинарите.Първо погледни какви са им градовете и как се чувстват хората в тях и после погледни в каква кочина живеем и как се чувстват хората в Троян и тогава ни разправяй ,че някой заслужава пари в месната управа.И по 5000 на месец да взимат нищо няма да се промени към по добро ,напротив още по зле ще става.За това иде реч и затова негодуват хората и искат поне да имат доблест и съвест след като са доказани некадърници толкова години и е повече от ясно,че и следващите 4 години нищо по добро не ни чака ,поне както в някой други градове за някоя социална кауза да отиват тези пари.

Анонимен каза...

29-ти, бита определя съзнанието, айде да не обвиняваме все хорицата от Троян, а да погледнем какво представляват тези общински съветници.Няма да е лошо периодично да се дава отчет пред обществеността кой общински съветник по какъв проект е работил, какви предложения внася, какви идеи защитава, някаква резултатност, а не всичко да е обвито в мъгла и хората да нямат представа всъщност за кого са гласували.

Анонимен каза...

Голяма част от общинските съветници не са за там, това са хора, които не осъзнават, че мъчат да си пъхат главата там, където не могат да си пъхнат пръста.

Анонимен каза...

31-ви, с мислене като вашето, само ще сънувате живота в европейските градове и ще цъкате като часовници.
Навсякъде в нормалните държави пари се дават за вършене или за свършена работа. Това колко пъти да ти го напиша, че да го разбереш? Колко пъти трябва да ти се обяснява, че твоята работа като гражданин е да изискваш свършена и то качествена работа срещу тези пари, а не с тъпия ви троянски комунистически манталитет постоянно да гледате в чуждата паница и да издигате социалистическата "ангария" в култ.
Ще потърсиш ли сметка от тези които не работят в ОбС? Не, няма да си мръднеш пръста. На вас все някой друг ви е виновен и все нещо ви пречи. Ще хленчите и ще мрънкате колко сте нещастни и с овче примирение ще оплаквате жалкия си животец, който ви очаквал през следващите ПОРЕДНИ 4 години.
Я виж какво самият ти си написал - "по 5000 да получават нищо няма да се промени". Значи въпросът не е в парите! Браво, откри топлата вода! Сега се опитай да разбереш коя е причината за упадъка в Троян и бездействието на институциите и най-важното - да откриеш собствената си вина за този упадък и нищоправене. Ако си неграмотен и още не си разбрал, че на местно ниво хората се самоуправляват, а не ги управляват както бе през тоталитаризма - това не те извинява. Да си се ограмотявал, вместо да ми хленчиш за някакви "хорски мъки" и справедливост и то за хора, пред очите на които 20 години ги грабят, съсипват, лъжат, мамят, а те гледат и са бездействени и бездушни като стадо овце. Да не би извънземните да избраха и изпратиха тези общински съветници на тези "негодуващи страдалци"? Ами то няма и месец откакто си ги избрахте и вече надухте гайдата и почнахте да хленчите. На кого и пред кого хленчите? На вас не ви пука за вас самите, а очаквате някой да се трогне от жалкия ви и безсмислен животец? И някой да дойде да ви "освободи"? От кого и от какво, освен от вас самите. Ами вие се набутахте в собственото си авторобство. Няма кой друг да ви освободи, освен вие самите. Ама и за това ви е страх и ви мързи.
Ами идете и ги махнете тези ваши избраници като не ви харесват. Ще идете, ама друг път. Шубето си е голям страх!

Анонимен каза...

19-ти как разбра, какво работи Росен Веселинов? Да не си му чел длъжностната характеристика?

Анонимен каза...

Ами как ходих за дървен материал защо ти да не мислиш че юрист на Велде ПРОДАВАЧ

Анонимен каза...

Длъжностна характеристика на Росен Веселинов.
1.Да използва инженерно юредическите си знания за увеличаването на продажбите на дъски в магазина на лесопласт.
2.В този мандат да стигне до трибуната на общински съвет и да каже поне здравейте за да му чуем гласа защото за няколко мандата нямахме тази възможност.

Анонимен каза...

4-ти, 29-ти, 34-ти... С една дума - Пеевски,

Евала! Браво! Искам безкрайно да ти благодаря за точните въпроси в пост номер 4. Но моля те недей избързва. Нека мине някой месец от работата на Общинския съвет, пък да видим какво нищо ще направи Н. Тодоров и тогава да викаме срещу него. За да не стане така че плачем за нероден Петко...

Иначе, драги ми Смехурко, искам да ти кажа, че историята правиш опити да пренаписваш ти, не Г. Маринов. Защото той никъде не споменава свои или чужди заслуги за ситуацията при издигането на А. Балев за председател на ОбС и казуса със заплатата му. Просто припомня че е имало такъв случай. Отдолу под материала има линк към материала който ти си очаквал да бъде споменат от Генади, за да бъде възвеличен подвига ти. А именно "Председателят Балев - на половин работен ден".

А ето и наглата ти лъжа: "Както си му е редът в този и в другият троянски вестник – нито дума за протестите на Пеевски!!!." Да, да, ама не... Виж втори абзац в споменатия материал. За да ти спестя четенето на техническа литература как се търси в сайт (защото когато незнаеш нещо ти много четеш), ще ти дам директно линка: http://statii.troyan21.com/2013/08/blog-post.html

И понеже май си късопаметен, ще ти покажа и другата ти лъжа - че не е отразено искането ти за оставка на ОбС... http://statii.troyan21.com/2013/07/blog-post_24.html

Намери си гинко-билобата ако обичаш...

Още нещо искам да те попитам... след като "Троянската посткомунистическа простащина вечно да гледаш в паницата или в кесията на този или онзи отдавна е пословична.", ти посткомунистически простак ли си, след като си искал справка какво е изплащала Община Троян на фирмата на Г. Маринов? Да не говорим че ти също цитираш "максимите, че „няма безплатен обяд“ или че „времето е пари“ ". Особено втората...

Изивини ме Генади, знам че сега пак ще заподозре теб за този пост, но хем не мога да се сдържа да си му кажа кривиците, хем съм му обещал да бъда неговата градивна сянка....

Но да се върна на основната си мисъл...

Искам да те попитам, Пеевски, защо така бързо реши (в пост 29) че добър и проспериращ бизнесмен "няма нищо общо с познанията за развитието и просперитета на една цяла общност /в случая община/." Ти не си ли живо доказателство за това - добър строителен инженер, с познания за ..... /да не се повтарям/? И защо реши, че след като човека има някакъв бизнес /а май той пък съвсем не е просто "някакъв"/, не може да отдели средства да си покрие разходите от дейността като общински съветник?

И отново ти благодаря за правилното наблюдение за нищоправенето на съветниците и големия им брой. Но хайде кажи как може да се излезе от ситуацията. Съвсем сериозно те питам. Обясни ни го като на прости хора, като на селяни... Иначе ще те заподозра в популизъм....

А на въпроса ти какво да очакваме като спрем заплатите на съветниците... Има 2 варианта:

1) надеждата е че там ще отидат хора наистина за каузата.
2) ще вземат по друг начин това, което взимат сега. Ама и в това си има плюс - те и сега гласуват лобистки, ами поне няма да им плащаме...


И накрая, Пеевски, искам да те попитам, ти защо не се кандидатура като независим за общински съветник? Да не би да си открил "собствената си вина за този упадък и нищоправене", но просто вече си разбрал че не можеш да се пребориш с това твое състояние?!

Ха сполай ти! И със здраве!

Селянина

Анонимен каза...

Не ви ли е срам, господа Общински съветници! Та вие сте пълни престъпници,така безсрамно да ограбвате бюджета на Троян. Знаете ли,че хората които отговарят с труда си за селските читалища и които са истински будители, работят за минималната работна заплата, но за разлика от вас работят. А вие, безсрамници, какво точно ще работите? Ще се събирате веднъж-дваж в месеца да натискате копчета, по заповед на партията. Не е ли срамота, че толкова много от вас са богати бизнесмени, директори на институции, и въпреки това ще вземат над 400 лв?!! Не е ли срамно щом предишният председател е работил на половин щат и половин заплата, новият да е с цяла!?! Защо, обяснете? Не е ли срамно, някакви че някакви Калинки-Малинки, и други Бисерчета, които напълно случайно са там, и дори не знаят защо, да вземат над 400 лв.? И как пък не се намери дори и един,ама поне един честен човек,който да се откаже, или поне да даде вид,че се срамува. Ограбвате безобразно Троян, господа престъпници!

Анонимен каза...

З7-ми за дъски си ходил при Младен в Осрал.Чудно ми е ти като стигаше често до трибуната имаше ли ефект? Росен Веселинов е стабилно момче и работи повече от 10 години във Велде, доказал се е във фирмата и не парадира, че е юрист.Защо не пишеш за несретника Балев, който излага Общината с кални обувки, ципа на дюкяна свален и селски колан небрежно увиснал. Срам и позор е този вечен тъпчегушко и селфи си прави за спомен с Царя.

Анонимен каза...

Надежда всяка оставете тия дебили да се откажат от немъчени пари, ами поне партийните им централи да се вземат в ръце и да им наложат някакво решение, ако искат в бъдеще да съществуват на политическата карта или може би разчитат, че на хората паметта им е къса.

Анонимен каза...

Нали по едно време съветниците от Герб уж се бяха отказали от заплатите си??Излъгаха като дърти магарета и си прибираха паричките..

Анонимен каза...

Някой в общински съвет може ли да запита Балев и Тодоров коя партия представляват в Избор за Троян.Този толуп Балев успя да излъже другите партий от избор за троян ,че представлява ВМРО НИЕ или само НИЕ.ТАЗИ ПАРТИЯ Е РАЗФОРМИРОВАНА ПРЕЗ 2014 ГОД.Та да си дойдем на думата Балев и сие от коя партия са.

Анонимен каза...

40-ти защо се мъчиш да отклониш разговора в друга посока.

Анонимен каза...

2 бона на месец си гласувал?!?!,амчи той Николайчо от кафенето не изкарва вече по толкова пари на месец как да не се натиска за таз работа.Ей голяма далавера била партиината служба.

Анонимен каза...

Г.Маринов, Селянина, 38-ми, много са забавни опитите ти да се оправдаваш, ама с фактите е трудно да спори човек. Още по-забавно е да те гледаме как си започнал да сменяш риториката и определенията по адрес на Пеевски. А най-забавното е, как отново се опитваш да мамиш и да демагогстваш докато се оправдаваш.
Пример 1:
Защо и сега премълчаваш, че когато Михайлова отговори на питането на Пеевски за парите, които вие, Г.Маринов, Селянина сте получили от общината - от трибуната на ОбС Пеевски ясно заяви, че един вестник е нормално да получава подобно възнаграждение и че , забележете - парите са дори малко. Само че бе казано и нещо друго - че не е нормално един вестник да получава възнаграждение за свършена работа и в същото време да ЛЪЖЕ и да МАНИПУЛИРА населението за възнагражденията на общинските съветници, чиито възнаграждения се дават също за работа? Отделен въпрос е кой, колко и дали изобщо върши някаква работа – там ти, Г.Маринов, Селянина, винаги си мълчал по въпросът за разлика от Пеевски, който години наред обвинява ОбС че не работи!! Схващате ли разликата, Г.Маринов, Селянина?
Дали е случайно, че повече думичка не обелихте по този въпрос? А защо не се извинихте на общинските съветници за ЛЪЖИТЕ, които тиражирахте за „заплати“ от 350-700 лв, които са щели да си ги вдигнат на 1000 лева? Защо не проверихте тази публична информация с възнагражденията, а се правехте на "утрепана лисица" и писахте ЛЪЖИ и ИДИОТЩИНИ през януари и февруари миналата година? Защо не се извинихте на Пеевски, когото единствено персонално обвинихте, а се оказа, че Пеевски е получавал 105 лв 28 ст месечно /дори не всеки месец/ на фона на около 330 лв месечно за Г.Маринов?
Пример 2
По „казуса“ с Балев и неговия половин работен ден се оказва, че и до днес не сте разбрал за какво иде реч. Тук „подмяната на историята“ не е плод на дежурните умишлени „лъжи и демагогия“, а на посредственост и неразбиране. Защо – ами защото тогава ОбС прие едно беззаконие, с което решават Балев да е на половин работен ден в ОбС, а в същото време Балев продължава да е на пълен работен ден в гимназията. Балев не представя документ, че е на половин работен ден в гимназията и на практика в рамките на един работен ден – Балев е със 100% трудово-правни отношения на едно място и с 50% трудово-правни отношения на друго място ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ. С две думи – нашата нова социалистическа Найда Манчева, която тъкала на няколко стана. За целия ОбС /с едно единствено изключение/ това се оказа нещо нормално. Само че след няколко месеца се оказа, че не е нормално /законно/ и бе променено. Г.Маринов и Т21 – отново безмълвни.
Схващате ли разликата Г.Маринов, Селянина, или пак да ви го обясня? И тук възниква въпросът – къде бяха троянските медии тогава, които би следвало да са КОРЕКТИВ на всяко едно управление? Ако са коректив, а не ПиАР и вечните и добре нахранени слугински медии на троянските управници.
следва

Анонимен каза...

Пример 3
Като строителен инженер, на Пеевски никога не се е налагало да ползва опита си като такъв. Дори не бе член на комисията по ТСУ. На Пеевски бизнеса бързо бе ликвидиран от троянската посткомунистическа мафия, на която отказа да полегне, за което Г.Маринов, Селянина до днес си прави оглушки и продължава да манипулира. Продължава и да манипулира, че съветниците трябвало да работят и да си заплащат разходите, докато за медиите не било така. Чакай бе, др.Маринов, Селянина, антикомунисте, дясно мислещ юнако – нали медиите бяхте четвъртата власт? Как така една „власт“ ще работи без пари, а друга „власт“ – срещу заплащане? Вие, Г.Маринов, Селянина – защо не работите за „каузата“ като „четвъртата власт“? Защо сте се вторачили само в общинските съветници, а си траете за „допълнителните“ работни места над щатните бройки в административната власт, за което от местните приходи в бюджета се отделят над 400 000 лева годишно за някои „наши другари“?
Защо ли? Ами защото сте на хранилка към същата тази административна власт, която си ви е купила и си ви храни за да лъжете и манипулирате. За да играете тъпата игричка на „добрия кмет“ и „лошия ОбС“ /не че не е лош и че не работи, разбира се/.
Пример 4
Да обвиняваш Пеевски в „нищоправене“ при положение, че почти сам държеше 50% от работата на един цял общински съвет – е, това не е само лъжа. Това е безпрецедентна наглост и тотална комплексарщина. Нищо изненадващо за един „Певец на посткомунизЪма“ в Троян. От две години насам неколкократно Пеевски намеква или в прав текст обявява, че приключва с това, което се нарича „троянска политика“, ама кой да чуе и да го разбере. То не е като да го оплюваш, да лъжеш и да демагогстваш по негов адрес.
Коментара стана дълъг и спирам до тук. Ако нещо /отново/ не ти е ясно – свиркай, Селянина. Това поне го можеш с оглед практиката със „свирките“ на троянската посткомунистическа върхушка.
Ха сполай ти и на теб!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №№46, 47: Г-н Пеевски, както винаги казвате и верни неща, но смесвате всичко в някакъв странен микс. Ще кажа само, че не аз съм подписващият се с псевдоним "Селянина", той също ви го каза на няколко пъти. А за възнагражденията на съветниците - явно мислим различно, за някои неща около "посткомунизЪма" - също.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №38: Уважаеми Селянино, чета те с интерес и благодаря за добрите думи, но ми се струва, че спорът с екссъветника вече стига ниво на пълна деконструктивност. Възможна ли е конструктивност, кой знае, съмнявам се.

Анонимен каза...

Пеевски, ама ти наистина си бил мого тъпо паче бе, аланкоолу...

Анонимен каза...

43-ти, няма нужда да ги питате коя партия представляват. В Троян партиите са ясни мнооого отдавна- БСП и пак БСП т.е.всички други партии са хора произлизащи в миналото от БСП, затова хората не гласуват, няма смисъл или, ако гласуват то е за БСП /т.е. поне да се гласува за тези, които не се опитват да се правят на нещо, което не са/ и последните резултати ясно го показват.

Анонимен каза...

47-ми, вместо да правите неуместни аналогии за това какви пари получават общ. съветници и този сайт /за предоставени услуги, не насила т.е. нали не са насилили никой да се публикува тук/ се насочете към градивна критика на тези въртележки в ОС, кой на какво работно време ще работи, все пак да не забравяме, че денонощието се състои от 24 часа / да не излезе, че на някой няма да му остане време за сън, защото не е важно кой с кого, но е важно да се наспиваме..

Анонимен каза...

47-ми, не мислете че този сайт изкуствено налага темата за общ. съветници, уверявам те, че хората живо се интерисуват какво представляват общ.съветници като знания, умения, каква работа вършат и какво получават.

Анонимен каза...

Браво Пеевски! Послушал си ме и има резултат. Виждам че билобата започва да действа и ти идват разни спомени. Няма друго обяснение защо сега си си спомнил че си казал "че един вестник е нормално да получава подобно възнаграждение и че , забележете - парите са дори малко.". Ако не е от билобата, излиза че услужливо си пропуснал да си спомниш за това в първия коментар към статията "Можело значи!" /виж тук - http://statii.troyan21.com/2015/11/blog-post_27.html/, което пък ми намирисва на опит на бивш общински съветник "да ЛЪЖЕ и да МАНИПУЛИРА населението".

Май ти стана неудобно че сам се закопа... Ще оставя без коментар факта какъв е бил хонорара ти и защо пък не всеки месец си го получавал. Сигурно защото не си участвал на всяко заседание, а не защото Община Троян не ти го е превела... От там пък възниква въпроса доколко твоя хонорар е представителен за нивото на другите хонорари... Няма да коментирам и дали Г. Маринов е трябвало да се извини на общинските съветници. Това си е негово виждане, а аз не съм Г. Маринов, както многократно ти казах.

Пример 2
Ще ми се да те попитам, Пеевски, ти само в офиса си ли извършваш дейността си? Защото аз не. Работя и в къщи, работя и в събота и неделя. Понякога работя и когато пътувам, защото шофирайки си мисля за проблема на някой клиент. Излиза че всеки който не работи с определена машина (например) може да работи и не на работното си място. Така и председателя на Общинския съвет МОЖЕ да работи за този съвет и в извънработното време на общината. Хората работят за фирми на други континенти, Пеевски... Тук не искам да защитавам А. Балев за времето докато е бил на 2 работни места. Неговите "способности" са ясни на всички. Просто ти казвам че извън конкретния казус, се пениш повече отколкото подобава, и за капак даваш доводи които са лесно оборими. Друго е ако имаш ДОКАЗАТЕЛСТВА че Балев е бил на пълен щат в СОУ-то през цялото време... Там евентуално нещо може би може да се направи по правен път... Но иначе излиза малко като евтин популизъм от твоя страна.

/СЛЕДВА/

Анонимен каза...

Пример 3
Тук ще коментирам първо твоя опит за манипулация. Твърдиш че съм казал "че съветниците трябвало да работят и да си заплащат разходите". Хайде върни се на пост 38 и ми покажи къде съм го написал. Че не го намирам нещо... Ще продължа с твърдението ти че не работя за "каузата". Пеевски, ако се замислиш, точно за каузата работя.

Чети внимателно, дано този път го схванеш. Не съм четвърта власт, защото не се занимавам с журналистика или издателска дейност. Вадя си хляба със съвсем други неща. Много пъти съм ти казвал, че ти си много умен, много начетен и имаш много остър ум и виждане по много въпроси. Сега вероятно ще се поентя: Твоя проблем, Пеевски, е че за толкова време нито веднъж не се вслуша в думите на хората че подхода ти вечно да си по-остър от колкото е необходимо, ти играе невероятно лоши шеги. Моята поява тук е точно с тази цел - да се опитам малко да те вразумя. Да бъдеш по-дипломатичен, по консенсусен, по отстъпчив.

И понеже след като не ми е работа да пиша, опонирайки ти тук губя време в напразни опити да те вразумя. В резултат на което вместо да изкарвам някакви пари, аз губя такива за твоята кауза. По този начин работя за нея. Ама ти си инат и не искаш да го проумееш. За съжаление.

Пример 4
Не те обвинявам в нищоправене Пеевски. Обвинявам те в това, че с държанието си, си СПОМОГНАЛ невероятно много за нищоправенето в ОбС. Прочети какво съм написал: "Да не би да си открил "собствената си вина за този упадък и нищоправене...". Уж си умен, пък не ме разбираш. Ако не беше такъв какъвто съм ти написал малко по-горе, със сигурност ОбС щеше да бъде по-ефективен и може би щяха да бъдат приети много повече твои идеи. Разочароваш ме. Може би съм те надценил, но е явно че не си открил вината си. Интересно тогава защо не си се кандидатирал, защо реши да приключиш "с това, което се нарича „троянска политика“"...

Знаеш ли, Пеевски... Снощи си мислех, че ако някога ме изюди да се кандидатирам за общински съветник /опазил ме господ, ама всеки може да изкука/, и ако стана, ще ти давам целия си хонорар за да ме съветваш. Сигурен съм че ще успеем. Само че незнам кога ще изкукам до толкова че да го направя...

И не ме обиждай със свирки ако обичаш. Аз обичам да свиря на хармоника, ама само на тази на жена ми или на някоя сгодна женичка...

Ха сполай ти! И със здраве!

Селянина

Анонимен каза...

Очаквах поне Радевски да е против. Уж бизнесмени всичките пък щом е от нашия джоб максимални заплати. Наглост !

Анонимен каза...

Ники Тъпото - председател с 90% от заплатата на кмета. Срам, срам, срам за Троян!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |