Можело значи!

* В Кюстендил: Мнозинството в Общинския съвет предлага – съветниците със символично възнаграждение от 1 стотинка месечно, парите да отиват за програма „Ин витро” и социални цели
Челен опит
Пресконференцията, на която Петър Паунов и колегите му обявяват предложението
ТИЯ ДНИ националните медии тиражираха една необикновена новина, свързана с приключилите Местни избори 2015. Новият стар кмет на Кюстендил Петър Паунов и неговата дясна коалиция „Кюстендил”, спечелила мнозинство в кюстендилския Общински съвет, внасят предложението всички общински съветници, общо 37, да си гласуват символично възнаграждение от по 1 стотинка (0,01 лв.) месечно (повече - виж тук). А средствата за заплатите на съветниците, осигурявани от местния бюджет – в Кюстендил сумата годишно била около 200 хил. лв., - да бъдат насочени по програмата „Ин витро”, както и за подкрепа на хора със специални потребности и в неравностойно положение. В мотивите за предложението се споменава, че досега в Кюстендил за програмата „Ин витро” са отпускани крайно недостатъчните 20-30 хил. лв. годишно.

ЗАПЛАТАТА на кюстендилските общински съветници в миналия мандат била в размер на 340 лв. плюс осигуровките. И тук е моментът да припомним – съветниците сами си определят и гласуват размера на възнагражденията, като гласуваното не може да бъде оспорено от никого (както се казва, у тях е и хлябът, и ножът). И след това сумата безропотно се осигурява от общинския бюджет; но не само безропотно, а и преимуществено – примерно, може да няма пари за някоя друга дейност, но за съветническите пачки трябва да се намерят, задължително. Да припомним и друго – през м. февруари 2014 г., след една удобна и неслучайна промяна в закона, троянските общински съветници си гласуваха двойно увеличение на заплатите, от 30% на 60% от средната заплата в общинската администрация, като общата сума за година набъбна на около 150 хил. лв.; гласуването премина при пълно единодушие и светкавично, за по-малко от минута (виж „Вдигнаха си заплатите – светкавично и с абсолютно мнозинство” – бел. Т21).

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ на случилото се в Кюстендил, където на нарочна пресконференция кметът Паунов заедно с новия председател на тамошния Общински съвет и две съветнички от коалиция „Кюстендил” заявиха следното: „Всички представители на местните законодателни органи са избрани, за да работят в полза на обществото и най-малкото, което дължат на избирателите си, е да докажат, че общинските съвети не са бюра по труда, а отговорна структура от хора, които са обещавали, че с професионализма, знанията и опита си ще подпомагат развитието на общината“. Както се казва – можело значи!

Във Варна: Не искаме да сме общински съветници!
ТУК СИ СПОМНИХМЕ и предизборната инициатива на четирима бизнесмени във Варна, които издигнаха свой грамаден билборд край една от най-важните пътни артерии в морската ни столица, а над ликовете им на рекламното пано бе написано „Не искаме да сме общински съветници!”. Това бе реакция на невиждания ищах към съветническите места (над 1000 кандидати за общински съветници във Варна, в Троян бяха 250 - бел. Т21), и, разбира се, към съветническата заплата. А четиримата неискащи да са съветници в интервю допълниха посланието си от билборда с интересно предложение, което кореспондира със случващото се в Кюстендил – варненските съветници да се откажат от немъчените си възнаграждения, около 650 хил. лв. годишно, и да ги вкарат в целеви фонд, с който да се финансира ремонтът на участък от въпросната варненска пътна артерия. След което да сложат също толкова грамаден билборд, на който да пише „Изградено от общинските съветници!”.   

Т21

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

През Януари и февруари 2014 г., лицето Генадий Маринов написа три статии в Т21, в които обвиняваше общинските съветници, че получавали "заплати" по 350, 700 лева и се канели да си ги вдигнат на 1000 лева. Проверете тези архивни броеве на Т21. Разбира се, отново бях на вниманието и "обект на гнева" на този праведник-"журналист", поради което отправих питане към Кмета Михайлова какви пари е получило лицето Генадий Маринов от община Троян. Поисках и справка от банката за тези "баснословни" възнаграждения. И какво се оказа:
1. От писмения отговор на Кмета Михайлова стана ясно, че лицето Генадий Маринов е получил от Община Троян сумата от 3868 лева за 2013 г.
2. От банковата справка - възнаграждението на общинския съветник И.Пеевски е от 103 до 105 лева и 28 стотинки месечно
Хайде сега смятайте колко пъти месечното възнаграждение от 105,28 лева на общинския съветник И.Пеевски е по-малко от 322,33 лева, което е средно-месечния хонорар на лицето Генадий Маринов, получени от троянските данъкоплатци.
Три пъти!! 3,06 пъти!!!
Всичко това са данни от официални документи.
Ако желаете - изгледайте началото на сесията от м.Април 2014, където в първа точка от дневния ред, г-жа Михайлова ми отговаря и посочва сумата, която е дала на лицето Г.Маринов.
Възнагражденията на общинските съветници са публични, достъпни и всеки може да провери какво е било възнаграждението ми през този период. Много е "странно", че едно лице с претенциите за журналист, вместо да отиде до общината и да попита какви и колко са възнагражденията на об.съветници - същият започва да "предполага", да "си мисли" и в крайна сметка да тиражира поредната си лъжи отвратителна манипулация. Като никога не пропуска да обругае и да залее с поредната порция помия И.Пеевски.
Между другото, през този период успях да спася един имот на общината и данъкоплатците, от който щяхме да понесем загуба от около 350 000 лева. Дано поне съм ги заслужил тези 105,28 лв. Разбира се, и това остана скрито от жителите на общината, защото лицето Генадий Маринов и това скри от вас, зает в охулването и дискредитирането ми във вестника и сайта си.
Затова когато казвам или пиша, че лицето Генадий Маринов ЛЪЖЕ и МАНИПУЛИРА жителите на Троян - винаги имам зад гърба си документи, справки и т.н.
А сега големият „демократ“ и виден „антикомунист“ Генадий Маринов здраво се е заел да ме цензурира като ми трият коментарите или ми забраняват достъпа до този сайт, където е обявена „абсолютна свобода на коментарите“ /каква гротеска/. Всичко това - за да не научавате истината!!!
п.п. Хем ползва моите пари като данъкоплатец за да си издържа сайта, хем в същото време ме цензурира и ми спира достъпа. Наистина някой е пълно Ку-Ку! Може и Наглец!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, лицето Маринов си има собствен частен вестник и услугите (реклами, обяви, платени съобщения) в него струват толкова, колкото той обяви. То е като да влезеш в магазин и да си купиш сирене, даваш колкото струва. А съветниците не са частници, те са се отдали "уж" полза роду, тоест биха могли да го направят безплатно. Още повече, съгласете се, че не всички от тях обелват дума, за разлика от вас, който пък не спирате да бърборите. Не ви е виновен никой,че вече не сте там и сте изпаднал в истерия. И изобщо, вас никой вече не ви брои, та не знам защо си врете носа навсякъде и се изказвате компетентно по всички въпроси. И, г.н Пеевски, харесвам вестникът на Генадий, но не съм Генадий. Просто на всички им писна от вас, на мен също.

Анонимен каза...

1-ви, да не си настъпен по мазола?Какъв зор имаш, че не си стоиш в гащите, а...а май се сетих- не ти изнася написаното, не им изнасяло да се знае, че в другите общини общ. съветници са хора с главно Х. Да видим на троянските колко им е акълът и колко струват като хора.

Анонимен каза...

Абе 1-ви, абе аланкоолу какви сметки си насмятал за неща, които са частна услуга - като ти изнася поръчваш, ако ли не "не".Това може ли да са аргументи по темата:морал на общ.съветници.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №1: Г-н Пеевски, не знам какво да кажа: вдига пушилка тогава, пита за парите на Т21, дошли от Общината, отговориха ти детайлно, умълча се, понеже очакваше някакви баснословни нерегламентирани суми, пък то - обичайните пари за обяви и реклами. И тогава ти казах, казвам ти и сега, дано го схванеш накрая - всеки нормален, чист вестник (който не е корпоративен, партиен или някакъв друг придатък), се издържа от рекламата, това е стоката, която продава. Така е и при нас, Т21. Което не е нещо лошо, напротив.

Общинският съвет? Това е друго нещо, би трябвало да е друго нещо - работа на полза роду, вършена от успели, реализирани хора, първенци, влезли в основния орган на местното самоуправление да помагат, да дават, а не да вземат. И тук се получава голямото разминаване. На практика поне половината от местните ни народни избраници драпат за общинската заплатка и каквато там друга облага припадне. Не говоря за теб, ти си от идеалистите, въпреки че заради твоите мании, неконтролирани изблици и т.н., всички знаят за какво говоря, ползата от съветническата ти работата бе твърде спорна, да не кажа с отрицателен знак. Това е. В този си формат Общинските съвети са нещо, което не води наникъде, най-малкото пък към храма. Нужно е преформатиране, но то не е изгодно за днешната ни политическа класа като цяло и те няма да го извършат. Трябва отдолу, всички ние. Затова браво на онези четиримата от Варна, браво и на родолюбивия кмет на Кюстендил.

А обвиненията към Т21 и лично към мен в цензура - това наистина е голяма глупост. Я се замисли къде си публикуваш предългите и напомпани с претенции без особено покритие коментари?! Тук, в сайта на Т21, нали? Сайтът ни е единственият в цялата област, който е максимално отворен, с максимално либерален режим за коментиране; което, вярвай ми, ми коства много, но ще го отстоявам докато правилата в мрежата го позволяват. Тук никой, никога и на никого не е забранявал достъп до коментиране, но май е излишно да ти обяснявам.

Друго какво. Бъди здрав и преглътни, че вече си извън любимия си Общински съвет, и без теб ще съмне, дори да не ти се вярва :))

Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Адмирации за Г-н Маринов, адмирации и за вестник Т21, адмирации за свободния достъп на Обществеността на Троян да си изразява мнението СВОБОДНО! Блгодаря Ви Г-н Маринов затова, че отстоявате това Право на свободния Човек!

Анонимен каза...

Адмирации да, че вече знаем колко пари е лапнал същият този г-н Маринов, който все се прави на голям патриот. Досега не съм чувал да е дарил нещо за някаква кауза, но когато го попитаха колко е прилапал от общината, веднага се направи на уж обиден, сърдит и т.н. А приятелчето му, дебелия Борджук започна да плаши с изтриване на коментари, че и сайта дори, абе...тъпанарщина отвсякъде! Сега пък общинските съветници им били виновни, ами нали знаете - не е луд този, който яде зелника, а този който му го дава! За да не вземат, нека се промени законът, а не някакви си (да не казвам какви) само да си чешат езиците!

Паулу Коелю каза...

"Хубаво е да даваш, когато те молят, но още по-хубаво е да можеш да отдаваш всичко на някого, който нищо не ти е поискал."
Паулу Коелю

Анонимен каза...

Господин Маринов е журналист, собственик на издание и е нормално да получава пари за своите продукти ...Независимо дали от общината, от фирма "Калинел" или от Ловно-рибарската дружинка в Троян ... Това му е работата, това му е бизнесът, за това е учил. А на Пеевски, който се инженерчи навсякъде-бизнесът му е съвсем друг. Ако неговата фирма трябва да направи нова тоалетна (примерно) на кметицата- нима ще го направи безплатно ?

Анонимен каза...

Господин Маринов е журналист - фурнаджийска лопата.Публикува само това което не засяга интересите на благодетелите които му наливат пари във весника.

Анонимен каза...

Най-странното е, че под тази статия няма нито един коментар, който да е публикуван от И.Пеевски, вкл. първия коментар. Това уважаемия администратор може много лесно да провери и потвърди.
От два дена в този "свободен" и с "абсолютна свобода на мненията" сайт ми е блокиран достъпа. А само преди два дни в този "свободен" сайт бяха изтрити десетки коментари с "неудобно" за собственика съдържание, което никак не кореспондира с мнението на коментар 6, който много ми напомня за писмата на "трудовите колективи" преди 10.11.1989 в защита и величаене на БКП и съответните другари.
Възниква въпросът - защо такава злоба и ненавист се изля отново по мой адрес? Не че е някаква новост за този сайт, вестник и собственика му г-н Г.Маринов!!! Цели 8 години това бе основното му занимание. При това - добре заплатено от кметовете Акимов и Михайлова.
Сега представители от същата тази "групичка", която ми бе спретнала преди години онази милиционерска "учителска декларация" на база отвратителни лъжи и долнопробно фалшифициране на факти и събития - днес те насаждат мантрата, колко ми е "тежко" и колко съм "страдал", че не съм станал общински съветник, а една синя другарка дори пищи за някаква "истерия", забравяйки, че именно тя изпадна в истерия преди 4 години, когато за разлика от мен се кандидатира, но не я избраха за общински съветник.
Ами то няма никаква логика. Хем не се кандидатирам, хем съм изпаднал в „истерия“ защо не съм избран??!! Това трябва да е някакъв писък на троянския кокоши мозък. И не се утешавайте, че съм нямал предложения за тази или онази от многобройните кандидатски листи. По-добре се опитайте да напрегнете малките си мозъчета и да разберете защо аз не искам. Може да започнете от 2013-та година, когато по подобни причини отказах дори да стана депутат, което бе 100% гарантирано и излязох от листата на Атака. Едва ли ще го проумеете с тези увредени мозъчета, за които властта е цел и самоцел или средство за някаква лична изгода и задоволяване на низки страсти. Да не говорим, че думички като Чест, Морал и Достойнство са ви напълно непознати!!!
След два дни е 10-ти ноември. Тази дата ще бъде малко по-особена. За първи път след тези 26 години, вече няма никаква опасност за другарите от БКП, ДКМС и ДС някой да им застане на пътя. Троянският „преход“ от комунизъм към посткомунизъм приключи. Цялата власт, институции и каквото се сетите вече е 100% в техните ръце. Тези „ръце“ и „умове“, на които социализъмЪт и комунизъмЪт рухнаха преди 26 години и същите тези „ръце“ и „умове“, които за 26 години ограбиха ресурсите на България, прогониха огромна част от българите, съсипаха държавата и общините и страшно бъдеще оставят за идните поколения. Слугинските медии с „певците на посткомунизма“ също отдавна са техни и ги славославят. А най-страшното и позорното е – че благодарните граждани продължават да си ги избират и преизбират!?
Някой наясно ли е как така се случи, че Троян от „Четвъртата крепост на Демокрацията“ преди 26 години днес се е превърнал в „Четвъртата крепост на ПоскомунизЪма“? Ама на кой ли му пука!
Само едно не ми е ясно – сега като нямате „враг“, кой ще ви е виновен? По кого ще плюете, кого ще изкарвате „луд“ и „ненормален“? За кого ще „влезе психиатъра“? Кой няма да си е „пил хапчетата“? …… и прочие „аргументи“ и „основания“ от нискочелите троянски бабаити, „антикомунисти“ и обикновени дебили 
Съвсем го закъсахте, другари и другарки!
И.Пеевски

Анонимен каза...

Уф???

Анонимен каза...

Няма начин гербаджии да се откажат от паричките. Такива немъчени пари другаде не са виждали.
Ще продължаваме да си ги издържаме, а те да ни режат големите магазини и да ни дозаробват.

Анонимен каза...

Какво уфкаш бе 12-ти / 12-та ? Да не си седнал/а/ на някой чеп?

Анонимен каза...

Луд умора нема хахаха

Анонимен каза...

11-ти е 30-ти от "Въртележки след изборите" т.е. не му е отказан достъп и си личи, че с какъвто акъл ляга с друг става.

Анонимен каза...

Дано 11 да е писано от Пеевски...

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Маринов, вашето твърдение, че решението на общинските съветници за определяне на възнаграждението на общинските съветници, не може да бъде оспорено от никого е меко казано не истина, за да употребя по точната дума в този случай – лъжа. Вие, като четящ човек за разлика от много други хора може сам да прочетете ЗМСМА (закон за местното самоуправление и местната администрация) и пак сам ще стигнете до заключението, че кмета на общината има право да върне в общински съвет за ново обсъждане решение на общински съвет ако то е незаконосъобразно или нецелесъобразно. Нещо повече, всичко това той може да оспори и в съда.
Областен управител, уважаеми г-н Маринов, упражнява контрол за законосъобразност на решенията на общинските съвети и той има правото да ги връща за ново обсъждане или да ги оспорва в съда. А ако съвсем случайно подлагате на съмнение моите твърдения, Ви препоръчвам да се консултирате с уважавания от мен кмет на Община Троян г-жа Михайлова, и тя да ви разясни законовите и права по горния казус.
Драги г-н Маринов, очаквам от вас да си направите съответните справки и ако случайно аз се окажа прав, Ви моля, да се извините на читателите си за заблудата, в която ги вкарвате, ако сте отговорен пред обществото журналист и човек. Ако аз не съм написал истината ще Ви помоля за извинение.
Хубава вечер!

Анонимен каза...

Изглежда ИП си е платил нет-а, щото коментарите му пак тръгнаха... Но пък какво лошо има Генади или админът да прескочат до кабелната и да му го платят, щото инъче ще ги громи до коледа...

Анонимен каза...

19-ти, а не ти ли е по-любопитно, защо "твоя" Генади не отговаря на 18-ти.

Генадий Маринов каза...

До №19: Не виждам на какво да отговарям. Съветниците си вдигат заплатата в рамките на закона, с нищо не нарушават закона, законът е направен от техните хора в парламента и обслужва партийната (партизанската) класа. Въпросът е друг - че както могат да си вдигнат заплатата до максимума, така могат да направят и кюстендилския номер. Не виждам на кого и за какво да се извинявам. Всичко е ясно! Пределно ясно!

Анонимен каза...

18-ти, може да е законосъобразно, но дали е целесъобразно и морално за това става дума.Пример: направени са някакви разходи и насреща има разходооправдателен документ, да речем фактура до тук всичко е наред и е законосъобразно, но е извършена на никому ненужна услуга само, за да приберат някакви пари наши хора т.е. не е целесъобразно и морално.Какво има толкова да се обяснява?

Анонимен каза...

1-ви, 11-ти и изобщо - Пеевски...

Ще си позволя да коментирам поредните ти изблици.

1. Защо се знае че първия коментар е твой? Ами много просто. Никоя бянка няма да даде извлечение от движението на твоята банкова сметка на някой друг отсвен на теб и на съответните органи, след прокурорско нареждане. А там ти сам пишеш името си. Цитирам: "От банковата справка - възнаграждението на общинския съветник И.Пеевски е...." Малко по-горе пък пишеш "отправих питане към Кмета Михайлова какви пари е получило лицето Генадий Маринов от община Троян. Поисках и справка от банката за тези "баснословни" възнаграждения."

Всъщност - извинявам се. Не го е писало лицето Илиян Пеевски, а македонеца Илиянпе Евски...

2. Твоите постове са много познаваеми. Стила ти ги издава. Ти си имаш дежурни реплики и изрази, които всички сме научили до болка за последните години. За теб всичко е БКП, ДКМС, ДС, посткомунизъм, слугунаж, селяндур и други подобни.

3. Понеже за пореден път в този форум се изказва мнением че администратора може да види кой стои зад даден пост. Включително и репликата ти в пост 11 "Това уважаемия администратор може много лесно да провери и потвърди."

Та поради тази причина реших да ви ограмотя малко, г-н Пеевски...

Това което може да получи администратора на един сайт е просто един IP адрес. До тук добре. През него можеш да стигнеш до доставчика - и до тук добре. И тук идва разклонението:

а) Ако доставчика ти е местен, в малък град като Троян, чисто теоретически погледнато, на база приятелство или контакти при доставчика, ще можеш да разбереш кой публикува, въпреки че получаването на такава информация е незаконно. И то пак не при всеки малък доставчик...

б) Ако си през ADSL на Vivacom и не си си заплатил за постоянен IP адрес, при всяко свързване на модема ти към доставчика, получаваш различен адрес. И за да се разбере кой го е писал ти трябват вече по-дебели връзки и контакти. И на 99% съм сигурен че няма да ти се получи без прокурорско разрешение.

в) Ако работиш през мобилен телефон или таблет, включително ако си си направил въпросното устройство на безжична точка за достъп... Там пък изобщо нямаш т.нар. реално IP. Всички клиенти на мобилните оператори излизат през да речем 100-200 адреса. И е още по-голяма мъка от случай б) да се види кой е направил поста.

Има много начини да си заметеш следите в интернет. И понеже ти си "онеправдан" Ще ти дам насоки:

I. Използвай си мобилния телефон като точка за достъп

II. Провери какво представлява т.нар. анонимно прокси.


4. Накрая, ще ми се да те попитам, кои бяха тези лудите дето ти предложиха място в листа? Сигурно са били от онези партии които знаеха че нямат никакъв шанс. Не вярвам да са от другите, по простата причина, че онези дето знаеха че влизат или се надяваха да влязат, бяха все в досегашния общински съвет. Където им е било дошло до гуша от И.Пеевски.

Прав е Г. Маринов (а и аз съм ти го казвал), че заради твоята мания да си все с рога напред, не успя да постигнеш нещо съществено в Общинския съвет. Но явно не си си взел поука и продължаваш в същия дух.

От една страна - то вече е и късно да се промениш... А от друга - поне пък е весело за околните ;-)

Ха сполай ти! И със здраве

Селянина

Анонимен каза...

Селянина, гледай колко са простички нещата и язък за напоителните ти умствени ти полюции. Дали си „селянина с пурата“ или си друг селянин – все тая.
Сега иди отново в началото на коментар 11 и виж какво е написано - до коментар 11, "няма нито един коментар ПУБЛИКУВАН от И.Пеевски"
А къде е бил този текст и кой го е копирал тук - това е съвсем друга тема. Сега разбра ли колко си елементарен?
Колкото до Цензурата - само на хлебарките все още не е ясно каква цензура се вихри тук.
Един съвет от мен - вижда се, че успяваш да четеш, дори успяващ да пишеш. Преди обаче да си позволяваш да съветваш и да даваш оценки, започни най-напред да разбираш прочетеното, както и значението на отделните думички.
Иначе си прав, че съм разпознаваем. За съжаление, същото не може да се каже за теб. Ти си поредната анонимна буболечка, която се опитва да ме хапе по обувката.
Радвам се, че еднокнижниците като теб има с какво да се забавляват. То друга радост в тази община не ви е останала.
Всъщност, понеже чета понякога смешните ти умствени полюции, пред които дебилите изпадат във възторг и много ти се радват - защо не си напишеш именцето, че да спретнем едно дебатче по отворена тема за днешното състояние на Троян, кой и кое го предизвика и кое и какво може /евентуално/ все още да се направи. МНОГО ВАЖНО - тук може да вмъкнеш ТИ КАКВО СИ НАПРАВИЛ ЗА ТРОЯН, след като раздаваш такива оценки. Хайде, да спретнем едно дебатче на тема „Троян – от четвърта крепост на Демокрацията, до четвърта крепост на посткомунизЪма“.
Хайде, отворко, не се крий като анонимен плъх или като общинските съветници /дето им е писнало/, когато изляза на трибуната. Хайде и аз да се позабавлявам с невежеството и жалкото ти самочувствие без покритие?
Всъщност най-добре ще е да отидеш да четеш, че поне да не си прост като милиционерите и останалите ви "избранници".
И.Пеевски

Анонимен каза...

Пееевски, аз не съм селянин, ама тия дебати не се ли водеха преди две седмици от кандидатите за кмет, ТЕБ ЩО ТЕ НЯМАШЕ ТАМ бе?!
И след като те нямаше там и изтърва влака, сега тези дебати се водят не тук в тоя селски форум на скапан провинциален вестник, а В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ОТ СЪВЕТНИЦИТЕ!!! Теб май и там те НАМА.

Както се казва в любимата ти МАКЕДОНИЯ: "От се дереш и се дуеш сега?"
Бъди безсмъртен! Подозирам обаче, че редакторчето Маринов ти плаща да се дереш тука та да става сеир и той още по-добре да пие грешни пари. Я си признайте и двамцата... Не дай си боже и нещо плътско да има помежду ви!

Анонимен каза...

25 ще да е някой партиец,може да е сред мадурковците избрани за общински съветници ТЪП КАТО МОТИКА!!!

Анонимен каза...

Най ме е яд, че в този ОбС не влезе Иван Макариев, за да бъде напълно завършен образът на това посмешище :)

Анонимен каза...

Раю Раев от Расташкото,разкарва разни рязани... се включва в сайта:
"Драги ми Драгойчовци, не ви ли омръзна диалога между вас двамата, станахте скучни на аудиторията. Дайте нещто по-свежо! Освен вас никой не влиза във форума. Защо?..".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |