Цирк „Троянски” в Общинския съвет

* Инж. Марин Радевски: „Къде ще се разположи циркът?!”
 * Донка Михайлова: „Голяма част от общинските съветници не желаят в Троян да има голям магазин” * Инж. Дилян Енкин: „По-голям цирк от нас – здраве му кажи!”
Хубава работа, ама троянска
Донка Михайлова, инж. Марин Радевски
И ДВЕТЕ кметски предложения за продажба на свободни общински терени за строителството на голям магазин/хипермаркет в Троян (единия от 1820 кв./м до блок „Къпинчо”, другия от 3500 кв. м в жк „Лъгът”) бяха отхвърлени от съветниците на сесията на Общинския съвет (ОбС) миналата седмица, 27 ноември. За първия терен, до бл. „Къпинчо”, беше ясно, че няма да стане – този терен вече бе предлаган и бе отхвърлен на сесията на местния парламент на 31 юли т. г. Но за втория, в жк „Лъгът”, имаше надежда – въпреки засягането на някои лични интереси; и, за което вече говорихме (виж „Без „Лайф” пред блок „Къпинчо” и „Ще имаме (ли) хипермаркет?” – бел. Т21), от страх да не би политическият противник, т.е. кметът, да натрупа дивиденти, реализирайки десетилетната троянска мечта за голям магазин. Надежда даде и положителното становище на Икономическата комисия, обявено от председателя й Йордан Данков (ГЕРБ).

Е, ДА, ама не! Защото в хода на дебатите стана ясно, че местната опозиция (групата на ГЕРБ и приятели) по никакъв начин няма да даде работата да стане. Защо ли? Силният човек в опозицията инж. Марин Радевски заяви, че не подкрепя предложението, защото няма да има къде да ни гостува… циркът. „Къде ще се разположи циркът?!”, риторично попита съветникът. Дали го заяви сериозно или бе публична подигравка и демонстрация на сила, не се разбра. Но резултатът бе ясен – с това си изказване г-н Радевски даде знак на своите за отрицателен вот. Разбира се, чуха се и сериозни аргументи, като например: че на това място истинска голяма търговска верига няма да дойде (инж. Ангел Балев, „Избор за Троян”); че продажбата на общинския терен не гарантира бъдещото строителство на хипермаркет (инж. Илиян Пеевски, независим); че в този момент не е добре да се продават общински имоти и такива имоти трябва да се пазят (Лальо Драголов, ГЕРБ); че и този втори терен не е подходящ за голям магазин (Даниел Сираков, ВМРО); че ще засегне и дори фалира няколкото малки троянски магазина за хранителни стоки в близост (инж. Марин Радевски, ГЕРБ). Но всичко това – сериозните аргументи – нямаха особена тежест и значение, тъй като знакът за бламиране вече бе даден.

СЛЕД предизвестения резултат от гласуването – отхвърляне на предложението с 10 гласа „за”, 1 „против” и 14 „въздържали се” – вносителят Донка Михайлова излезе на трибуната и заяви следното, цитирам дословно: „Уважаеми общински съветници, току-що вие отхвърлихте предложението на общинския съветник Петър Яшев от месец юли (тази година) този терен в жк „Лъгът” да бъде предоставен за продажба за магазин – направете справка с протоколите. Г-н Яшев, Вие също гласувахте срещу собственото си предложение?! След това гласуване мисля, че на гражданите на Троян трябва да е ясно - голяма част от общинските съветници не желаят в Троян да има голям магазин. Не желаят конкуренция, която може да доведе до регулиране на цените, до ново качество на услугите и до регулиране на работните заплати. Благодаря ви!”.

КАКТО се казва – коментарът е излишен. В една чудесна песничка на група „Тангра” преди години се пееше: „Циркът пристига в нашия град…”. Цирк „Троянски”. Запомнящо се обобщение по темата имаше и в изказването на съветника инж. Дилян Енкин (АБВ): „По-голям цирк от нас (общинските съветници) – здраве му кажи!”. Нещо подобно се чу и в краткото изявление на ресорния зам.-кмет Ангел Ангелов: „С цирка работата е ясна!”.

Генадий Маринов

П.П. На почивката в кулоарите говорих с няколко знакови общински съветници (инж. Ангел Балев, Йордан Данков, Даниел Сираков, инж. Милко Станчев) и си позволих да ги попитам знаят ли защо някои много по-малки от Троян градчета имат хипермаркети; да не говорим за съседните Ловеч и Севлиево, където големите магазини са 4-5. Съветниците вдигнаха рамене. А аз им дадох моят отговор: „Защото тези градове и градчета си нямат „троянски Общински съвет”!”.

 Още по темата:

37 коментара:

Анонимен каза...

Преди 15 години Севлиево беше доста по назад от Троян. Сега , е точно обратното. Причината е една единствена: в Севлиево , кмет и общински съвет гледат в една посока. Имат една цел - развитието на града. В Троян просто е застой и тъмнина. Ако се случи на някой да замръкне в Севлиево, ще ахне от осветените улици. Вървете и вижте

Анонимен каза...

Трагедия.......

Анонимен каза...

Shto ne se grymnat veche

Анонимен каза...

Монолог на един общински съветник и спасител
..........
Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

Хак да му е на Цветан Василев. Нека руча жабетата из белградските шантани. И нека сутрин с пресъхнала уста да вие кат‘вълк от мъка по изгубената си банка. И ще я загуби как няма да е загуби кат‘ не слуша. Предлагам му на Цецо да открие клон на КТБ в Троян, ама той не та не: „Какъв Троян бе? На нас клиентите са ни скъпи!“. Вирнал носът, не слуша! Горделив! Не откри клон на КТБ-то в Троян и........фалира. А другите банки понеже са хитри кат‘ мангусти си откриха офисите и си заживяха успешно и по еснафски спокойно в Троян. Ще попиташ ти необразовани троянецо:“Как тъй?“ Ей тъй, защото ме има мен Инж.-ът. Та нали съм богат и имам много пари, в която банка си сложа парите тя оцелява. А Цецо горделив! Не открива клон на КТБ, не ще да е под крилото ми и .....няма вече банка.
Та да знаеш неразумни троянецо докато има „Калинел“ ще ги има банките в Троян! Нямали го „Калинел“ няма ги и банките. Вкупом ще се изнижат по терлици от Троян! Нали са хитри кат‘ мангусти!
Ама аз Инж.-ът не съм спасители само на баките, но и на такситата. Сутрин пред Калинелът опашка от таксита като във задръстване на софийско кръстовище в ремонт. Да са наясно такси-шьофьорчетата кой им е благодетеля! И всяка неделя бегом при отец Марин да палите свещи за здравето и успеха на Инж.-ът, защото, ако ме няма, няма и такситата в Троян.! Затова да се направи график между кварталите и всеки според редът му да праща най-хубавата си мома с поднос мазна баница при мен Инж.-ът!
И да спре да ме ядосва кметицата Михайлова с нейните искания за голям магазин в моя град. Тя не се ли сеща, че Инж.-ът негов магазин в “Машстрой” ще си направи. Ще ми пробутва кметицата някакви анкети, че гражданите искали голям магазин. Хипермаркет. Искали ниски цени. И щото нямало голям магазин ходели да пазаруват в Ловеч и Севлиево, че било по-евтино. Абе, какво им разбират главите на троянци от магазини и цени. Ще има магазин, но МОЙ МАГАЗИН.
Ако направим хипермаркет в Лъгът, къде ще се разположи циркът бе. Не, че ние тук общинските съветниците не правим хубав цирк, ама залата малка, места достатъчно няма.
И накрая един съвет троянци: „Пийте си ракийката, яжте си салатката, щипете си булките под юргана и не се напъвайте да мислите. Има кой да мисли . Ние общинските съветници ще мислим вместо вас! Дето като едни мравки денем и нощем се трудим да създаваме обществени благини. И като създадем достатъчно обществени благини за нас , ще ви дадем и на вас малко......ако сте още тук!

Анонимен каза...

Пари да има, магазините са след това. Още повече да има здраве, а най-много-разум.

Анонимен каза...

Спокойно, рано или късно в Троян ще влезе голяма верига от магазини. Защо не се организира нещо като раферендум за да види г-н Радевски, че троянци не умират от желание да му купуват скъпите мърши и, че вече е време да не се изживява като the big boss of Troyan и да прави хората на глупави. Със сигурност резултатът от подобен референдум би бил 95% в подкрепа на строителството на голям хипервръзки маркет. КОЙ няма изгода от такъв, питам аз. КОЙ?!

Анонимен каза...

Донке, дръж си на своето. В това решение се крие ключът за мазана за следващото ти преизбиране. Хората не гласуваха за твоята партия, а за теб като личност. Запомни това и действай. Успех!

Анонимен каза...

Този общински съвет има олигарско-монополистичен привкус. Господата,Марин Радевски и Петко Пенков никога няма да позволят в Троян да има било то Супермаркет, Хипермаркет или какъвто и да е Маркет.

Анонимен каза...

Абе хора що мълчите да се вдигнем всички да направим подписка в подкрепа на г-жа кметицата.

Анонимен каза...

Така... видяхте този общински съвет как го играе против
развитието на Троян. Скоро ще има нови избори
и добре си помислете за кой ще гласувате. Ама научете и по-възрастните си родители или баби, защото те не разбират
какво става в града. Те си знаят само едно и биха си го карали до край.

Анонимен каза...

Донка ,ако продължава така
ще бъде преизбрана с много повече от преди и няма да има нужда да се съобразява с тези дрискочи от герб и компания.

Анонимен каза...

Чудя се какво става в този град! Като си отворя пералнята - завивики Радевски; като си отворя хладилника - салами Радевски. В най-скоро време ще пазарувам в супер, хипер, мега маркет от веригата "Радевски", построен на място на Радевски и зареден със стоки, произведени от Радевски. И това, благодарение на: мижитурката Яшев, платения подлизурко Трифон, "фурнаджийската лопата" Данков, интерезчията Анчо и сие. За да настъпи пълно щастие предлагам: читалище "Наука", поне две училища и всички спортни клубове да се прекръстят на "Радевски". А защо не и Троян - на Радевград?! Заслужава го "благодетеля - бащица" на всички троянци.

Фенка, която е на път да си промени фамилията на Радевска

Анонимен каза...

Имаше и едно стихотворение "Води ни, партийо!" пак от Радевски...

Анонимен каза...

А като толкова много станахте писачите, някой поинтересува ли се коя или кои вериги имаха интерес да закупят общинска земя и да построят магазин? Или това не е важно? Г-н Маринов зададе ли този въпрос на г-жа кмета, която така и запази в тайна кои са потенциалните купувачи! Хората искат верига от ранга на Кауфланд, Лидл, Била. Ако дойде примерно кварталната веригата Лайф, след това ще мрънкате, че не е от големите вериги!

Анонимен каза...

Маринчо Радевски да си гледа възглавничките и кредитите и да не мрънка.

Анонимен каза...

Донке,

назначи зам.кмет да попълни дупките по пътя и заминавай по ловеч.

Анонимен каза...

16-ти дупките се попълват, а ти заминавай за Карлуково и не се връщай.

Анонимен каза...

Инж-ът иска когато на жител на община Троян му се ходи до тоалетна, първо да пита него дали може и чак тогава да се облекчи.

Анонимен каза...

Марин Радевски като е толко голем,и мисли за хората толкова много.Защо не вземе да отвори един фирмен магазин на "Родопа" в Троян и да пусне месото на нормални цени,поне за неговите работници с такава отстъпка? Социален бил,народен бил ... че е народен народен е - ама изедник!

Анонимен каза...

Абе на предните избори не съм гласувал за Донка Михайлова,но ако не следващите пак се заблуди и реши да се кандидатира в този град-клоака с нова канализация,100% ще гласувам за нея.

П.П: За дрисльовците дето ще ревнат - не работя в общината,нито съм платен!

Анонимен каза...

4-тият коментар е култов, особено последното изречение!

Анонимен каза...

20-ти, вервам ти напълно че не работиш в общината, там все пак има някакво ниво!
А сега, сериозно -бБили ми обяснил, с какво точно се подобри твоето социално битие чрез изграждането на нова канализация?!
Правото на глас е конституционно и свещенно, но много жалко, ако точно това те е накарало да гласуваш за някого!

Анонимен каза...

Радевски е така загрижен кварталните бакалии да не бъдат ощетени и циркът да има къде да се разположи, че мило да му стане на човек! Един истински благодетел!
Да си припомним и неговите думи на срещата на бизнесмените с кметицата, че градът нямал нужда от инвестиции, защото нямало достатъчно работници... Така де, ами ако дават по-големи заплати инвеститорите и неговите роби вземат, че избягат?!

Анонимен каза...

Аз не съм 20-ти, но любезно ще ти обясня вместо него, че не желая да плащам на ВиК загубите им по старите тръби, нито пък желая да плащам глоби на ЕС, защото канализацията ни не отговаря на техните директиви, нито пък искам да ползвам вода от старите ръждясали тръби!
И като ще говориш за ниво, твоето е достатъчно показателно от коментара ти, пълен с правописни и граматически грешки.

Djigata каза...

"ЧЕЗ" "ВИК" мобилните оператори....за пазаруване май не останаха..

Анонимен каза...

22,незнам дали вярваш или не,но се пише свещеНо,ясно ми е каква ти е представата за ниво ...

Анонимен каза...

Радевски и Пенков да си го начукат.ако не им се получи да си измият кирливите задници и да се строѝнат на площада

Анонимен каза...

Чета и се смея наистина на този троянски цирк.А нещата всъщност са много простички: Донка се напиня за втори мандат и се надявам чрез вече на всички омръзналата магазина сага,да успее да направи дивиденти. От своя страна Радевски,който всъщност ще строи голям супер маркет в бившия Машстрой, всячески блокира опитите на Донка да го изпревари. Лошо няма,защото накрая може да се окаже,че от двама "каращи " се, Троян може и да спечели най-накрая магазин.Е,верно,че парите пак ще са в джоба на Радевски,ама нали такава е директивата на задругата на еснафите в Троян: ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ВЪНШНИ ХОРА !

Анонимен каза...

24-ти, ти си много прост бе, без извинение - не съм знаел досега, че ВиК начислява загуби по МРЪСНАТА КАНАЛИЗАЦИЯ! Но явно, не съм информиран добре, може би, всичките те, загубите, са идвали у вас, та затова си такъв итеУект!

Анонимен каза...

Хаха, 29-ти, я пак си помисли хубаво кой е прост! Явно наистина не си информиран добре, щом си мислиш, че проектът за водния цикъл е само за мръсната канализация. Предвижда се изграждане и реконструкция на водопроводна мрежа, с което се цели точно намаляване загубата на вода! С този си коментар чудесно затвърди нивото на "итеуекта" си! :D

Анонимен каза...

29-ти, ти си изключително прост екземпляр. Ако малко се информираш "Воден цикъл II-ри етап" включва: 21 км. мръсна канализация и 7 км водопроводна мрежа. И още нещо: няма страна в ЕС та дори и Афганистан, в която да има септични ями и гиризи за отпадните води. Моите НЕуважения към теб.

Анонимен каза...

Всичко е ясно! Има голяма вероятност на Михайлова наистина да й писне от идиотщините и простотиите тук и да се откаже да се бори. Какво ни очаква? Карето, което всяка сутрин си пие кафето заедно да управлява тоя скапан град: "Кукла на конци", определена от М.Р.- кмет; Видната читалищна духателка, пардон - деятелка Ст.М. зам.кмет по културата; специалистката на гурметата Ив.Ц. зам. по финансовите въпроси и А.Б. - пожизнен председател на Об.С. Хак да ни е!

Анонимен каза...

Това ли е новото тефтерче с инициали?
Да не го загубите!!!

Анонимен каза...

Донка е открила топлата вода с това фамозно изказване. Еврика!
Чудя се,обаче,как Енкин има очи да се изказва по каквато и да е тема,свързана с (не) развитието на Троян?

Анонимен каза...

Донке,

кога ще си подадеш оставката и ще си заминеш за Ловеч?

Анонимен каза...

35-ти, на Донка да и ядеш ......а!

Анонимен каза...

Абе умнъо мноо приказки на пазара кат си много умен земи се гръмни кво си мислиш че ще живееш с орлите ли аааааа.много тъпо мислиш нека има за всички не само за теб.Направи си магазина и да направят и другите хипермаркет.Ще има много пари в общината ще има и за теб.щот като ходиш да СЕРЕШ да има със какво да си избършиш гъзъ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |