Сашо Данков: Той е корав българин и ще върви нагоре

* „Българите, които живеят в чужбина, го разбират най-добре – допълнително самочувствие, българска гордост, имидж за страната ни. Това направи Кубрат и то е много”
 
Сашо Данков
От мястото на събитието

Съгражданинът ни Сашо Данков – бившият лидер на ГЕРБ – Троян и зам.-областен управител, завърнал се преди няколко дни от Германия, ни се похвали, че е гледал на живо боксовия мач за титлата в тежката категория при професионалистите между нашия Кубрат Пулев (Кобрата) и шампиона, украинеца Владимир Кличко (Стоманения чук). Срещата трябваше да се играе на 6 септември, но заради контузия на шампиона се състоя месец по-късно – на 15 ноември в зала „О2 World Arena” в Хамбург, Германия. Г-н Данков гостувал на дъщеря си и мъжа й, лекари, които от години живеят и работят в Германия (гр. Дортмунд); и зетят, той също е земляк, от Ловеч, осигурил билет на тъста си, а на мача отишли заедно с още два негови колеги немци.

Г-н Данков ни показа билета си за мача, украсен с ликовете на Пулев и Кличко. „Малко е измачкан, но не е проблем. Струва 105 евро, което за немските стандарти не е много. Ще си го пазя като ценна реликва”, сподели очевидецът на „мача на годината”. Използвахме повода за кратко интервю.

***

Билетът реликва на Сашо Данков
- Г-н Данков, като че ли Кубрат Пулев и неговият щаб се поизхвърлиха преди мача и ни подлъгаха, че победата ще е наша, че с шампиона е свършено, че времето му изтича и т. н., но стана съвсем друго, точно обратното, Кличко убедително защити титлата си. Това изхвърляне на Кобрата лично мен ме подразни. Как ще коментираш?
- Няма никакво изхвърляне, това е според предварителния сценарий. Става дума за много пари и за шоу – цялата работа е 80% шоу и само 20% бокс. Но всичко това си е част от играта, нищо необичайно няма. Ние тук, в България, трудно можем да усетим какво се случи. Но българите, които живеят в чужбина, го разбират най-добре – допълнително самочувствие, българска гордост, имидж за страната ни. Това направи Кубрат и то е много, наистина много. Самият факт да претендираш за трона, на който са стоели легенди като Мохамед Али, Джо Фрейзър, Джордж Форман, Майк Тайсън, е изключителен.

Владимир Кличко и Кубрат Пулев преди мача
- Публиката в залата мощно подкрепяше българина за сметка на шампиона, поне така изглеждаше от предаването по телевизията. Така ли беше наистина?
- Да, точно така беше. Но да не правим от това големите изводи, че всички обичат Кубрат и България. Просто публиката искаше да гледа по-дълъг мач и окуражаваше претендента от България срещу шампиона и фаворит Кличко. Пулев е симпатичен мъж, харесва се, това е вярно, но Кличко също е много харесван, голям шампион е, мегазвезда.

- Как се коментира в Германия тежката загуба на нашия боксьор?
- Съвсем нормално, един нормален мач, отчете се, че Кобрата има да извърви още път до върха.

- Смяташ ли, че след този неуспех Кубрат ще се откаже от преследване на голямата си цел – световна титла в тежката категория?
- Не, в никакъв случай, той е корав българин, много амбициозен и ще върви нагоре. Убеден съм, че така ще бъде.

В „О2 World Arena” в Хамбург се веят български знамена и гърми "Българи юнаци", 15.11. 2014 г.
- И накрая – кажи две думи за атмосферата в залата, и по телевизията се усети, че еуфорията е много голяма.
- Вярно е, публиката беше екзалтирана. Аз не бях сред българската агитка, където бе още „по-горещо”. Ние със зет ми и двамата му немски колеги имахме места на 14-ти ред, близо до ринга. Но наистина атмосферата в залата бе невероятна.

Интервю на Генадий Маринов

4 коментара:

Анонимен каза...

Я слагам бас, ке повеке нема да чуем за коравия гьон сурат. Още след първия нокдаун като стана го проснаха пак... Срам. После го мърляваиха до 5-и рунд за да го проснат като хавлия. Корава, ама хавлия. И накрая избяга от залата. Няма що, дано ви е аресало.

Анонимен каза...

Докато в България се говори и се пише на диалект и това е повод за гордост,няма как да променим живота си към добро.

Анонимен каза...

Анализатора : 2 - ри , да те открехна , 1 -ви е много интелигентен , но болшинството тук пишещи не излиза с името си , защото е много популярна личност и същевременно подклажда дискусия на която и аз се връзвам, но същевременно и споделям мнението му. Да ,срамен финал на българската гордост Пулев , търкулнат в 1-ви рунд два пъти , застанал като педерунгел на един крак и оставен от милостививия великодушен и интелигентен Кличко до 5-ти рунд , за платилите зрители и когато от високомерие получи лек удар се ядоса и сложи край на фарса с убийствен нокаут. За каква гордост говорим - срам и позор отново за българите.

Анонимен каза...

Благодаря за открехването!
Щом 1-ви е интелигентен,надявам се да ме е разбрал.
Не ми се иска да продължавам темата,за да не се наложи пак да бъда открехван.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |