Община Троян с поредна награда за добро управление

* От ИПА отличиха иновативната ни практика „Обществен форум за реализация на партньорски проекти”
Отличници
ОБЩИНА Троян бе наградена за най-добра иновативна практика в класацията на Института по публична администрация (ИПА) за 2014 г., научихме от  PR-ката на Общината Маргарита Генкова. В тазгодишната класация се оценявали добри решения и практики в две области на административната дейност – добро управление и електронни услуги.

ПЪРВОТО ни място в раздела за добро управление с иновативната практика „Обществен форум за реализация на партньорски проекти”. Припомняме – през тази година се реализира 14-тото издание на Обществения форум, одобрени бяха общо 17 проекта, като повечето от тях вече са завършени, финансовата подкрепа от общинския бюджет бе в размер на 30 хил. лв. и представлява 70% от общата стойност на проектите, останалото е собствен принос на кандидатстващите организации. Наградата за троянската добра практика „Обществен форум” е за доказана устойчивост във времето, висока прозрачност на местната власт и доказана устойчивост във времето.

ПЛАКЕТЪТ и грамотата на Община Троян бяха връчени от изпълнителния директор на ИПА доц. Георги Манлиев, а отличието получи секретарят на Общината Нели Стайкова. Церемонията по награждаването се състоя на 27 ноември в столичния хотел „България”. Добрата практика „Обществен форум” на Община Троян през 2015 г. ще бъде представена в някоя от държавите членки на Европейския съюз. Миналата година Община Троян спечели годишната награда на Фондация за прозрачни регламенти в раздела „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Чухте ли новината! Трети заместник кмет няма да се назначава. Заплатата предвидена за трети зам.кмет ще се дели между другите двама- буквоядката и експерт по НИЩОНЕПРАВЕНЕ Поля Димова и Ангел Мамин.

Анонимен каза...

Тя кметицата върна ли се от екскурзията? Кога ще си заминава по ловеч?

Анонимен каза...

Донке оправи улиците и тогава си заминавай.

Анонимен каза...

Хубаво е, че общината ни получава все повече призание. Троян го заслужава.

Анонимен каза...

Тия общинари ги направихме милионери с този проект за воден цикъл..

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |