Награда за Община Троян

* Отличието е за съвременен подход в прилагането на ГИС (географските информационни системи)
Отличници
Кметът Донка Михайлова получава наградата
ОБЩИНА Троян спечели наградата за съвременен подход в прилагането на ГИС (географските информационни системи) в раздела „Регионална и местна администрация”, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Награждаването се състоя в София на 19 ноември – Световния ден на ГИС, който нашата страна отбелязва за 16-ти път. Наградите са в три раздела: „Централна администрация”, споменатия „Регионална и местна администрация” и „Частен бизнес”. Официален организатор на събитието е компанията ЕСРИ – България, занимаваща се с геопространствени технологии и реализация на ГИС проекти у нас. Близо 400 бяха участниците в церемонията – представители на местната и централната администрация, бизнеса, гражданския сектор и академичната общност.

ТРОЯНСКИЯТ приз бе връчен от изпълнителния директор на Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС) Здравко Сечко, а го получи градоначалникът Донка Михайлова.  „Наградите са признание за изключителните постижения на всички отличени. С всяка измината година ГИС проектите в България са на все по-високо световно технологично ниво, което от една страна ни радва, но от друга, е и  голяма отговорност и ангажимент за работата ни занапред“, сподели по време на церемонията Евгения Караджова, управител на ЕСРИ - България.

Т21

Кратка справка

През м. септември 2013 г. Община Троян закупи и внедри ГИС система, което я нареди сред малкото общини у нас с подобна придобивка не по проект, а със собствено финансиране от бюджета. Основната задача на закупената програмна система „Акстър - ГИС офис” е да даде на общинската администрация качествено нов поглед върху данните на общината с пространствено представяне; става дума за данни, свързани с общински имоти, включително с отдадени под наем, данни за търговски обекти, данни, свързани с планове за действие при бедствия и аварии, перспективни планове за развитие, застроителни, кадастрални, регулационни планове, планове на инженерната инфраструктура, транспортни планове, екологични планове, планове на водни територии и речни басейни и др.

Продуктът „Акстър - ГИС офис” представлява програмен комплекс, чиято цел е да се автоматизират различни задачи по устройството на териториите, регистъра на собствеността, екологията, инфраструктурата на територията; осигурява и възможност за едновременна работа на различни специалисти по различни задачи, като се ползват едни и същи данни. В сайта на Община Троян има линк към ГИС системата и по този начин всички граждани  могат да получават информация за имотите, които ги интересуват – местонахождение, граници, собственост.

5 коментара:

Анонимен каза...

Донке, стига си захождала ела да си оправиш града, че на нищо не прилича ... Слаба работа .. догодина ще си ходиш с всичките си дружки там ....

Анонимен каза...

Мен ми е по-интересно коя стара партийна муцуна ще сложи за зам.кмет.

Анонимен каза...

А, верно ли е, че и за най- чист и зелен град ще бъде номиниран през идната година ?

Анонимен каза...

Абе втори, абе абдал, другите двама заместници и секретарката на общината като са "млади партийни муцуни" каква са я свършили. Престанете с това "млади". То и Станишев беше млад, ама какви ги свърши. Така, че не е важно млад-стар, МОЖЕЩ-НЕМОЖЕЩ.
ЗАПОМНИ ТОВА!

Анонимен каза...

Младите ги търси в кръчмите и пред компютъра , дори и деца не правят вече Горко ни , по-точно горко им

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |