„Чавдар” пише история

* Нека в неделя (13 април, 17:00 ч.) да спукаме по шевовете зала „Чавдар” и заедно с момчетата да извоюваме среброто

 Баскетбол, „А” РБГ

МЪЖКИЯТ баскетболен отбор на „Чавдар” (Троян) пише история. И е на крачка от вицешампионска титла в републиканската ни „А” група (втория ешалон на родното първенство) за сезон 2013/2014 г. Това ще се реши в последния кръг тази неделя (13 април, 17:00 ч.) в домакински мач с осигурилия си предсрочно шампионската титла тим на ИУ (Варна). Но дори и най-лошият развой на нещата в последния кръг означава трето място за нашите – най-доброто класиране на троянски отбор в колективен спорт изобщо.

В СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ спортен сайт www.bgbasket.com са дали четирите възможни варианта за класиране във финалната четворка след изиграването на двата мача от последния кръг: „Чавдар” (Троян) – ИУ (Варна) и „Академик” (Благоевград) – „Академик” (Пловдив). Досега ИУ е с 18 победи и 1 загуба и е недостижим на първото място, „Чавдар” (Троян) и „Академик” (Пловдив) са с равен актив от 12 победи и 7 загуби, а „Академик” (Благоевград) е с 11 победи и 8 загуби.

Вариант 1: Победи за ИУ (Варна) и „Академик” (Пловдив). Вицешампион е „Академик” (Пд) с актив 13-7, трети остава „Чавдар” (Троян) с 12-8, а четвърти – „Академик” (Бл) с 11-9.

Вариант 2: Победи за „Чавдар” (Троян) и „Академик” (Пловдив). И двата отбора завършват с актив 13-7, но „Академик” (Пд) е втори заради предимството в директните мачове с нашите. „Чавдар” е трети, а четвърти – „Академик” (Благоевград) с актив 11-9.

Вариант 3: Победи за „Чавдар” (Троян) и „Академик” (Благоевград). „Чавдар” е вицешампион с актив 13-7, а „Академик” (Бл) и „Академик” (Пд) са с равен актив 12-8, но благоевградчани са трети, а пловдивчани четвърти, заради резултатите от директните мачове.

Вариант 4: Победи за ИУ (Варна) и „Академик” (Благоевград). Тогава се получава тройна въртележка между „Чавдар”, „Академик” (Бл) и „Академик” (Пд), приключващи с равен актив 12-8. В този случай „Чавдар” е вицешампион, тъй като има най-добър резултат в директните срещи - 5 победи; „Академик” (Бл) е трети с 4 победи, а „Академик” (Пд) – четвърти с 3 победи.

А НАШИЯТ ПРИЗИВ към вярната троянска публика е в неделя да спукаме по шевовете зала „Чавдар” и заедно с момчетата на терена да извоюваме сребърните медали. Айде, наш`те! 13 април, неделя, начало 17:00 ч.

Т21

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Да имам честта и аз веднъж да напиша първи и да не мрънкам :
Всички мрънкалници , плювалници и темподобни да замълчат поне сега , да си вдигнат гинеталиите от масата в неделя следобяд и да дойдат в залата да погледат , да видят, че може и да ги ударим Варна и да си повишат и без това убитото самочувствие

Анонимен каза...

Тя пък една зала...

Анонимен каза...

Браво Генади,че си в час,че то тия от първия ред както са се изпокарали коѝ да се снима с медалистите,нямаше и сега да напишат нещо за победите и успеха.Както казваш често "Убав. .а работа ама троенска". Успех момчета,ние сме там.Ще бием!

Анонимен каза...

ще са придружени и от мажоретки, които да ги подкрепят и надъхват! :33 давайте момчетааааа! <3

Анонимен каза...

Е колко да я спукаме залата, повече от 200 души не побира.

Анонимен каза...

умножи ги по 2 с правостоящите "мъдри" ми 5 !!!

Анонимен каза...

Залата ни колкото и да е малка ще събере всички истински фенове. За хейтъри място няма да има. Да си знаете!

Анонимен каза...

към 5ти: Ако отвориш статистиките в бгбаскет можеш сам да се увериш в това, че залата на всеки мач побира над 250 души! 7ми, съгласен съм относно хейтърите!

Момчил Влаховски каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Момчил Влаховски каза...

Нали се говори,че ще се ремонтира сегашната?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |