Защо се провали събранието?

* И докато някои се захванахме да изпълняваме целите, кой с каквото може, други започнаха да делят хората на „ние” и „вие”, на наши и ваши, да създават разцепление

Димо Минков
Тема с продължение

По-долу ви представяме становището на председателя на ТД „Амбарица 1912” Димо Минков по скорошните скандали в дружеството, предложението за изключване на двама членове на Управителния съвет и грозните караници, провалили насроченото за 26 февруари т.г. извънредно общо събрание. Припомняме – ТД „Амбарица 1912” бе учредено на 8 април 2013 г. като антипод на провалилото се старо ТД „Амбарица” и с амбицията да възроди туристическото движение в Троянския край. Т21

УВАЖАЕМИ членове на туристическо дружество „Амбарица 1912”, симпатизанти и приятели! Причините да се провали свиканото на 26 февруари 2014 г. извънредно общо събрание трябва да бъдат изяснени, защото вероятно на много от присъстващите в залата не стана ясно какво всъщност се случва и защо (а камо ли на журналистите, които не са длъжни да знаят точка по точка нашия устав – библията на една организация).

СЛЕД ОСНОВАВАНЕТО на дружеството задължително трябваше да минем през някои процедури, като: регистрация в съда, приемането ни за член на Българския туристически съюз (БТС), регистрирация в Министерството на правосъдието и Министерството на икономиката; издаването ни на лиценз за развитие на социален туризъм; направа на печат, откриване на банкова сметка; със съдействието на Община Троян имаме вече и офис – на ул. „Любен Каравелов” 42; успяхме да се договорим и да сключим договор с БТС да ни бъдат преотстъпени за стопанисване хижа „Амбарица” и база „Лесков дол” (с. Чифлик).

И СЕГА трябва да започнем работа по приоритетите, които сме приели на общо събрание. А именно: развиване на всички туристически дейности; масовизиране на колотуризма, зимния туризъм, ските и водния туризъм; участие в национални движения, походи; привличане на млади съмишленици, развитие на ученическия туризъм и т. н. С две думи – да развиваме дружеството в тази посока, а не да се занимаваме с лични амбиции и ниски страсти.

И ДОКАТО някои се захванахме да изпълняваме тези си цели, кой с каквото може (тъй като съставът на Управителния съвет /УС/ работи изцяло на доброволни начала), за да не останем назад от това, което става в цялата ни държава, други започнаха да делят хората на „ние” и „вие”, на наши и ваши, да създават разцепление както в Управителния съвет, така и сред членовете на дружеството, противопоставяйки ги едни на други. 

ТОВА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ се изрази особено явно след учредяването на Клуба на ветераните. Радослава Бонева и Дияна Добрева се обявиха против създаването на този клуб, въпреки че има федерация на туристите ветерани и тя е неразделна част от БТС. Предприетата от Бонева и Добрева кампания на разцепление и противопоставяне през последните месеци е грубо погазване на нашия устав и устава на БТС и е напълно несъвместимо с целите и идеалите на туристическото движение. Начинът, по който те двете се държаха на последното заседание на УС (с крясъци, обиди, закани и демонстративно напускане на заседанието), беше проява на грубо неуважение към останалите членове на ръководството и неговия председател.

ВСИЧКО това доведе съвсем естествено до иницииране на подписка на извънредно общо събрание за сваляне на доверието от г-жа Бонева и г-жа Добрева. Под тази подписка стоят имената на 35 легитимни членове на дружеството. При наличието на такава подписка чл. 24, т. 1 от устава на ТД „Амбарица 1912” изисква свикване на извънредно общо събрание.

А ЗАЩО се провали събранието? Защото бяха доведени около 30 души, които не са членове на дружеството и г-жа Бонева размахваше списък на хора, направен още преди учредяването на дружеството ни. А чл. 13 от устава ясно определя кой е легитимен член. Това са учредители, които са платили членския си внос (закупили туристическа марка) за 2013 г., както и новоприетите членове, подали молба до УС, платили еднократната встъпителна вноска, закупили туристическа марка и вписани в регистъра на членовете на дружеството. Всички други бяха добре дошли гости, но нямаха право на участие в събранието. Тези уставни положения би следвало да се знаят поне от членовете на УС, а не да занимават с тях общинското ръководство, председателя на федерацията на ветераните, ръководството на БТС и неговия председател и да се стигне до намесата на изпълнителния секретар г-н Венцислав Удев.

ВСИЧКИ изложени по-горе доводи щяха да бъдат разяснени в залата, ако не беше се развихрила тази „караница” (може би нарочно режисирана), с която нито имах възможност, нито желание да се надвиквам. Мен планинарството ме е научило на други обноски и добродетели.

Учредителното събрание на ТД "Амбарица 1912", 8 април 2013 г.
БЛАГОДАРЯ на легитимните членове на ТД „Амбарица 1912”, които отделиха от времето си и се отзоваха на поканата, а извинението към тях за несъстоялото се събрание трябва да дойде от тези, които го провалиха.

10 март 2014 г.

Димо Минков
председател на ТД „Амбарица 1912”

 Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

А ценз за тая работа имате ли?Хора учили туризъм,работили туризъм ?

Анонимен каза...

Имат (ли)ценз да работят по комунистически

Анонимен каза...

Димо планинарството те е научило само да пиеш и да крадеш.

Анонимен каза...

За това не му се получава играта, че тези две дами не му вървят по свирката

Анонимен каза...

На Димо за сефте жена му се опира и той е бесен.Димо . Димо няма да си вечният плейбой.

Анонимен каза...

Димо, май "лапането" нещо не върви по план, а?
И само да те питам..за к'ъв колотуризъм говориш бре, човек.За какви ски? Че то ас като гледам, никой от вашето дружество не кара ски. А т'ва, че някой ходиэс колелото на работа, не се нарича колотуризъм, братчед. И накрая-кога ще спреш да се обясняваш ката п...а, както си го правил цял живот?

Анонимен каза...

?Ей от къде се взеха тия двете та да развалят плановете на Димо и Румен Узунов за голямото лапане и голямата марфа?

Анонимен каза...

Забележете, на снимката не се забелязват млади хора. С тия остарели и демоде псевдотуристи, млад човек няма как да се запали. Димо, върви си у вас да пияндурстваш и да се правиш на велик.

Анонимен каза...

На що ли си чешете езиците в този форум бе. Димо не знае от къде се компютър пуска, а вие искате и да чете кво става в него:):):)

Анонимен каза...

Познавам Димо от много години.Той винаги бил всеотдаен, коректен и честен по отношение на работата си.Не съм забелязал досега "да пияндурства", както "красиво" се изразява №8.
А изказването на № 9 "На що ли си чешете езиците в този форум бе. Димо не знае от къде се компютър пуска, а вие искате и да чете кво става в него:):):)" е в стил "народна песен"и само думичката КВО разваля "приятното" впечатление.И нека №3 застане зад клеветническия си коментар с реалното си име, ако е сигурен в правотата си , а не да се крие зад удобното АНОНИМЕН.Номер 6 бих посъветвал да се върне в начален курс и да провери как се пише думичките АС, КЪВ,ТВА,БРАТЧЕД.
А изказване от рода "И накрая-кога ще спреш да се обясняваш ката п...а, както си го правил цял живот?"просто няма да коментирам.
Дори да продължите злостните нападки, вие си оставате едни дребнички,грознички форумни тролове (вижте статията от 2010 "Нека не убиваме свободата" на главния редактор Генадий Маринов по този въпрос), а истината е ясна за всеки !
Бъдете здрави и незлобливи!
П.П. И аз, да не правя изключение от общия фон , днес се подписвам като АНОНИМЕН

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |