Троянският проход - отворен

* АПИ: „От 17:00 ч. на 14 март се възстановява движението на всички моторни превозни средства през Троянския проход”

инж. Георги Грозданов
СЛЕД неочаквания мартенски сняг в неделя (9 март) бе въведено ограничение за движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Троянския проход (Беклемето), а още същия ден проходът бе затворен за движение на всички видове МПС. Днес, 14 март, проходът бе отворен.

 „ОТ НАШАТА страна (троянската) се справихме по-лесно, но откъм Пловдив (южната страна) колегите имаха затруднения с две много големи снегонавявания - едното 6-метрово, другото 4 метра, и това ни забави. Но в 17:00 ч. днес (петък, 14 март) Троянският проход ще бъде отворен за движение. Елате горе, за да видите за какво става дума и с какви снежни маси се борихме.” Това ни съобщи по телефона по-рано следобед шефът на Областно пътно управление (ОПУ) – Ловеч инж. Георги Грозданов. И казаното се потвърди; „От 17:00 ч. на 14 март се възстановява движението на всички моторни превозни средства през Троянския проход”, бе обявено в официалния сайт на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

В ОТГОВОР на наше питане зам.-кметът на Троян Кольо Кацаров потвърди, че след падането на снега на 9 март веднага е започнала интензивна работа по почистването на Троянския проход. „Така ще бъде и занапред, но трябва да е ясно, че при сегашната ситуация (разбирай – без изградени навеси срещу снегонавяванията в няколко невралгични участъка – бел. Т21) няма как да не се налага затваряне за известно време”, коментира г-н Кацаров.

Т21

Бележка на редакцията

Припомняме – на 25 януари, след първия по-сериозен сняг тази зима, бе забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Беклемето, а ден по-късно, на 27 януари, от АПИ въведоха пълна забрана за движение през Троянския проход. Очакванията бяха снежната блокада да остане за неопределено време, каквато бе досегашната практиката. Но на среща с кмета на Троян Донка Михайлова, по нейно настояване, шефът на АПИ инж. Стефан Чайков обеща проходът да бъде почистен и отворен за движение най-късно до 10 февруари и обещанието бе спазено. Дали зимното поддържане на тази най-пряка и удобна връзка на част от централна Северна България, в това число Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България ще е на това ниво и занапред – рано е да се каже. Но последните действия вдъхват оптимизъм.

Още по темата:

8 коментара:

Цеко Сифоня каза...

Как-как...та кво речи???!...http://www.youtube.com/watch?v=O6RmNuQ0PVk

Анонимен каза...

Браво бе нагаждач....пиши хвалебствените си писма

Анонимен каза...

Една информация, в която няма нищо измислено или нагаждаческо. Само факти! Но явно много ви тормози това, че хората си вършат работата, и че някой постигна това да се случва.

Анонимен каза...

ха ха ха ,ами те го отвориха преди 2 дни :):):)

Анонимен каза...

"Някой постигна това да се случва" ? 3-ти,миличко, а ти какво си постигнало?На твоята възраст Кърт Кобейн отдавна е бил умрял,а ти ?

Анонимен каза...

Поздравления за госпожа Донка Михайлова, постигнала такава топла зима!

Анонимен каза...

6-ти, ставаш досаден. Вече не ти се получава!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова,поздравления за поредното отваряне на прохода!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |