Троянският проход - отворен

* АПИ: „От 17:00 ч. на 14 март се възстановява движението на всички моторни превозни средства през Троянския проход”

инж. Георги Грозданов
СЛЕД неочаквания мартенски сняг в неделя (9 март) бе въведено ограничение за движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Троянския проход (Беклемето), а още същия ден проходът бе затворен за движение на всички видове МПС. Днес, 14 март, проходът бе отворен.

 „ОТ НАШАТА страна (троянската) се справихме по-лесно, но откъм Пловдив (южната страна) колегите имаха затруднения с две много големи снегонавявания - едното 6-метрово, другото 4 метра, и това ни забави. Но в 17:00 ч. днес (петък, 14 март) Троянският проход ще бъде отворен за движение. Елате горе, за да видите за какво става дума и с какви снежни маси се борихме.” Това ни съобщи по телефона по-рано следобед шефът на Областно пътно управление (ОПУ) – Ловеч инж. Георги Грозданов. И казаното се потвърди; „От 17:00 ч. на 14 март се възстановява движението на всички моторни превозни средства през Троянския проход”, бе обявено в официалния сайт на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

В ОТГОВОР на наше питане зам.-кметът на Троян Кольо Кацаров потвърди, че след падането на снега на 9 март веднага е започнала интензивна работа по почистването на Троянския проход. „Така ще бъде и занапред, но трябва да е ясно, че при сегашната ситуация (разбирай – без изградени навеси срещу снегонавяванията в няколко невралгични участъка – бел. Т21) няма как да не се налага затваряне за известно време”, коментира г-н Кацаров.

Т21

Бележка на редакцията

Припомняме – на 25 януари, след първия по-сериозен сняг тази зима, бе забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Беклемето, а ден по-късно, на 27 януари, от АПИ въведоха пълна забрана за движение през Троянския проход. Очакванията бяха снежната блокада да остане за неопределено време, каквато бе досегашната практиката. Но на среща с кмета на Троян Донка Михайлова, по нейно настояване, шефът на АПИ инж. Стефан Чайков обеща проходът да бъде почистен и отворен за движение най-късно до 10 февруари и обещанието бе спазено. Дали зимното поддържане на тази най-пряка и удобна връзка на част от централна Северна България, в това число Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България ще е на това ниво и занапред – рано е да се каже. Но последните действия вдъхват оптимизъм.

Още по темата:

8 коментара:

Цеко Сифоня каза...

Как-как...та кво речи???!...http://www.youtube.com/watch?v=O6RmNuQ0PVk

Анонимен каза...

Браво бе нагаждач....пиши хвалебствените си писма

Анонимен каза...

Една информация, в която няма нищо измислено или нагаждаческо. Само факти! Но явно много ви тормози това, че хората си вършат работата, и че някой постигна това да се случва.

Анонимен каза...

ха ха ха ,ами те го отвориха преди 2 дни :):):)

Анонимен каза...

"Някой постигна това да се случва" ? 3-ти,миличко, а ти какво си постигнало?На твоята възраст Кърт Кобейн отдавна е бил умрял,а ти ?

Анонимен каза...

Поздравления за госпожа Донка Михайлова, постигнала такава топла зима!

Анонимен каза...

6-ти, ставаш досаден. Вече не ти се получава!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова,поздравления за поредното отваряне на прохода!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |