Прегазихме предпоследния „Видабаскет” – 122:66

* Остават ни два мача – отложеният срещу опашкаря „Дунав 2007” (Русе) и сблъсък за второто място с „Академик” (Пловдив) * „Чавдар” – сигурен за финалния плейоф на 4-те най-добри, ще спорим за титлата
 
Баскетбол, „А” РБГ

СЛЕД загубата в миналия 12-ти кръг при гостуването си в Шумен (65:75), тази неделя (16 февруари) „Чавдар”  се бетонира в челото с разгромна домакинска победа над предпоследния във временното класиране „Видабаскет” (Видин) – 122:66. След този си 9-ти успех от началото на сезона троянци заемат трето място във временното класиране, с точка по-малко от втория „Академик” (Пловдив), с когото в директен сблъсък в последния 14-ти кръг ще спорим за второто място.

ТОВА е преди финалния плейоф, в който първите 4 отбора при разменено гостуване помежду си ще определят шампиона на България в „А” РБГ за сезон 2013/2014 г. Да не забравяме, че в сряда (19 февруари) у дома „Чавдар” ще играе отложения си мач срещу опашкаря „Дунав 2007” (Русе); но дори при наша загуба, която не е логична и звучи невъзможно, пак оставаме в елитната четворка и ще спорим за титлата.

14-годишните Мирослав Славков и Цветомир Моновски
КАКВО може да се каже за безпроблемната победа над „Видабаскет”? Троянските баскетболисти бяха абсолютни господари на терена и космическият резултат (56 точки разлика) е напълно логичен. Логично бе и несимволичното участие на всички от резервната ни скамейка, включително двамата младоци от кадетския ни отбор – Цветомир Моновски и Мирослав Славков, записали по цели 7 мин. на терена и реализирали съответно 8 и 5 точки.   

Героите в мача Данаил Христов и Радослав Кочев
ЗА ПОРЕДЕН път двама бяха над всички не само в нашите редици, но и изобщо на терена. Г-н „Дабъл-дабъл” Данаил Христов – с поредните си поне 10 точки и 10 борби на мач (този път 28 т., 15 борби и коефициент 39). И любимецът на троянската публика Радослав Кочев – чийто страховити забивки са голямата атракция в срещите на „Чавдар” и доказват класата ни (20 т., 6 борби, коефициент 32). Добър актив в срещата направиха и Ивко Ивков (15 т.), Ценко Наков (11 т.) и Петър Христов (10 т., 9 борби).

КАЗАХМЕ, че следващият ни мач е в сряда (19 февруари) – отложеният с „Дунав 2007” от 10-ия кръг (26 януари), когато русенци не успяха да пристигнат заради снеговете; и сме убедени, че победата ни е в кърпа вързана, а публиката в зала „Чавдар” ще се наслади на една мощна, освободена от напрежение и атрактивна игра на своите момчета - срещата започва в 17:00 ч. В последния 14-ти кръг обаче гостуваме в Пловдив на конкурента ни за второто място „Академик” (водачът ИУ – Варна е недостижим в челото без загуба досега) и мачът няма как да не е „кървав”; което не означава, че нямаме реални шансове за победа – напротив! Айде, наш`те!

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Страхотен отбор.Дано не е временно.Ще победим и в Пловдив,макар и трудно.Закономерността е такава.

Анонимен каза...

Обръщам се към хората,които се усещат като фактор : елате в сряда в 17:00 за да усетите тръпката,защото нямате много подобни поводи.Трябва колкото може повече влиятелни и хора с възможности да го видят това,защото няма как да не им стане интересно.А стане ли интересно на такива хора шансът на "Чавдар" е по-голям.Нека помечтаем-понякога мечтите се претворяват.

Анонимен каза...

Интересно, тези 14 годишните кога си учат уроците и въобще -как могат да учат пълноценно при тези тупни-топковски истории. На тази възраст се изгражда техният интелект и е грехота да им се отнема училището, заради малоумни запалянковски страсти. Затова и доста спортисти, след преключване на спортната им дейност стават мутри...

Анонимен каза...

Извинявам се за грешката: "прИключване"

Анонимен каза...

Ще бием в Пловдив колкото бихме и в Шумен, който допреди няколко кръга беше и последен. А защо нямаше инфо за този мач. Да бихме кадетите на Видин които са 8-ми в страната за тази възраст, а ако бяхме излезли и ние с такава възраст резултата щеше да е коренно различен но в тяхна полза. Нашите влизат когато мача вече е ясен, а един ден когато няма да има чужди какво ще правим не знам.

Анонимен каза...

Към номер 3, вероятно сте някоя лелка трътла, която си е взимала извинителни бележки за часовете по физическо. Аз баскетболист мутра не съм виждал. Никой не отнема на децата възможността на децата да учат, а голяма част от тях са отличници, въпреки жеалнието ви да ги наречете нискообразовани. Тези деца са предпочели 2 часа спорт, пред 2 часа в кафето, където вероятно изпращате вашите деца, за да си изградят интелекта.

Анонимен каза...

Ха,ха ,6-ти супер си прав. Тъкмо мислех да коментирам,че 3-ти мирише на нафталин.

Анонимен каза...

Без спорт децата са обречени !Знаете ли ,че Д. Христов е прясно дипломиран инж." електроника" от ТУ-София ,а там се учи и не се подаряват изпити !!!!За Шумен ще кажа ,че взеха 2-ма от най-добрите играчи на Берое и отбора е съвсем променен! Желая успех на отбора и ръководството ,а на младите момчета да надминат батковците !

Не съм лелка, а мразещ запалянковщината каза...

Спортът (комерсиалният, а не този от който децата наистина имат нужда в училище и извън него) е част от мафията владееща България. Хвърлят се луди пари за разни първенства, а не за масовия спорт на подрастващите, много от които са с наднормено тегло. Децата трябва да спортуват в училище заради "здравия дух в здраво тяло", а не заради разни спортни мафии, които ламтят за медали, титли, залагания, купуване на мачове и т.н. и прахосват милиарди грешни народни пари.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |