Троян лети по света с „WIZZ Air”

* Най-голямата авиокомпания в Централна и Източна Европа представя града ни във февруарския брой на фирменото си списание
 „WIZZ magazine”
По света и у нас 
НАЙ-ГОЛЯМАТА нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа – унгарската „WIZZ Air”, която обслужва редица важни линии от и до България, представя във февруарския брой на фирменото си списание „WIZZ magazine”, излизащо на английски език, пет български града, сред които и Троян (другите са София, Казанлък, Враца и Сливен). „Красивата България” (Beautiful Bulgaria, стр.76-79) е озаглавен материалът за нашата страна, започващ именно с Троян. Профилът на списанието е рекламен и разказва за различни туристически дестинации, атрактивни културни, исторически и природни забележителности, туристически обекти, личности, събития. „Една от формите за реклама на Троян, която за пръв път използваме”, поясни на пресконференция миналата седмица кметът Донка Михайлова.

„WIZZ MAGAZINE” се намира на всяко пасажерско място в самолетите на компанията и всеки пътник има възможност да го разгърне, т.е. информацията достига до огромна аудитория (според официалните данни месечно с „WIZZ Air” летят 1,4 млн. души) и рекламният ефект е безспорен. Друг важен момент – профилът на пътниците показва, че компанията е предпочитана от хора, които за пръв път пътуват към България и се предполага, че се интересуват от забележителностите на страната ни, както и хора в активна възраст (60% са във възрастовата група 21-40 г.)

Материалът за Троян в „WIZZ magazine”
„НЕЗАВИСИМО дали вашата страст е историята, културата или заниманията на открито, има един български град, който със сигурност може да я задоволи”, започва представянето на града ни. След това се подчертава, че Троян е обявен за град преди 146 г., но археологическите изследвания доказват, че районът е обитаван от древността, а римската крепост Состра и римският път Виа Траяна могат да се видят отблизо. Споменава се също, че градът ни е третият в България, който започва да се електрифицира, че Троянският Балкан е популярна туристическа дестинация, че тук е третият по големина и значимост православен храм в България – Троянския манастир, славещ се с чудотворната икона „Св. Богородица Троеручица”. Разбира се, не е пропуснато да се каже за двете големи троянски гордости – керамиката и сливовата ракия. Има и препратка към официалния сайт на Община Троян – www.troyan.bg.

Т21

37 коментара:

Анонимен каза...

Точно ползващите нискотарифни авиокомпании пътници ще си изпочупят краката да тичат към Троян и околностите...Как не са се сетили досега???

Анонимен каза...

Точно такива като теб, които не оценяват това което има Троян и околностните като туристическа дестинация и народно богатство, са виновниците да не може да се развие правилно туризма в Троян. Когато живееш в Троян не може да го оцениш,но ако поживееш в София или друг голям и мръсен град ще разбереш. Надявам се повече хора да научат някак си за Троян, защото общината явно не подсигурява проекти които да го представят като туристическа дестинация за да привлече хора и инвестиции......

Анонимен каза...

Първи, просто си много тъп !!

Анонимен каза...

;))) Да, доста.... сигурно е ходил чак до Калейца

Анонимен каза...

N1, ако публикацията беше в списанието на Луфтханза или Емирейтс, дали нямаше пак да напишеш същото?!

Анонимен каза...

Иииии като дойдат ,какво ще видят тук ?

Анонимен каза...

Ако видят теб 6-ти, ще видят един миризлив коч!

Анонимен каза...

Как какво ще видят , много ясно че е атракция да се посети един от последните комунистически бастион в Европа . Даже донкА може да направи атракция снимка с истински кмет консомолец като парите отиват в общинския бюджет поне да има някаква полза от нея за града .

Анонимен каза...

донкините тролове яко са налазили форума .

Анонимен каза...

Преди разкритията си за ДСБ "Биволъ" изнесе подробна информация за използване на интернет тролове от БСП. Според разкритията на сайта такива услуги е ползвала и Илияна Йотова по време на кампанията си за евродепутат. От БСП все още отричат.

Анонимен каза...

И като се рекламираме кво? Къде е статистиката:
1. Колко нови работни места са разкрити от началото на мандата на Михайлова?
2. Колко е била безработицата тогава и колко е сега?
3. С колко се е повишил стандарта на живот или е намалял?
4. Колко са РЕАЛНО живеещите в Троян? В началото и сега.
5. Каква е РЕАЛНАТА полза за града от началото на мандата й, с какво Троян е станал по-привлекателен за живот и бизнес?
и т.н., и т.н. Ама явно такива данни няма да получим.
Иначе туризъм та туризъм............който вероятно изхранва 3% от населението...........А останалите 97%??????

Анонимен каза...

Така,четем какво било написано( все уникални и атрактивни неща,особено за електрификацията). Интересно ми е колко струва на данъкоплатците тази реклама, кой е извършил рекламата, и по какъв начин?
Другарката ПР-ка,(Генкова) дали ще бъде така отзивчива (както обикновено), да хвърли малко светлина по темата ?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Trqbva da se napravi konsultativen syvet pri kmeticata po vyprosite za avioturizma ! I da se naznachat oshte hora na grajdanski dogovor kym obshtinata !

Анонимен каза...

Прочетох информацията и си казах "Браво!". И в същото време си помислих какви ли тъпи и злобни коментари ще се заредят един след друг. Е, не се излъгах.Само ще кажа на кметицата, че идеята е добра. Така се прави!

Анонимен каза...

Az puk se chudeh ot kyde tolkova mnogo avioturisti shtykat iz Troyan - a to kakva bila rabotata !

Анонимен каза...

До коментар 3 ... Колко евро ще похарчат според Вашето компетентно мнение хора,които ще тръгнат на тълпи към Троян, след като са готови да висят по терминалите в таласъмски часове ... само и само да се доберат до някоя отстъпчица ????? За остротата на интелекта Ви нямам никакви подозрения...

Анонимен каза...

Много ми е интересно, какво трябва да се случи в Троян за да кажете "Браво"

Анонимен каза...

Браво на кое бе,уважаеми лизачи ? Я след 6 месеца, другарката или другарят специалист по туризъм да направи една лека рекапитулация. Похарчени за тази реклама Х пари, реални посещения на туристи вследствие на тази реклама(без значение от каква държава,индивидуално или организирано) Х на брой !
Ама то не става само с лизане,щото освен неприятния вкус на говно в устата,нищо друго не остава !Ама явно на някои хора не им пречи !

Анонимен каза...

Браво на Донка!

Анонимен каза...

До 19.....Ще кажа БРАВО.ако всички комунисти се натоварят в една ракета и в безкрайноста!

Анонимен каза...

Троянски коментари :(

Анонимен каза...

Хубаво! Нужни са повече подобни идеи за рекламиране на Троян. Изкефих се на това, че сме преди София и Кюстендил :).

Анонимен каза...

11-и-и-и. Почети малко и май ще ти клюмне злобната усмивка. Троян има повече заети работни места последните една-две години. Само, че се страхувам, че злобата ти няма да ти позволи това да те зарадва.

Анонимен каза...

Известно врцял свят , но не и в Троян, е че рекламата продава. Даже и най-лошата и тнъпа реклама е реклама, защото провокира интерес.А относно това какво е направено и какво се прави сега в нашия град е просто видно.А недоволниците които плюят наляво и надясно ще кажа.Точно Вие сте тези които чакате наготово от обществото. Така сте свикнали, затова е трудно да признаете, че който желае да се труди да постигне нещо намира начини,който не намира причини

Анонимен каза...

Заплатите на 100 работника в Троян за един месец взети заедно, се получава от един работник за един месец в нормална държава от ЕС.
Пенсията на 5 пенсионера с минимална пенсия в България, се получава от 1 в нормална държава от ЕС.
Пилешко-2.9 евро за кг.
Свинско врат-3.2 евро/кг.
Захар-0.7 евро/кг.
Препарат за пране течен-54 пранета ДИКСАН-6.99 евро
Портокали-0.35 евро/кг
И още такива цени, които те карат да се замислиш върху действителността в България.
Това мисля, е по-важно от всичко останало-добри доходи-данъчна дисциплина-здравословен начин на живот-растяща икономика!
Ниски доходи-потресаващи икономии-мизерия-болести и ранна смърт-ниска раждаемост-изчезване на държавата България.
След всичко това, каквато реклама да се прави, пътища, канали, тротоари и т.н. реакцията на гладния човек ще е точно такава.

Анонимен каза...

Платените тролове на леля Донка, пак не са спали. Ама какви умнотии са написали само,и то на какво граматическо ниво !!!
Впрочем, вие сте истинското лице на леля Донка-неграмотни колкото и тя самата !

Анонимен каза...

26-ти, къде беше в часовете по българска граматика и правопис???

Анонимен каза...

Чакаме с интерес, другарката ПР на общината да ни осветли за тактиката по тази реклама,като цели,таргети,очаквани резултати. Също така да ни осведоми, кой е идейният носител на тази реклама, кой е физическият изпълнител,как е избран,и колко струва на данъкоплатците тази реклама .

Анонимен каза...

Браво 27-ми! Добър анализ.

Анонимен каза...

Както винаги всички намесват политиката,а темата беше туризма и това какво може да се развие в Троян и околието..... но повечето троянци са затворници на своите отрицателни мисли и отричане на новостите.... затова децата бягат от Троян. Разнообразието в града остана само от гледна точка на растителността, нищо друго!

Анонимен каза...

"повечето троянци са затворници на своите отрицателни мисли и отричане на новостите...." Много точно казано!!!!!!

Анонимен каза...

Колко пари струва тази рекламна статия?

Анонимен каза...

32-ри, и 33-ти, колкото и средства да хвърлиш за една реклама, ще са пари на вятъра, ако хората не са във вид, какъвто трябва за бъде един здрав физически и психически човек. Казвам го от наблюдения и опит с гости от чужбина, които бяха също обикновени хора от средна класа.
Какво им направи впечатление, или повече противоречиви чувства?
-- Защо има толкова много разлепени некролози навсякъде, и най-вече по входовете на къщи и ЖК?
--Толкова ли често умират млади хора, и защо?
--Защо сервитьорката в кафето над реката ни остави да чакаме толкова дълго, и защо дойде с неохота-защото бяхме 12 човека и и отваряме много работа, или си беше изпълнила плана?
--Защо, когато помолих да изчистят мокета в стаите в хотела малко по-добре, ми отговориха, че е това положението, и в крайна сметка хотела е ...толкова звезди?/Шато Монтан/
--Защо,ме попитаха гостите/мои и на града/, какво е това, което се влачи на въжета в реката? Затрудних се да преведа на техния език-глен, това зелено мръсно нещо, което се ражда от голямото замърсяване на водата от отходните канали.
-- Попитаха ме, защо жените са с неподдържани коси?
--Защо продавачките са учтиви, но с отчаяни усмивки?
--Защо хората, вървящи по улицата имат вид на уморени, и нездрав вид?
--Защо дрехите на хората са от модните колекции от преди 60 години?/на по-възрастните/.
--Защо магазините ни са пълни с фалшиви марки чанти и дрехи?/ориентираха се по цените/.
--Защо сградите са в окаян вид и потънали в паяжини по прозорци и стени?
--Защо след като заплатите са ни толкова ниски, цените са ни толкова високи?
--Защо като сме бедни, по улиците се виждат много скъпи джипове?
--Защо собствениците на скъпите джипове имат подпухнал нездрав вид, и са облечени с найлонови къси панталони и такива блузи-черни?
--Защо таксиметровите шофьори карат по потници, къси панталони и джапанки, а и им миришат краката?
--Защо завяхналите зеленчуци се продават, а на всичкото отгоре имат и нормалните, а не намалени цени?
--защо в супера миришеше на застояло месо?
--Защо ни сервираха хляба накрая, когато вече бяхме привършили с порциите?/в заведение в София/
--Защо имаме толкова жестоко отношение към беззащитните бездомни кучета/една жестокост,която се случи в София пред очите им/?
Елементарни неща, и не чак толкова! Какво можех да обясня, как да се извиня, и да ги върна отново? Въпреки всичко ще дойдат отново! Дано ни намерят променени, мъничко, не много, ще е добре за всички нас. Троян има нужда от развитие на туризма, който, ще замени затворените предприятия, ще открие работни места, ще подобри живота и стандарта на живот на хората.
--За зимния период е важно да се помисли за въздуха в града, който благодарение на пушещите комини просто липсва!

Анонимен каза...

От 32 за 35, добре казано, за съжаление и истини с които хората се примиряват и продължават да си живуркат без никой нищо да подобри. Остава само недоволството и злобата,които са пороци и вредят на човек. В България всичко започна да се разпада, можем да опазим поне природата и туризма.... Защо всеки мисли ЗА ПАРИ??? Колко струвала рекламата, ами струва, защото се примирихме да живеем в държава в която всичко се заплаща,въпреки че сме бедни...Стига с тая "ДОНА", тя няма грешен ход, въпросът е колко са вързани ръцете й,че да оправи всичката каша в Троянско. Правителството не иска гражданите да са добре и кметовете да им направят градчетата уюутни!

Анонимен каза...

Стига с тия "вързани ръце на ДОНА".Видно,е че жената не става.Назначените покрай нея са тотална трагедия ,и ми писна оправданието,че не можели да измислят нещо стойностно,защото им били ниски заплатите.Тази пародия на реклама, която се върти във февруарския брой на една мизерна авиокомпания, е пореден пример за мисловната немощ на троянската управа.И аз питам, колко струва на данъкоплатеца поредната глупост,за която плащаме ?Но не, ДОНА и ГЕНКОВА не отговарят на неудобни въпроси!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |