Хвалят Националното изложение в Орешак

* Дейността му е представена като добра практика в доклад по голям партньорски проект (на 10 държави) за насърчаване на занаятите

ДЕЙНОСТТА на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак, чийто принципал е Община Троян, е представена като добра практика в междинния доклад на партньорски проект на Регионалното сдружение на общините (РСО) „Стара планина”. Проектът е озаглавен „Иновативни политики за насърчаване на предприемачеството в сектора на занаятите” (Инокрафтс) и се реализира съвместно с 15 сдружения и организации от 10 европейски страни. Междинният доклад прави анализ и представя добрите практики по две от темите на проекта: бизнес модели и услуги в подкрепа на бизнеса; и достъп до иновативен дизайн и финансова подкрепа за малки и средни предприятия от сектора на занаятите.

В ОЦЕНКАТА за НИХЗИ – Орешак, което претърпя сериозно обновяване в периода 2011/2012 г. по проект за 1,465 млн. лв., финансиран чрез ОП „Регионално развитие”, четем следното: „Икономическото въздействие е значително. Много туристи от България и чужбина посещават мястото по няколко пъти годишно, стимулирайки развитието на местните фирми - например занаятчии, ресторантьори, собственици на хотели и семейни къщи за гости; и така се повишава интересът на икономическия сектор към художествените и съвременни занаяти”. Висока оценка получава проектът на НИХЗИ „Живите занаяти”, който е представен като „уникален туристически продукт и предпоставка за развитието на местната туристическа индустрия”.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

Ако не е Националното изложение и Троянския манастир в Троян няма да има никакъв туризъм :)

Анонимен каза...

От Петък до сега, това ли успя да измъдриш ?

Unknown каза...

http://www.fairoreshakbg.com/novini/item/32-традиция-иновации-идентичност-–-ключови-елементи-на-бъдещето

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |