Кметът отговори на жалбата за ул. „Здравец”

* След реконструирането на подземната инфраструктура ще се премине към реконструкция на уличното и тротоарното платно
 
Тема с продължение

След жалбата на живеещите в района на ул. „Здравец”, публикуваната на 15 юли в сайта на Т21, а днес (17 юли) излязла и в печатното ни издание, получихме незабавен отговор от кмета Донка Михайлова. От който става ясно, че „водната” ул. „Здравец” не е забравена и попада изцяло в обхвата на големия проект за интегрирания воден цикъл на Троян, втори етап, чиято реализация трябва да приключи през 2014 г.


Относно жалбата на живеещите на ул. „Здравец”
 и  жк „Буковец”

Уважаеми жители на Троян
от ул. „Здравец” и жк „Буковец”,

СЪСТОЯНИЕТО на улицата с основание предизвиква вашето недоволство, притеснение и искане от ваша страна то да се промени. За съжаление, на немалко улици в града изградената подземна инфраструктура (канализация, водопровод, пътна настилка) е силно амортизирана. На ул. „Здравец” не са правени основни ремонти близо 40 години. И тъй като тя наистина е улица, по която минават хората към целия комплекс „Буковец”, е нейната реконструкция е наложителна.

ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ ул. „Здравец” да попадне  изцяло в обхвата на проекта „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян”, по ОП „Околна среда 2007-2013 г.”. Инвестиционният проект е изготвен след задълбочени прединвестиционни проучвания и анализи. Това, което ще бъде направено по ул. „Здравец”, отговаря на вашето искане за цялостна реконструкция на улицата. 

Актуално състояние - ул. "Здравец" след дъжд
ПРЕДВИЖДА СЕ подмяна на канализацията с тръби с по-голям диаметър – с цел поемане на водните количества (съществуващите в момента тръби с диаметър Ø 200  ще бъдат заменени с Ø 900).  Ще бъдат изградени нови дъждоприемни оттоци за поемане на повърхностните води, сградни канализационни отклонения и други съпътстващи дейности. Ще се извърши и подмяна на водопроводната мрежа. След реконструирането на подземната инфраструктура ще се премине към реконструкция на уличното и тротоарното платно.

В МОМЕНТА СЕ ПРОВЕЖДА процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител. Проектът ще приключи в края на 2014 г.

17 юли 2013 г.
С уважение: 
Донка Михайлова, кмет на община Троян 

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Къде може да видим всички улици, включени в проекта? Хубаво е да се направи една карта, очертана по квартали и улици! Н

Анонимен каза...

http://troyan.bg/news/news1/929-proektat-za-vodniya-tzikal-na-gr-troyan-etap-e-odobren.html

Анонимен каза...

" Уникален за България социален експеримент започна в най-голямото гето - пловдивския квартал "Столипиново", пише под глава "Труд". Улиците в ромската махала вече се мият с шампоан, и то с различен аромат, за да не омръзва на обитателите. Освен това контейнерите за боклук се изхвърлят по 2 пъти на ден, а чистачи дежурят с лопати около тях, за да не се трупат камари със смет.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |