Молим за цялостна реконструкция на улицата

* Може би е удачно улицата ни да се преименува на „Поточе”, „Плавателна”, „Речна” или „Езерна”…
 
Читателите ни пишат 
На жителите на улицата с хубавото и радостно име „Здравец” (срещу входа на троянската болница) никак не им е хубаво и радостно. Особено когато валят дъждове и след това. Защото тогава улицата им се превръща в нещо средно между река и езеро. Оттам се множат дупките и т.н. И така е от години. Причините, доколкото знаем, са комплексни – сбъркана отточна канализация (широка тръба се „влива” в по-тясна), обратен наклон, множеството кърпежи и прочее. Скорошните обилни и продължителни дъждове само затвърдиха „правилото” – кажи-речи месец улицата стоя под вода. Това бе поводът местните жители да напишат жалба до Общината, която изпратиха и до Т21 с молба да я публикуваме. Правим го и дано воплите на „водните” хора от ул. „Здравец” бъдат чути, от когото трябва. 

*****
До: Донка Михайлова, кмет на община Троян,
Ангел Балев, председател на ОбС - Троян
Копие: в-к „Троян 21”

ЖАЛБА
от жителите на ул. „Здравец”, жк „Буковец”
 и други граждани на Троян

Уважаема г-жо Михайлова,
Уважаеми г-н Балев,

Преди 40 години - ул. "Здравец" след дъжд
През м. юли 2013 г. - ул. "Здравец" след дъжд
УЛИЦА „ЗДРАВЕЦ” е срещу входа на болницата (МБАЛ - Троян). По нея преминават хората, живеещи на тази улица и в целия квартал „Буковец”, а също така техни гости, деца и родители от Детска градина „Буковец” и много други. Улицата е асфалтирана за пръв път в началото на 70-те години на миналия век. От тогава досега тя е преасфалтирана поне три пъти и се запълват дупки и се кърпи всяка година. Бордюрите бяха високи около 30 см над асфалта, а сега тях ги няма. Просто асфалтът ги е скрил.

ПРЕЗ М. АПРИЛ 2013 Г. Общината повдигна шахтите по улицата, защото били ниско. Те не са ниско, а асфалтът вече е високо. При дъжд улицата ни е като плавателна река, а след дъжд се образуват езера за отглеждане на жаби и риба. Хората от улицата и квартала няма къде да минават, тротоарите не са направени, а може би и през лятото и пролетта, и през есента трябва да ходят с ботуши?! Може би в двата края на ул. „Здравец” трябва да се направят рафтове за обувки – зимни и летни, а пък хората от къщите и блоковете в съседство да си стоят по домовете до изпаряване на водата, защото тя няма къде да се оттича. А всички ние сме данъкоплатци! Може би е удачно улицата ни да се преименува на „Поточе”, „Плавателна”, „Речна” или „Езерна”…

МОЛИМ Вас, Общината и Общинския съвет, да вземете решение за цялостна реконструкция на улицата с направа на нов мръсен канал, шахти за оттичане, даване на необходимата денивелация, направа на тротоарите и привеждането й в добър вид за преминаване. Прилагаме Ви два вида снимки – едните при направата на улицата и първото й асфалтиране преди около 40 години, другите при падналия дългоочакван дъжд на светлия празник 24 май (2013 г.). Разлика няма. Извода си го направете Вие.

ОЧАКВАМЕ ОТГОВОРА на жалбата ни на следните адреси: ул. „Здравец” 16 – Иванов, ул. „Здравец” 18 – Станев, ул. „Здравец” 19 – Субашки, ул. „Здравец” 23 – Минков. Отговорът Ви ще бъде поставен и на видно място в кварталния хранителен магазин в жк „Буковец”. С него ще бъдат запознати всички граждани, подписали жалбата.

С уважение: 
жителите на ул. „Здравец”,
 жк „Буковец”, граждани

23 коментара:

Анонимен каза...

Ул Здравец ( където съм израсъл ), е включена я проекта по изграждане на новия воден цикъл, така, че, очаквайте скорошно позитивно и кардинално решение. Дано само изпълнителя да си свърши работата както трябва !

Анонимен каза...

Колкото и да им е интересно на някой хора, а може би и неприятно, основите на Болницата изкопахме на бригадирски начала на територията на една прекрасна сливова градина. Там малко по на север имаше площадче и течаща чешма и една къща на Кольо и Митко, това бе местноста "Търсата". Романтика. Развитие. Балабанчани и по малко Габърчани "слязоха" по надолу - станаха граждани !!! Разбира се по късно се върнаха и частично възстановиха бащините къщи. Там обаче трайно и бързо се изгради квартал "Буковец" При възможност ще изпратя снимка от огромните землани работи за основите на Болницата. Провокиран съм да кажа, че до болницта на запад бе единственната къща на Елка Телбийска, наче в Троян комшийка на опълченеца Дядо Петър Табака. Популярен беше на времето диалога на Елка ?много дребна жена/ съпругът й Тотю, разтоварват кола с сено в плевнята, Тотю подава тя поема и нарежда в плевнята, тя недоволна от работата на Тотщ предлага да си заменят местата, но отново Елка недоволна от работата му и ВЪЗКЛИВА - ТОТЬО, ТОТЬО, НИТО СИ ЗА ОТГОРЕ, НИТО СИ ЗА ОТДОЛУ...

пАтРиОтЪ каза...

2-ри, такива хора като теб мога да слушам и чета с години! Продължавай!

Анонимен каза...

Айде, тохава да допълня и за къщите на север от болницата - на баба Йова Фръцката, ( старата къща на Здравец 11, до шефа на пожарната ), друга една срещу нея ( Киро помпата сигурно го знаете на ул Ст Караджа), тогава улицата е била между двете къши, перпендикуляено на Здравец и почти успоредно на Ст. Караджа; третата къща е била на сегашната Ст. Караджа, на около 200 метра нагоре, някаква "вила" беше, всичко останало са били овощни градини и кални пътеки ;)

Анонимен каза...

Ама ... на мен ми стана ясно какво е било преди, обаче не разбирам какво искате да кажете с това. Че не бива да искаме реконструкция ли? Това, че са били овощни градини, означава ли, че трябва да сме доволни и на това в момента? Просто не разбирам защо пишете всичко това!
Ние не искаме да газим в локвите и калта и това е!

Анонимен каза...

Martviq Grad(troyan)....
samo kradat deystvie nqma,vreme e naroda dase diga na bund...

Анонимен каза...

С такива като 6-ти България ще умре! Не само Троян! Къде си учил бе?! Учил ли си въобще?!! И бунт ще ми вдига! Ако такива като теб ще правят бунтове, пази Боже!

Анонимен каза...

На "бунд" "дасе" "дига" :). Тези които ни управляват нали са проекция на народа. Бунт срещу какво - срещу нас ли? Просто трябва по-често да се напомня на управниците, че трябва да си вършат работата, защото иначе нищо не се прави. Надявам се скоро да оправят проблема с въпросната улица!

Анонимен каза...

Дано направят цялостна реконструукция на улицата.Непоносима еІІІІ.Дали ще търсят отговорност от хората хвърлили парите ни на вятъра до сега?

Анонимен каза...

Просто никой не обърна внимание на написаното от № 1.Улиците "Здравец" - цялата, "Канъчка", "Минко Марковски", "Проф. Н.Шипковенски", "Пейо Яворов" и други улици в кв. "Буковец", са включени в проекта за Водния цикъл - 2. Изцяло подменена канализация, изцяло реконструирани улици - всичко това, което подписалите се тук искат. Ама това ще стане след разкопаване, газене на кал един период от време - и тогава пак ще има един куп недоволни! Аман бе!

Анонимен каза...

Баси несправедливостта! Тези улици имат някакви канали, които сега ще им ги сменят и наново реконструкция.
По нашата улица няма никакви канали, но пък плащаме яки данъци!
Някой в тази община може ли да ме светне по какъв воден цикъл и коя година ще се кандидатства, та за улиците без канализация и с окъртено платно да се направи някаква?
Нали уж сме в 21-ви век или нещо обърках летоброенето?????
И на какъв принцип ги правите тези капиталови ремонти и проекти по еврофондове?

Анонимен каза...

С една дума - и да се прави нещо, и да не се прави нищо - все не е добре.

Анонимен каза...

При наличието на толкова забатачени неща, нормално е едни да се радват, че нещо се прави, други да негодуват, защото за тях нищо.
11-ти правилно е попитал на какъв принцип се определят проектите.
Някой от общината ще отговори ли?

Анонимен каза...

11ти ме сеща, че в горната част на Троян /над Хлебозавода/ няма канализация!!!! И всичко се излива в реката! И това ми било Европа!

Анонимен каза...

10-ти по добре газене на кал един период от време отколкото цял живот в кал и вода..Хората ще са доволни ако изпълнението е качественно,в срок и изпълнено под строг контрол,а не само парите да бъдат усвоени.А това което казва 1ви може да е вярно може и не,валиден и достоверен е отговора на общината.

Анонимен каза...

10ти кой ти е източника за тези включвания-реконструкций?Къде са публикувани?

Анонимен каза...

16-ти, ако те е интересувало, няма причина да не получиш информация.

Анонимен каза...

Всичко е в тръжните документи на сайта на общината. Но не е предвидено асфалтиране ;)

Анонимен каза...

Абе там не живееше ли депутатката(бившата)...Тя не града ами и улицата не можа да си оправи:)

Анонимен каза...

8-ми, Тези които ни управляват са проекция на комунизма, а не на народа!

Анонимен каза...

Taka e !

Анонимен каза...

Колеги доколкото разбирам тук става въпрос за нещастието на хората от цял един квартал преминаващи по въпросната улица/и на живущите по нея/.Който и да управлява - важни са делата.По думите на троянския народопсихолог - по делата ще ги познаете кои са.

Анонимен каза...

Найстина в ж.к. Буквец и улиците около него не е имало ремонт. Дори до блок №11 т.нар блок "Панорама"/най-новият блок в ж.к. Буковец/ няма никакво улично осветление. На самия блок светят два лампички, коите се захранвят от електромерите на собствениците на блока. Такова нещо не съм срещал, улично осветление да се поема от живеещите в съответния район. Смешно е. Затова се нуждаят улиците и квартала от един голям ремонт. За този проект за който говори №1, знам. Но не знам кога ще бъде направен. Също така ме е страх, да не се разкопаят улиците и квартала, и дълго време да газим кал. Не, че сега не е дупка до дупка и когато завали дъж, трябва да имаме лодки, а не МПС. Затова господа от общината помислете за обикновения човек. Който си плаща данъците.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |