6-ти в България – никак не е зле!

* В оспорван мач за 5-6 място „Чавдар” (Троян) отстъпи на „Левски” (София) с 64:77 * Мирослав Славков отново с „дабъл, дабъл”,
 Чавдар Яков наниза 21 точки
 
Баскетбол, Републикански финали 2013 - момчета 14 г.

Закуска и леко разпускане преди сблъсъка с "Левски"
Треньорски наставления на полувремето
В ДИРЕКТНИЯ сблъсък за 5-тото място в крайното класиране на републиканските финали (до 14 години) на момчетата на „Чавдар” (Троян) пак малко не им достигна да бият „Левски” (София), както бе и в срещата от предварителната група. Паднахме с 64:77, след като водехме през цялото първо полувреме (24 юни, зала „Универсиада”, София). Което обаче по никакъв начин не омаловажава големия успех на тази талантлива троянска момчешка формация, водена от треньора Радослав Столаров (за сегашното участие неоценима помощ оказа и наставникът на мъжкия ни отбор Лъчезар Диков), която от четири години трупа победи и неизменно върви нагоре. А 6-тото място на РП 2013 е едно от големите постижения на троянския баскетбол изобщо. И доказва, че детско-юношеската школа на „Чавдар” работи отлично и освен масовост (5 момчешки и 2 момичешки групи с общо 125 картотекирани състезатели) има и качество.

Чаровна фенка на троянския тим
КАК ПРОТЕЧЕ срещата? В първата и втората част бяха спечелени от троянци, макар и с минимална преднина – съответно 22:21 и 12:11, а оттам и полувремето бе за нас (34:32). В началото на второто полувреме обаче настъпи пълен обрат, „Левски” бе по-добрият на терена и завърши третата част със солиден аванс – 15:28. Последната четвъртина бе оспорвана и равностойна (15:17) и само затвърди крайната победа на столичани.

ГЕРОИТЕ ЗА „ЧАВДАР” в този мач бяха Цветомир Яков, вкарал най-много – 21 точки, и записалият пореден силен мач на тези финали Мирослав Славков, който постигна втори „дабъл, дабъл” – 17 т. и 12 борби.

6-ТИ В БЪЛГАРИЯ – никак не е зле! Шампион стана отборът на „БУБА баскетбол” (София), който бе в нашата предварителна група и спечели всичките си мачове с разгромна преднина. Вицешампион е „Черно море Порт Варна” (Варна) загубил на финала с 52:69. Челната тройка допълни „Етър 49” (Велико Търново). За най-добър играч на шампионата бе определен Пламен Василев („БУБА баскетбол”) 

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Unknown каза...

Браво

пАтРиОтЪ каза...

Браво и на следващия кръг в петицата! Успех!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |