Смазахме (ли) „Шампион 2006”, но защо?

* „Чавдар” би леко и с близо 100 точки аванс протестиращите столични „шампиони” * Утре в директен сблъсък с „Левски” щурмуваме
 5-тото място в крайното класиране
Скандал

ДНЕШНАТА (23 юни, неделя) „смазваща” троянска победа над столичния „Шампион 2006” – 133:39, не бива да се брои; което не означава, че не трябва да похвалим момчетата на „Чавдар” (14 г.) за сърцатата им игра на републиканските финали в зала „Универсиада” и най-малко 6-тото място в крайното класиране, което си осигуриха след тази среща. Утре (24 юни, понеделник) в директен сблъсък с другия претендент – „Левски” (София), който днес надделя над „Делфин” (Бургас), ще се реши спорът за 5-тото място; в срещата с „Левски” в груповата фаза троянските момчета загубиха спечелен мач, така че оптимизмът ни за утрешния сблъсък не е безпочвен.

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ на мача „Чавдар” – „Шампион 2006” и тази странна загуба с близо 100 точки пасив, по-точно на предисторията в предварителната група „А”, където бе противникът ни. В последния пети кръг (22 юни) момчетата на „Шампион 2006” загубиха минимално – 71:78, от лидера в групата „Етър 49” (Велико Търново), което ги лиши от място на големия финал и спор за титлата. От щаба на „шампионите” обаче разкриха, че в състава на „Етър 49” има един нередовно картотекиран състезател, което според наредбата на БФБ би трябвало да доведе до декласиране на отбора. Но противно на очакванията и в разрез с правилата контестацията срещу търновци не бе уважена. Което пък доведе до пасивен протест – отборът на „Шампион 2006” игра симулативно и умишлено допусна „погрома” от нашия „Чавдар”.

„МОМЧЕТАТА решиха да играят така, да не се влагат, като по този начин изразяват своя протест срещу тенденциозното съдийство в предния мач и неуважената контестация. Те не виждат смисъл да се борят... В съблекалнята състезателите ми казаха, че са борци по душа, но победата не е толкова важна, отколкото да има единен критерий и еднакво отношение към всички отбори. Цялата държава се е вдигнала на крак срещу нередностите, а това е техният начин да изкажат недоволството и протеста си”, коментира президенът на „Шампион 2006” Лъчезар Коцев.

КАКТО КАЗАХМЕ – утре (24 юни, понеделник, 11:45 ч.) играем с „Левски” в директен сблъсък за 5-тото място в крайното класиране. Айде, наш`те!

Т21 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |