Троянка свали чудовищна пърхутка от Турлата

* Мариета Гачева пренесла шестте гъби гиганти на два пъти, най-голямата тежала цели 3,450 кг

ЕДНА ТЕМПЕРАМЕНТНА троянка – Мариета Гачева, ни събра очите с чудовищния си, както самата тя го определи в страницата си във Фейсбук, гъбарски „улов”. Става дума за серия от шест млади, сочни и грамадни пърхутки, най-голямата от които заковала стрелката на кантара на 3,450 кг.

ЕТО КАКВО ни разказа г-жа Гачева: „Разхождах кучето си в боровата гора над Турлата*, в петък (15 юни), и навлязох в една част, където ходят само едни бракониери на дърва (контролните органи май трябва да обърнат внимание на този /не/случаен сигнал – бел. Т21). Бях решила да проверя дали вече има масловки, когато забелязах не едно, а четири бели неща. Първо помислих, че са някакви чували с Бог знае какво в тях, но когато се приближих, видях, че са… гъби, пърхутки. Следващата ми мисъл бе как да сваля тези уникати от баира, защото все пак бях с куче и трябваше да имам една свободна ръка. Затова първо транспортирах двете – най-голямата и следващата по ръст. На следващия ден се върнах с подкрепление за другите две и намерихме още две, общо шест”.

ПОПИТАХМЕ чаровната гъбарка каква е била съдбата на гъбата шампион. Отговорът бе кратък, ясен и… вкусен: „Снощи я панирах и стана страхотна! Другите ги дадох на приятели”.

Т21

* Турлата е местност на минути път от центъра на Троян, любимо място за разходка на много троянци и гости на града.

13 коментара:

Анонимен каза...

Уникално! Гледам и не вярвам на очите си! Поздравления!

Анонимен каза...

Добър знак за Троян! Браво на гъбарката! Назначете и охрана! Не я ли заплашват бракониерите–секачи?

Анонимен каза...

Абе от кога пърхотките се ядат????

Анонимен каза...

Винаги са се ялии са много вкусни. Гъбарите го знаят

Анонимен каза...

Браво! От всичко най-много ми хареса последната снимка - всичко в тиганя! Евала! :D

Анонимен каза...

Браво ... На слука и за напред в гъбарството и в живота на прекрасната - ТРОЯНКА . . .

Анонимен каза...

Абе тоя номер три данее расал вав гората че незнае че се ядат тези габи.И са много вкусни.

Ol` dirty bastard каза...

7-ми ти до буквата "ь" при изучаването на азбуката стигал ли си? И защо никъде в статията не се казва че Марин Радевски е спонсор на пърхутките по "Турлата"?

Анонимен каза...

7–ми, не мога да повярвам!

Анонимен каза...

първата и последната снимка са просто ужасни, колко може да са били вкусни гъбите премесени с мръсния газов котлон.....................

Анонимен каза...

Гъбите се пържат в тигана, къде видяхте гъбите да се пържат в газовия котлон? Подробности... в българска действителност!!!
Важно е че има ядене, кой ще ти гледа котлона?

Анонимен каза...

Абе газовият котлон видно е чист, тиганът вече е омацан,ама щото в него се готви!Номер 10, защо не наблегнеш на тренировки върху начина си на изразяване.Само за информация за теб и много други съшества, РЕЙСЪТ се извършва от АВТОБУС!

Анонимен каза...

Браво на девойката за успешния улов. Следващия път като ходи за гъби и пожелаваме да и пораснат големи колкото намерените гъби и да се върне жена от Турлата. Да живей!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |