В Малка Рибна: „Това е пълна вандалщина”

* Местните са пред саморазправа с дърводобивника Стефан Андреев, съсипващ пътя до имотите им * Искат извозването на дървата да става с коне, а не с тежките камиони
Хубава работа, ама троянска
ХОРАТА от живописната троянска махаличка Малка Рибна, кацнала над града, са пропищели от безотговорни дърводобивници, съсипващи единствения и граден през годините с частни сили и средства път до къщите и вилите. Такива идиотщини има на много места в района (миналата седмица в Общината се проведе и нарочна среща по проблема), но тук, както се казва, положението е кърваво.

„ТОВА Е ПЪЛНА ВАНДАЛЩИНА, ще стане така, че имотите ни ще бъдат отрязани от света, може и някой камион на дърварите да се свлече в дерето и да стане голяма беля. Нашите хора едвам се удържат да не тръгнат към саморазправа”, сподели ни в редакцията в петък (6 март) Йонко Боронсузов, един от потърпевшите от съсипията на единствения път до Малка Рибна.

Г-Н БОРОНСУЗОВ НИ ОБЯСНИ, че дърводобивникът Стефан Андреев е прикрил същинския размер на сечта, която извършва в района на Малка Рибна – от една страна, за да плаща по-малък депозит и т.н., а от друга да не буни духовете. Нещо повече – секачът скрил от Общината разрешителното си за една от извършваните сечи (в частна гора), за което му била наложена глоба от 1000 лв., но нищо повече. А тежките камиони, натоварени до откат с добитата дървесина, педантично рушат пътя, единствения, който на всичкото отгоре се намира в свлачищна зона. И може да стане нещо много лошо, тъй като на места, както ни бе обяснено, буквално „виси” над реката.

НА 12 МАРТ жителите на Малка Рибна са изпратили жалба до кмета на община Троян Донка Михайлова с копие но началника на Регионалната дирекция по горите – Ловеч инж. Павли Богдански. В документа те сезират за „предстояща сеч на дърва в мах. Малка Рибна и извозването й с тежки камиони през единствения път”; като предупреждават, че „щетите, които ще се нанесат, ще се окажат пагубни за състоянието на пътя и достъпът до имотите ни ще се окаже невъзможен”.

МЕСТНИТЕ ПРИЗОВАВАТ общинското ръководство и лично кмета г-жа Михайлова да пратят комисия, която „да отрази състоянието преди и след приключване на дърводобива” и да се наложи „дървата да се извозват с коне (на самар)”, а не с тежките камиони. Под жалбата са се подписали 30 души, живеещи и стопанисващи имоти в мах. Малка Рибна на гр. Троян. И очакващи справедливост и цивилизовано решение.

Генадий Маринов 

На снимките: Актуални и тъжни гледки от единствения път, 
водещ към къщите и вилите в мах. Малка Рибна, гр. Троян

20 коментара:

Анонимен каза...

Завистници!Човекът има бизнес, и му завиждате!

Анонимен каза...

Ние сме единствената държава в света, която си сече горите поголовно. Другаде такова нещо няма! Аман от дървари, аман!

Анонимен каза...

Не сме завистници! Но да не стигаме дотам, че да заграждаме пътя...Знаеш ли, че пътя минава през имота ми и едва ли ще е проблем да дръпна мрежата с още 2 метра...Този път сме го градили една шепа народ и няма да допуснем да бъде досъсипан...

Анонимен каза...

Тези дървари и техните шефове,заслужават да ги вържа зад някои от техните Джугани за вратовете,и да ги влача цял ден из гората докато ,остане само скелета от тях.

Анонимен каза...

Евала на такива бизнесмени,един руши единствения път до Малка Рибна, друг ще си прави "обходен път" за тировете през ж.к. "Лъгът". Кал и мизерия.

Анонимен каза...

Братя на оръжие.....!

Анонимен каза...

Г-н Маринов, защо подавате само тази информция, а другата прикривате? Не бяхте ли на срещите които се провеждаха по този въпрос? На последната среща с г-н Ичев не се ли започна с проблема "Малка рибна"?
Г-н Маринов, Ви присъствахте и на тази среща, но нищо не казвате за това!!!
ЗАЩО???

Анонимен каза...

И каде е разбития път,на снимките не личи.
На асфалта е малка разликата,а като няма сеч с какво ще се топлим..............?Знаете ли колко кубика дърва и материал се купуват в Троян от ГРАЖДАНИТЕ,ЛЕСОПЛАСТ и дърводелски , мебелни цехове

Анонимен каза...

Да живее джугана,слава на дърводобиващите, кур за населението!

Анонимен каза...

Българският Туин Пиикс :D, да секат да видим колко още им остава на горите в село Троян...

Анонимен каза...

Защо няма Г.Маринов каза?

Анонимен каза...

Нима Генчо си е глътнал езика!!!

Генадий Маринов каза...

До №11: Какво трябва да кажа?! Каквото имам да кажа, го казвам.

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

ами те стефан и шефа на горското са съученици заедно са служили и са големи приятели.око не беше шишков стефчо още щеше да дреме по постовете в хфз.държавата е за оправяне

Анонимен каза...

До г-н Генадий Маринов
Казвате това което Ви изнася!!!

Анонимен каза...

Анонимен мишок,напиши си името поне като обвиняваш.Няма нали, крий се там в дупката !

Анонимен каза...

kam N16 Mi6ok e maika ti 4e se tap4i s ciganite po gorata za 2 lv.

Анонимен каза...

Направете си врата,здрава и масивна ...... Само тези които имат имоти да имат ключ и проблема е решен....... А ако дървариат с джугана се поиави, теглете му един бои и засилете джугана в реката и така....... С писане и жалване няма да стане!!!!!!!!

Анонимен каза...

Луд ли си, в този град е пълно само с плашипутарници!

Анонимен каза...

Вие направете врата и я заключете за да можем да си пробваме предавките.А вие жителите на махала "Малка рибна" като откраднахте толкова дърва от рампите на човека,защо не го казвате ?!?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |