„Благодарствено” писмо

* „Но в белите държави явно и службите, и хората са други”

Читателите ни пишат

ВЪВ ВРЪЗКА с приключване на дейността и затваряне на магазина, както и по повод съкращаването на 7 (седем) работници от фирмата ни изказваме своята най-сърдечна и голяма „БЛАГОДАРНОСТ” на служителите на троянската полиция. За това, че със своето постоянство в спазването и прилагането на закона за движение в населените места и в частност - стриктното спазване на знака, забраняващ спиране, престой и паркиране пред денонощен магазин „Мечта”, разгониха (това е точната дума) по-голяма част от клиентите ни, глобявайки ги по всяко време на денонощието. Докато в същото време на много други места в града, аз като участник в движението, без да съм си поставял за цел, виждах нарушители на въпросния знак да остават ненаказани.

ИЗКАЗВАМЕ голямата си „благодарност” и на членовете от общинската Комисия по безопасност на движението, до която направихме жалба по въпроса за спирането по ул. „Ген. Карцов” - в отсечката от ул. „Цар Калоян” до ресторант „Старата къща”, където се намира(ше) и денонощен магазин „Мечта”. След като мъдро размисли, тази Комисия установи, че е невъзможно да се реорганизира движението във въпросната отсечка (улицата била много тясна и не можело да се разрешава спирането и престоят на МПС-та). А че този магазин е единственият денонощен в града ни и че изпълнява и специфична социална функция – на кого му пука.

НЕ СЪМ ОБИКОЛИЛ СВЕТА, но съм бил в няколко бели държави на Стария континент – и там съм виждал ситуации подобни на „казуса” с троянския магазин „Мечта”. Там, в белите държави, дори пред по-малки и неденонощни магазини като нашия или други търговски обекти (аптеки), въпросът е решен с регламентиране и обозначаване на, примерно, две места за МПС-тата на клиентите, които да могат да спират за не повече от 15 мин. Но в белите държави явно и службите, и хората са други

Иван Магунски,
собственик и управител на магазин „Мечта”

41 коментара:

Анонимен каза...

Приятел,защо не пита КОЛКО и на КОГО па тогава започвай с магазина????????????????!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Троян умира бавно и славно, но за сметка на това пък сигурно! Ама циганите пък се развиват чудесно, тях полицията не ги закача.

Анонимен каза...

Ха, на село денонощен магазин ли имало, а аптека? Лятото се прибрах за т.нар. reunion на випуска, нещата са трагични, а за хората останали развитието е с обратен знак.

Анонимен каза...

"За това, че със своето постоянство в спазването и прилагането на закона за движение в населените места и в частност - стриктното спазване на знака, забраняващ спиране, престой и паркиране пред денонощен магазин „Мечта”, разгониха (това е точната дума) по-голяма част от клиентите ни, глобявайки ги по всяко време на денонощието."

Намирам това за крайно нагло изказване.
Браво на служителите на РУП Троян!

Анонимен каза...

А аз намирам за крайно нагло да се мери с два аршина,че да не са и повече.Айде да не коментираме винаги наспрелите коли покрай малкия пазар например ...

Анонимен каза...

Малкият Пазар,Джамията,Дочко Овчаров,Такситата на Макариев...

Означава ли това,че вече денонощен магазин в Троян няма?

Анонимен каза...

Иване, че що не пита Донка да ти помогне? Нали агитираше за нея есенес.

Анонимен каза...

Затвори магазин "Мечта". В Троян всички мечти са отдавна затворени. Това е положението, Иване!

Анонимен каза...

Иване трябваше да попиташ Иван СБА то как стават нещата,щото на него специално му направиха за клиентите паркинг върху целия тротоар пред магазина плюс едното от платната за движение на най натоварената с камиони и коли улица в Троян.

Анонимен каза...

Доволният номер 4ри били ми коментирал тази супер нагла ситуация пред ЦБА и пренебрегването на всички правила за безопасност на движението.След това ще ти задам задачки за още няколко магазина по главната да те видя като си толкова доволен как ще коментираш работата на каишите на Ичев с които се разчиства по този начин терена за тези които си плащат още от времето на Енкин и Луканов ,когато беше председател на тази комисия.

Анонимен каза...

В Троян винаги се е глобявало избирателно и според това кои спонсорира полицията.Пред джамията и ЦБА то са най фрапиращите примери в Троян как се нарушават всички закони уж законно.Феса дори е толкова нагъл,че си спира джипа почти на средата на най голямото кръстовище в Троян и дори съм присъствал как го свалят пиян като китюк от джипа паркиран върху пешеходната пътека и патрулката дреме на средата на кръстовищяето и се правят ,че не виждат нищо.Това как става.Явно Иване не си им снасял и затова са те разкатали,всички други обеснения са ,мижи да те лажем:):)

Анонимен каза...

Номер 1 ,точно в десетката:):):)

Анонимен каза...

Явно на някой не му е харесало в Троян магазин "Мечта" ,пробвай с магазин "Бягай от тоз град"............Какво стана с Терминал 3,дето щели да строят на гара Добордан???

Анонимен каза...

Пред този магазин имам спомен как глобиха мой колега в 23 часа през ноща с когото се прибирахме от втора смяна и спря да си купи само един хляб.Това беше по времето когато началник кат беше оня измисления милиционер Цветанов.На сутринта отивахме дневна и въпросния началник издал нощната смяна и глобил ни през ноща най/нагло беше спрял с частния си Голф и си купуваше нещо.Колегата спря и го попита на въжат ли знаците за него,а той най–нагло отговори,че само за една баничка спрял. Така е било и така ще си останат нещата в наше село.Докато та6666аците и об4444арите са на почит ,в Троян нормален човек няма да вирее.

Анонимен каза...

ами дайте да го бойкотираме тоя иван найденов.защо ходите там като и без това продава стоси с изтекъл срок?

Анонимен каза...

" Няколко дни след изказването на Марк Грей със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов от 1 септември 2011 година даренията във ведомството бяха забранени. Изключения от забраната се допускат обаче само в случаите, когато дарител е община, държавна структура, държавно предприятие, търговско дружество със 100% държавно участие или международен орган, организация, чуждестранен държавен орган и Европейският съюз.

Анонимен каза...

16, ти пък на какъв се правиш, не разбираш за какво става дума ли, или искаш да си изглеждаш Ентелегентен с тоя тъп коментар ?

Анонимен каза...

Жалко,че този магазин затваря.Явно това е подкрепата за малкия и среден бизнес - унищожаването му, и генерирането на още-повече безработни хора.Липсата на този магазин ще усетят много троянци, но и гости.Искам като един от клиентите, да благодаря за компетентното,персонално и учтиво обслужване, и съжалявам за случващото се в Троян.

Анонимен каза...

17.Чукай по самаря, да се сеща магарето. :)

Анонимен каза...

Това, че там пред магазин " Мечта" редовно се глобяват спрели шофьори за да напазаруват е вярно.Случвало се е и на мен и учудването ми бе, че глобяват не по ЗДвП, а по наредба № 1 на ОС. Това ми говори, че полицаите не са от КАТ, а даващи дежурство и нямат права да пишат актове по ЗДвП и отчитат дейност. Дали имат зъб на собственика-ами да се направи справка от кого са писани актовете и на кои места.Ако е само от един служител и само на това място нещата са ясни. В същото време не съм констатирал да се глобяват така масово на други възлови места-втори пазар СБА, Джамията на оня мангал и др.Редовно върху тротоара си спира на Ботев ОВ4444АР-я, но него никой не закача.Съветвам г-на, собственик на въпросното заведение по Закона за достъп на информацията да изиска от РУП Троян справка колко граждани са глобени за неправилно спиране пред магазина му, колко граждани са глобени пред други подобни магазини, имената на актосъставителите. Така ще получи информация за себе си кой служител от РУП го е нарочил.

Анонимен каза...

той ОВ4444АР-я е недосегаем.това е новата троянска забележителност.а като се сетя че преди година мислех да го нацеля с москвича на баща ми как само щях да лиша града от новия герой.и още нещо дайте да го предложим тоя ОВ4444АР за 101 национален тур.обект

Анонимен каза...

Е оти не го нацели, де бля?

Анонимен каза...

ами някой от форума ме посъветва да не съсипвам соц.возилото че ОВ4444АР-я не заслужавал.пък и макар да е спрял неправилно аз щях да го отнеса от куките

Анонимен каза...

а стареца ти щеше да свали пойсока и да го скъса от задника ти,за де си слупил московеца.

Анонимен каза...

няма той така и не го караше.малко след това отиде на вторичните

Хаотичния каза...

Истината е само тази Родната полиция ни пази ...:DDDD

Анонимен каза...

до 16.

Забраната е за дарения.

Но никой не е отменял рушветите.

Анонимен каза...

Да се похваля и аз имам акт за спиране пред въпросния магазин . Беше ми написан от Ив. Чакърски с успокоението , че е Акт за установяване на административно нарушение по чл.42 ал.1 т.1 от Наредба №1 за обществения ред на територията на Община Троян и няма да ми вземат точки . Когато по-късно получих наказателно постановление на Зам. кмета на Община Троян Мариян Балев разбрах , че покупката - ми хляб и безалкохолно за около 3 лвва се е оскъпила с 50 лева .

Анонимен каза...

Пешо,затворен е наистина. :( Жалко е да затвори магазин от който от както се помня като дете сме пазарували.Чакам с нетърпение още няколко годинки и да хващам пътя.

Анонимен каза...

Анализирайки интереса и високата потребителска активност Пикадили ще отворят денонощен супермаркет, но се чудят на кой баир ще е по-успешен!

Анонимен каза...

Честно казано градът се напълни с кретеноидни създания, които спират кой където му се навири. На никой няма да му падне задника ако мине 20-30 метра пеша. Но това, че разни "велики" миндили, катили и други домашни животни спират съсвсем безнаказано вътре в кръстовищата за Елма, до магазина на Виваком /срещу знак забранено/, пред банки и магазини и то на пешеходна пътека - това вече е тенденциозно от страна на полиция и община. Но като ги гледам милиционерите как си цопват патрулката също вътре в кръстовището - пак Елма и моста за пазара,откога да гледа горния добитък. Овцете вървят след овце.

Иван Магунски каза...

Иван Магунски...към №7 само да внеса яснота по въпроса-никога не съм подкрепял БСП/съпругата ми бе кандидат за общински съветник от ДСБ/-разликата е огромна.....

Анонимен каза...

Жалко за господин Магунски затваря магазинаси един много добър Търговец

Анонимен каза...

Ами магазина на Велчевски!!!

Анонимен каза...

Наистина жалко за магазина,но и показателно - вече затварят и хранителни магазини и то на главната!За другите да не говорим!По това ще различиш западащите или вече пропадналите градове - по главната само магазини за хранителни стоки,в пресечките - втора употреба.А на центъра - чалгаклуб!

Анонимен каза...

два!

Анонимен каза...

едно време тоя пешеходния мост, викахме че свързва двете тоалетни...... сега свързва двата чалгаклуба, което май е същото..... само таксата за входа е различна...... :)

Анонимен каза...

Е, за сметка на това, пред друг един магазин в Троян, малко по-наготе, от пресечката на ул. Хр. Ботев с ул. ген. Карцов, има всекидневно и целодневно паркирали/не спрели/на тротуара от 3 до 5 леки коли, плюс лекотоварни, с пирамиди за превозване на дограма. В тази бройка не включвам тези зареждащи хр. магазин.
Там е участък от пътя където се сливат два потока и движението е доста интензивно. Хората слизат на пътното платно за да си продължат пътя, а колите на тротъара.
Къде е полицията в този случай????
Или може би нехаят, защото леките коли и колите с пирамиди парнирващи на тротуара,са собственост на Общ. съветник от ГЕРБ, ПЕТКО МИТКОВ ПЕНКОВ.
В очакване съм, на адекватната реакцията на Полицията.
Поздрави:ГРАЖДАНИН

Анонимен каза...

А на бас,че по-неграмотно не можа да го напишеш!

Анонимен каза...

И аз имам 1 акт на завоя пред Джамията, наистина бях нарушител но защо след като пишат на мен не пишат на всички. Всички сме виждали колите на ОВ9999 и ОВ6666 как спират там и стоят с часове докато собствениците пият водка. Лично бях свидетел как един приятел се обади в така наречената полиция да съобщи,че тези коли пречат на свободното преминаване на останалите участници в движението.След като изпратиха патрулка същата не направи нищо, 5 минути след това от някъде се обадиха на единия собственик (6666) да си премести колата. В такъв случей защо трябва да спазваме законите след като не са еднакви за всички? Не е проблем, че колите на Петко стоят на тротоара,по-голям проблем е тези, които най-нагло спират където пожелаят на платното за движение и още по-нагло и безотговорно така ако можем да ги наречем "Катаджии" се правят че не ги виждат, защото са спонсори на нашата жалка полиция.По случеяс дедонощния магазин, аз постоянно ставам свидетел на патрулки които спират пред хранителни магазини за да може усверипелите от глад ченгета да си вземат по един кренвирш и кора хляб и да намичат като хищници докато убиват своето безценно време в белия лебед. Виждал съм спрели патрулки и пред вече бившия денонощен магазин , пред хранителния магазин до сервиз Петелеви на Ботев, пред денонощния магазин на малкия пазар станах свидетел на паркирала патрулка на главния път точно пред магазина а двамата полицаи в магазина си пазаруват най-спокойно и нагло, лично единия от тях е съставял акт и на мен за неправилно паркиране на не толкова възлово място. Браво господа Шерифи, продължавайте така напред с рогите!
Автор: Един съвестен почтен гражданин.

Анонимен каза...

Четири зимни гуми за милицията оправят всичко - неправилно паркиране, превишена скорост и т.н.
Проблемите с троянската милиция се оправят винаги и лесно по втория начин.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |