Добрата работа се върши от хората

* „За мен беше огромно удоволствие и предизвикателство
да участвам в организацията на Улицата на занаятите”


"Читателите ни пишат"

БЛАГОДАРЯ ВИ, г-н Маринов, за статията „Празникът на сливата - по-мащабен и многолик”, публикувана в предишния брой (бр. 37) на в. „Троян 21”. В нея Вие ме определяте като „моторът и главен организатор на Улицата на занаятите”. Бих искала да уточня, обаче, че аз участвах в организацията на Празника в качеството си на член на Управителния съвет на Регионална занаятчийска камара - Ловеч. По покана на Община Троян, от която получихме пълно съдействие, Занаятчийската камара организира Улицата на занаятите.

В ПРАЗНИКА УЧАСТВАХА занаятчии както от региона, така и от други краища на страната. Голямата част от тях бяха поканени от нашата Занаятчийска камара. Именно добрите контакти с колеги от мрежата на Занаятчийските камари в страната, допринесоха за колорита на събитието. А празникът тази година наистина беше много пищен и много различен. За мен беше огромно удоволствие и предизвикателство да участвам в организацията на Улицата на занаятите. Като майстор-занаятчия и като гражданин на тая общност много бих се радвала с това да сме поставили началото на добра традиция, която ще привлича все повече хора.

ОРГАНИЗАЦИЯТА на Празника на сливата и троянската сливова е резултат на екипната работа между Община Троян, Национално изложение на занаятите (с. Орешак), Музея на занаятите (Троян), читалищата в общината и Регионална занаятчийска камара - Ловеч. Искрено се надявам добрата екипна работа между институциите да стане моторът и основата в организацията на много други културни събития, целящи представянето на богатството и колорита на нашите занаяти. А добрата работа се върши от хората.

Росица Занкова

10 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за г-жа или г-ца Росица Занкова за замаха при работата и на грънчарското колело и за Генадий Маринов - за чудесната работа с фотоапарата!Особено при първата снимка е избрал една ,по мое мнение,много приятна гледна точка и извънредно интересна близка и далечна перспектива.....Успехи в занаята и за двамата!
АЙ с-с-с-с.....

Генадий Маринов, Т21 каза...

Скъпи Ай-с-с-с..., напълно съм съгласен с оценката ти за първата снимка в горния материал - че е избрана "много приятна гледна точка и извънредно интересна близка и далечна перспектива...". Но държа да внеса яснота - снимката не е правена от мене, изпрати ми я героинята от кадрото и авторка на материала, чудесната Роси Занкова.

Поздрав най-сърдечен - Генадий Маринов

П.П. Язък, веднъж да ме похвалят, и то незаслужено!!!

Анонимен каза...

Жалко,Генадий,жалко !А аз така силно се възрадвах,че в нашият град има макар и един човек,па бил той и главен редактор,който,поне за момент ,се е докоснал истински и непосредствено,дето се вика "от една ръка разстояние" ,до красотата на изкуството.....
Чувал съм,че то има различни форми - дано всички са все така красиви!Та нали красотата ще спаси света!
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Чудесна инициатива. Дано се разраства за в бъдеще.

Анонимен каза...

В тая връзка искам да попитам какво става с изграждането на улицата на занаятите.От бившето "Златно пиле" до "Ривър сайд".Нещо липсва този проект в предизборните обещания на кандидат кметовете ,а беше почнат при г-н Енкин преди десетина години.Остана един имот за отчуждаване ,забуксува и изготвянето на кадастъра на отчуждените вече имоти.Предвиждат ли се средства за този проект "Чаршията"?Казвам се Василев и ще бъда признателен на г-н Маринов ако напиша нещо по този случай ,тъй като беше отчуждена част и от мой имот.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Василев,тази улица на занаятите я бленуваме от 1996 г.Тогавашният ОС гласува да се направи такава улица и кметът Енкин започна да работи по въпроса, но се появиха доста пречки по отчуждаването на терена.По-късно по-голяма част от тези препятствия бяха преодоляни, но се оказа ,че общината няма пари за проектиране.На гражданския форум през 2001-2 г. успяхме да защитим това начинание пред швейцарски донор, който даде 40000 ш.ф за проектиране.Оказа се, че проекта по закон трябвало да го направи главният архитеткт на общината/ не си спомням името му, някакъв софиянец/.Той направи 3 вида предложения, които бяха представени за обсъждане.Поканени бяха занаятчии и майстори на народните занаяти да обсъждат как трябва да изглежда тази т.н. "улица на занаятите".Беше им предложено да си заплатят ателиетата, за да се построят.Не се разбраха с общинското ръководство за собствеността на земята и така проектът забоксува.Построиха се 3 съи зад Музея, дето пикаят нощно време пиянките и толкоз.Не знам по какъв начин и защо беше дадено разрешение на Николай /тогава общински съветник,кандидат за такъв и сега/да построи тази плюмка в най-атрактивното за града място.Само като пиша тези редове в мен се надига такова възмущение и болка, че там се построи най-скапаната новопостроена сграда, която няма нищо общо с това за което жадувахме.Що кандидат управници се пръкнаха от тогава, всичките ще оправят туризма в общината.Всичките специалисти в тази област.Като ги слушахме тогава, че и сега продължават в предизборните си експозета да говорят за този отрасъл в общината имаме чувството, че общината ни ще стане център на туризма в Европа, както писа докторката, кандидат съветник.Препоръчвам им да млъкнат и да неспоменават туризма като приоритет, защото ще ги освиркаме.Ако нещо се е направило до сега, то е благодарение на инициативата на хората в общината и частните фирми.Погледнете с чужди очи на града ни и кажете от какво бихте се впечатлили.Г-н Фичев даде предложение за едно много хубаво мото, което пасва много добре"Градът на майсторите във вълшебната планина".Това щеше да бъде мотото на улицата.То в централната част на града няма поставен някъде поне един счупен чиряп, камо ли майстор да се мерне с ателие някъде.Спирам да пиша.Старите муцуни от предизборните постери трябва да си ходят.Да се даде възможност на младите да си направят града както го искат, те ще живеят в него.Чичо Гошо - твой съсед

сграда в центъра на града.Кой беше този некадърник архитект да сътвори тази грозотия, която не се вързва с нищо около нея и всичкото

Анонимен каза...

Съжалявам, нещо се е случило с писането ми.Не се отричам и от това,което е излязло отдолу.Не съм толкова компетентен в компютърните работи Ч.Г

Анонимен каза...

Поздравления,чичо Гошо!

Васил Митков каза...

Значи след 15 години е останало да се отчуждят 200 кв.м.от най-големия имот.Недоволния от оценката собственик обаче успя да осъди общината преди около година.Две години след отчуждаването на 20 кв.м. от моя имот г-н Акимов се съгласи да поправят кадастъра до границата на бившето "Златно пиле".От няколко месеца всичко потъна в кадастъра и аз незнам кое точно остана за мен от моя имот.Очевадно и общината незнае какво точно е купила!Интересно какво ще представлява улицата при тая голяма деневилация.Иначе къщите нямат и канализация.Интересно е и къде е включен мръсния канал на "Ривърсайд" ?
Съжалявам ,че отместих темата!За организираната "Улица на занаятите" само адмирации!

Регионална занаятчийска камара Ловеч каза...

Здравейте, посетете сайта на Регионална занаятчийска камара Ловеч за повече информация по тази и други теми от региона.
http://www.rzklovech.com/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |