Закопчаха нелегален троянски лихвар

* Троянският Шейлок (Стефан В.) въртял незаконната си дейност от години – водел се безработен, но демонстрирал завиден стандарт
* Укрити са данъци в големи размери, работата по случая продължава

СЛЕД СЕРИОЗНА ОПЕРАТИВНА РАЗРАБОТКА по получени сигнали за незаконна лихварска дейност служители от Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян закопчаха в края на миналата седмица (10 септември, петък) 49-годишен троянец. По информация от наши източници става дума за Стефан В., който е брат на собственика на един от големите хотели в Троянско.

ЗАДЪРЖАНИЯТ Е ПОЗНАТ НА ТРОЯНЦИ и редовно можел да бъде засечен в известно троянско кафене. Всеизвестно било, а и при разследването се потвърдило, че тайният „банкер” не работи никъде и няма собствена фирма (т.е. няма собствен легален бизнес), но въпреки това демонстрирал завиден стандарт и разполагал с крупни суми. В момента Стефан В. не живеел в Троян, обаче въртял незаконната си дейност в нашия район.

ПРИ ПРЕТЪРСВАНЕТО на обитавани от заподозрения жилища, колите му и банкова касета в трезора на „Уникредит Булбанк” - клон Троян полицаите иззели множество нотариални актове, регистрационни талони за МПС, записи на заповеди, пълномощни и списъци на лица, вземали срещу лихва различни суми от троянския Шейлок.

ПО ДАННИ ОТ ПОЛИЦИЯТА става дума за твърде сериозни парични обороти, а за цялата нелегална дейност нямало данъчни документи, нито съответните разрешителни. Казано директно – Стефан В. е вършил незаконна дейност и не е плащал данъци, като по този начин се е облагодетелствал, ощетявайки държавата в големи размери. До момента са разпитани 6 свидетели, които са били клиенти на лихваря и за периода от 2008 г. до момента са му върнали с лихвите общо над 300 хил. лв.

РАБОТАТА ПО СЛУЧАЯ ПРОДЪЛЖАВА, като всички действия на полицията са съгласувани с наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Ловеч. По информация от наши източници събраните доказателства срещу самозвания троянски „банкер” са солидни и може да се очаква осъдителна присъда. Срещу Стефан В. е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал. 1 от НК, предвиждащ лишаване от свобода от 3 до 5 години плюс конфискация до половината от имуществото.

Т21

31 коментара:

Анонимен каза...

На брат му хотела банката вече го взема,брата лихвар и той в кауша....Май че ерата Веника и Веника Палас залязва със скоростта на лихва вземата от троянски лихвар :)

Анонимен каза...

Благодаря, за "бързата" информация (лесната), но случая е от петък, не се заяждам, но мисля, че и Вие трябва да правите новини, а не само да се следят инф.агенции. В случая агенциите можеха, да Ви цитират Вас! Така,че...........! Към настоящия момент е факт, че само тук в Т21 е по-подробна информацията, което мисля, че трябва да се отчете. Дори др.агенции сега могат да Ви цитират, ще бъде гордо.

Анонимен каза...

Ехее браво брат'чед,изучил си тънкостта във функцията "copy-paste"!!!
Евалата,сега глада ти да знаеш всичко задоволен ли е?
Ай бегай да пиеш кафе на рила и да разправяш клюката на всеослушание,щото нали си информиран вече!

Анонимен каза...

Ще се видим там след 20 min. вземи някакъв буквар, за да те позная, а и да науча някоя друга функция!

Анонимен каза...

Ти ако не познаеш този който те е правил,яко сме я закъсали...

Анонимен каза...

В никоя страна лихваството не е престъпление, престъпление е неплащането на данъците,престъпление е заплахи,побоища,отвличания на длъжници. Не разбирам много, но напоследък и моята банка редовно,при минимално закъснение ми се обажда и ме тормози със заплахи за съд. Това дали не се квалифицира като престапление. Нямаше да е лошо!!!А иначе едва ли той/ арестувания/ на сила е дал на някого!!

Анонимен каза...

Татеееее, къде се изгуби, не дойде да разтегнем клюката........

Но нали си ми умник, не можа да разпознаеш уникалният си син, който е доста по-възрастен от теб. Но нали умното си е умно, а и уникално, кой да предположи?

Анонимен каза...

Не се кахъри ,ти нали задоволи клюкарския си глад,нахранил си и другите зомбита,така че жив и здрав бъди!

АРВи каза...

Много комплексари пишат тази вечер в сайта. Завистта и Злобата ще ви погуби, някой прекрасен ден. Бъдете по-толерантни, стига сте се джавкали!

Анонимен каза...

Декларирам, че не познавам нито този Стефан В. нито брат му, който твърдите че е собственик на Веника. Но наистина не виждам откъде ви идва тази злоба. Веника Палас и малката Веника са два чудесни хотела благодарение на които Чифлик стана курорт. Грубата ми сметка е че осигуряват прехрана на над 30 човека. Със сигурност са вървящи, защото цяло лято киснех по басейните там. Това че са взели кредит за да се развиват не означава че фалирват или че банката ще ги взема.



Младежа

Анонимен каза...

Дано има повече такива бизнесмени(като тези на Вениките) в града ни и ще се оправят нещата.


Младежа

Анонимен каза...

Младеж,тука сбърка!
Явно не знаеш за черната каса и двойното счетоводство на фамилия Кинови!
Явно не знаеш великите хотелиери с никаквото качество на обслужване в хотелите си какви вреди са нанесли на Троян като място за почивка.Една справка с туроператорите с които работеха ще потвърди думите ми.Разбира се умишлено го правеха защото трябва да дават процент а те са прекалено лакоми и обичат само да папат.Хотелите са им невероятни че не само хора почиват а и домашни любимци в басейните се цопат.
Да хотелите са хубави и всичко свършва до там.
А това че наришаш арестувания брат за лихварсто "бизнесмен",ме кара да се съмнявам в критериите ти относно добро и лошо...
Не искам изобщо да се превръща на спор това което написах,ако съм те засегнал още сега се извинявам,но казвам още веднъж-за въпросните хора преценката ти е погрешна!

Синдика каза...

"Дано има повече такива бизнесмени в града ни и ще се оправят нещата"
Младежа, производство по несъстоятелност ясно ли ти е какво значи? Силно се съмнявам. Сакън да няма повече фирми в града ни, обявени в несъстоятелност.

Анонимен каза...

A тези шестимата, кой ги е бил по главата да му искат пари? Няма ли банки, лизингови представители, заложни къщи или други лихвари в този еснафски град? Очевидно човека е на мерника, на някого или на повече хора, защото, ако тий е престъпника, то какви са всички останали известни лихвари ( в прекалено малък град живеем, за да "не се познаваме!"). И кучетата, знаят, за какво става въорос.
Но да си дойда на думата :
Тези шестимата синковци, когато са вземали парите, сигурно на колене са лазили, но нали хората са казали: " Храни куче, за да те лае!", спретнали са постановката и се надяват да го отнесе човека, който в даден момент се е оказал и баща и майка, и държава, и банка и т.н. Данъци не бил платил.О.К. Да си носи отговорността, но те какви данъци са платили, какви "почтенни" бизнесмени са, щом не могат да изтеглят, по нормален начин крдит?!?!?!?

Тук нещата нмирисват яко на..........
А ако се говори, за закони, то при този Стефан трябва да бъдат и другите му " събратя " - лихвари, а може би въпросните му 6-ма клиента!

Анонимен каза...

P.S. От автора на 14. Анонимен каза:

Нямам никаво отношение, към партиини или други интереси, а най-малкото съм в туристически или хотелиерски бранш. Не адвокатствам, на никого, не се интересувам кой на кого е брат или сестра и т.н. Мнението си го предлагам в качеството, на непредубеден наблюдател / доколкото мога да съм такъв /

М.Х.П.

Анонимен каза...

Както сте я подкарали с коментарите ще излезе че тоя кротко си стоял и 6-има негодници го накарали да им даде пари а те в замяна му дали нотариални актове за коли и имоти!!!
Айде тоя номер на някой друг,не тук.
Един плазмодий по-малко в и без това западналото Троенско общество...Следват Пешо лихвата,оня с голямата глава и цайсите....

Анонимен каза...

А къде се дават кредити, за хубави очи!!!!
Е този номер ми го покажи?

Анонимен каза...

Законните лихвари се наричат БАНКИ!
Такива като тоя,разбира се че мястото им е в пандела!

Анонимен каза...

№16 е абсолютно прав!!!

Анонимен каза...

Ха пак ли с мен се захванахте бе лумпени.
Синдик ти ако си синдик аз съм крал на Монако?
Търговски закон го знаех на изуст само на 14 годинки като бях. Писал съм още на тази възраст няколко протокола от заседание на СД и от общо събрание на акционерите(ако знаеш какво значи това). За ликвидация и несъстоятелност мога и лекция да ти изнеса само, че ще си платиш и после започвам. Създай някой голям бизнес ти пък го управлявай както можеш и искаш.
Подчертах,че хотелите Веника и Веника Палас са издигнали световнонеизвестното село Чифлик във все пак някакъв курорт и че благодарение на тях има работа за над 30 човека. Вие лумпени пак почнахте да ми обяснявате за брата на сестрата на мъжа на внука, който е еди какъв си в хотелите.
Колкото повече такива инвестиции има в нашия край толкова по-добре.


Младежа

Принцеса Стефани каза...

"Със сигурност са вървящи, защото цяло лято киснех по басейните там. Това че са взели кредит за да се развиват не означава че фалирват или че банката ще ги взема."
Това ти изказване как ще го обясниш? И как се връзва то с обявената в несъстоятелност "Веника Турс", длъжник на банка "Пиреос"?
Досега разбрахме, че заплатата ти е по-голяма от кметската, на 14 г. си рецитирал търговския закон и си писал протоколи на събрания...няма да се учудя и наистина да си мислиш, че си крал на Монако :)

Анонимен каза...

Хайде стига сте се извърляли и пишете нещо смислено , незнам ако сте един срещо друк в реалният живот такива ли сте или избивате комплекси в анонимкост.

Анонимен каза...

Какъвто градът такива и форумците

Анонимен каза...

Пълна ефснафщина умешена с черногледство и умраза , това е Троян днес ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

Анонимен каза...

Младежче, младежче, много ти се иска джанъм, ама все не ти се получава изказването. Ако не си забелязал, напоследък нещо не си вървежен сред форумците и има защо. Постовете ти са все по-безсмислени и толкова надути, че дори и да има мъничко рацио в тях, го обвиваш в балон от самохвалене и първенюшко високомерие, че всичко се пука и ... пак, ту вдигаш пушилка, ту понапръскаш с неудовлетворената си пяна. Наричаш форумците лумпени, но едва ли си даваш сметка, че ти самият вече уверено вървиш към лумпенизирането. Ако навреме потърсиш помощ, може би все още има надежда за теб.

observer каза...

Пирфектна разработка на полицията. Пирфектна работа! Вече поне го знаем кой от всичките е... хехехехо. Интересно ми е като "заловят" останалите пет-шест, дали на банките ще им потръгне работата.

Анонимен каза...

Наблюдателю,я вземи ми кажи с това дето си го написал какво искаш да кажеш,или ей така колкото да боднеш с жилото,щото глупоста която си изакал,няма никакъв смисъл!!!

Анонимен каза...

Браво бе БИНОКЕЛ! Търсят те от БАН да те правят АКАДЕМИК. Това е нещо такова дето ще те карат да АКАШ за един МИК.

Анонимен каза...

Ами ако не взимах добра заплата как щях да кисна цяло лято по басейните бе?
Вие като сте толкова грамотни и в час знаете ли какво означава понятието "изискуем кредит". Не съм чувал досега съдия изпълнител да продава нещо от Вениките. Просто завиждате и затова си пишете глупостите. Тези хотели са голяма работа. Кажете нещо смислено и по същество, оставете ме мен намира. Имам си хора ,които ме оценяват постоянно и се радвам че не завися от лумпени. Моите началници са големи хора и не са безмозъчни мишки като двама-трима от пишещите тук.
Повтарям за недоразбралите "Веника ТУРС" осигурява доста работни места освен че благодарение на нея селцето Чифлик стана курорт.

Младежа

Анонимен каза...

"Тези хотели са голяма работа"-Браво Младеж,ти си просто номер 1!
Толкова са големи,че чичо ти Веско кога духна с младата любовница се върна една нощ и разби малката Веника ,че оная го бе ушушкала до стотинка!
Толкова са големи,че нито един туроператор не иска да се занимава с тях,заради неустойките !

А дали селцето Чифлик е станало курорт е отделна тема,но ти едва ли можеш да я проумееш!!!

Анонимен каза...

Е да истина е, когато чета коментари писани от лумпени не мога да ги проумея.

Младежа

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |