Марин Ичев: Общината е плътно с нас

*  „РУП – Троян има най-много разкрити престъпления по линия наркотици и най-много вкарани в съда дела за цялата Ловешка област”, заяви полицай №1 * Сериозен кадрови проблем - 30% от състава непопълнен * В КАТ очакват подвижен радар

Гл. инсп. Марин Ичев - началник на РУП - Троян
Синята лампа

МНОГО СИЛНО обзорно изказване – на базата на представения предварително писмен отчет за изтеклата 2012 г. – направи на последната сесия на Общинския съвет (ОбС) в Троян (28 март 2013 г.) началникът на Районното управление „Полиция” (РУП) гл. инсп. Марин Ичев.

КЪДЕ БЯХА АКЦЕНТИТЕ в анализа на полицай №1 на Троян? Най-напред той заяви, че РУП – Троян не се чувства сам в борбата с престъпността, защото „Общината е плътно с нас”, т.е. синхронът общинска администрация – полиция тук е много добър. След което г-н Ичев обясни, че тяхната работата както през отчетния период, така и занапред е насочена в четири основни направления: по-бързо и пълно разкриване на криминалните престъпления, превенция и обществен ред, детска престъпност, безопасност на движението.

КАЗАНОТО по първото направление бе твърде оптимистично. На територията на РУП – Троян (общините Троян и Априлци) се отчита ясен спад на криминалната престъпност през 2012 г., което се очертава като трайна тенденция. През изминалата година няма умишлени убийства, грабежи и изнасилвания, няма и регистрирани кражби на МПС. А най-честотните престъпления – кражбите, са намалели с 40 % в сравнение с 2011 г., за разлика от други общини, където този вид престъпност е скочила двойно; успехът е още по-значим, имайки предвид сложната икономическа обстановка в района и страната. „Голямата задача е да задържим това ниво”, заяви гл. инсп. Ичев. И отново бе отбелязано доброто взаимодействие с Общината, както и фактът, че някои добри троянски практики в тази посока са били възприети и на други места в областта. Посочено бе също, че общата разкриваемост на престъпленията в РУП – Троян за 2012 г. е достигнала 70%, което е много високо ниво.

СПЕЦИАЛНО МЯСТО в изказването бе отделено на борбата с наркотиците. Г-н Ичев не скри, че това продължава да е сериозен проблем за Троян и района; но категорично отхвърли опитите за насочване на общественото мнение в посоката, че РУП – Троян се проваля в това направление. „Проблемът винаги е стоял. Но точно РУП – Троян има най-много разкрити престъпления по линия наркотици и най-много вкарани в съда дела за цялата Ловешка област”, категоричен бе полицейският шеф. Той подчерта и красноречивия факт, че троянската полиция има повече разкрити престъпления, свързани с наркотиците, отколкото специализираните държавни служби на територията на областта. „РУП – Троян никога не е спирал работата в тази посока и тя винаги е била наш приоритет. Проблемът с наркотиците е основен проблем и никога не сме го подценявали, а резултатите го доказват”, обобщи главният полицай на Троян.

ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ. Тук тонът на гл. инсп. Ичев не бе радостен – детската престъпност в Троянско е голяма и с големи щети. А досегашният един служител на щат към Детска педагогическа стая е абсолютно недостатъчен и дано обещаната втора бройка скоро бъде отпусната. Полицейският шеф насочи вниманието и в посоката, че за ефективна борба с детската престъпност е нужна изпреварваща информация от училищата, информация отвътре.

ПРЕВЕНЦИЯ И ОБЩЕСТВЕН РЕД. Изнесените данни доказваха добре свършена работа в това направление, каквато бе и оценката на полицейския шеф. В последвалия дебат от залата бе подхвърлена идеята за организиране на общинско охранително звено, каквото има в съседния Ловеч. Гл. инсп. Ичев не отхвърли тази идея; която обаче, както подчерта в изказването си кметът Донка Михайлова, ще трябва да се обезпечи с 6-цифрена сума, а на този етап общинският бюджет трудно би могъл да си го позволи. На този етап законовата основа за създаване на такива звена също не е избистрена, което допълнително ограничава възможностите.

БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО бе темата, по която бе говорено най-дълго, а и дебатът в залата бе най-обширен. Г-н Ичев не скри, че настоящата организация на движението в Троян има много слабости, контролът, който е ангажимент основно на полицията – също. „Хората имат определени очаквания и не може винаги да се оправдаваме с липсата на средства”, заяви гл. инсп. Ичев по повод липсата на достатъчно камери за видеонаблюдение в града и общината. В тази посока обаче има развитие – в селата Врабево и Шипково от година има поставени камери за пътно наблюдение, предстои да се монтират и в Балканец и Голяма Желязна; а идеята е във всяко селище на общината в близко бъдещи да има такива камери, средство, което е с голям превантивен ефект. Търси се начин (т.е. средства) да се осигури видеонаблюдение на много по-широк периметър и в града, а не само на няколко възлови места; стана ясно обаче, че поставените в града камери по обективни причини все още не могат да тръгнат. Очаква се и друга важна техническа придобивка - подвижен радар, който ще повиши шансовете в битката с най-сериозния проблем по троянските пътища и основна причина за катастрофите в района: превишената скорост.

Полицейското управление в Троян
ОБЪРНАТО БЕ ВНИМАНИЕ и на един сериозен вътрешен проблем на РУП – Троян – кадровата обезпеченост. Въпреки назначенията на 9 човека през миналата година, в момента има непопълнени 25 бройки (повечето с чисто полицейски функции), което представлява около 30% от целия личен състав, а основната недокомплектовка е в звената „Охранителна полиция” и „Криминална полиция”. Присъединявам се, че трябва да дадем висока оценка на троянската полиция; още повече при тази численост на състава – представете си ако в някоя фирма 30% от работниците ги няма, как би могла да върши работата си?!, коментира председателят на Общинския съвет и бивш дългогодишен шеф на РУП – Троян Минко Акимов.

УДОВЛЕТВОРЕНА СЪМ от аналитичния характер на годишния отчет на РУП – Троян, заяви от трибуната кметът Донка Михайлова. Тя също подчерта отличното взаимодействие между полиция и Община, за разлика от на други места, където има напрежение и отношенията между полицейските шефове и кметовете са твърде сложни. Градоначалникът не спести похвалите си и за очерталата се тенденция на намаляване на престъпността в общината и повишаване на разкриваемостта на престъпленията.

Т21 

57 коментара:

Анонимен каза...

Отново нито дума за паркираните на тротоарите коли ,заради които граждани и майки с колички са принудени да слизат на пътното платно!Нека най-после Кмет или Началник на РУП да кажат чия работа е да очистят тротоарите ,след като между тях има "отлично взаимодействие"!

Анонимен каза...

Господин Ичев, а какво ще кажете затова, че доста често непълнолетните отрочета на вашите служители си купуват алкохол и пълнят дискотеките... да не говорим и за други забранени от закона техни действия ????

Анонимен каза...

В цял свят хората ползват третуарите за пешеходците,а в Троян за да си паркират колите и говорите,че нямате средства, ако минете да ги глобите, сте саберете много средства веднаш се рушат плочкитеи наи важното пошеходците се излагат на опасност

Анонимен каза...

1-ви, между тях има отлично взаимодействие в нищоправенето - в общината има 4-5 човека контрольори, които не знам с какво се занимават, а полицейските служители, ако не са пратени по сигнал за нарушение, изобщо не обръщат внимание на неправилно паркиралите автомобили, докато си возят задниците с патрулките!

Анонимен каза...

Няма желаещи за тези свободни места в полицията ли?Или няма бюджет за тях, а по презумпция трябва да са определена бройка, която в момента е на 70%?
На мен ми се струва, че полицаите станаха доста в последно време.
Като цяло тези, които плащаме осигуровки и данъци в Троян става все по-малко и по-малко а храним все повече и повече държавни служители.Като не говоря само за полицията.
В Троян работим "на светло" всичко на всичко най-много 5 хиляди души, които храним 2 хиляди държавни служители...
Тука ще започнат много хора да ме хулят за този коментар, ама ако "лопнем кепенците" или си "бием пърта" частниците в общината и други държавни служби ще се ослушват като "пръдливи".
Г-н Маринов, преди време имаше едно ваше интервю с г-жа Михайлова, заглавието което използвахте тогава беше:
Донка Михайлова:
"Има тесни места в общинската администрация"
Наскоро ми се случи така, че обядвах в заведението под кметството и някой да ме поправи, ако греша, но ми се стори, че общинските служители не само не са редуцирани, а тъкмо обратното - комплицирали са се.
Плащаме данъци за голям държавен апарат, който всячески спъва бизнеса с цел да си оправдае заплатите, вместо да плащаме по-малко за активни органи на държавната власт, които да си ни упора и от помощ.Не ми се коментира повече...Кораба потъва бавно..вода има за всички.

Дечо Пора

Анонимен каза...

Тоя син на партиен секретар тръгнал да разправя че сме най-добре в областа. А що не каже за групичката полицай които ходят на банкети организирани от 55555, а защо си решава кадровите проблеми с наркомани и пияници и то не какви да е ами агресивни пияници и чак офицери иска да ги прави. Като им дойде на гости вътрешна сигурност ще им излезат на яве мръсните ризки и доста от тях ще си идат включително Уважаемия Началник.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Тоя Ичев има ли някакво образование? На вид е смотан, а и умствените му възможности са мънички.Не се справя успешно с прикриването на полицейските изцепки и става за смях на града.Много се говори за стая номер 13. Защо ли имам чувството, че тя ще му образува много нерви.

Анонимен каза...

Колко от служителите в руп-Троян заемащи офицерска длъжност са завършили академията в Симеоново?

Анонимен каза...

Наркотрафик? Преди време Центърът за изследване на демокрацията беше направил анализ, в който се мъдреше отговор на някои въпроси, свързани с наркоразпространението. Например как се разпределят териториите между различните “лейтенанти” в един сериозен наркокартел. Отговорът е: териториите съвпадат с тези на съответните РПУ-та. А как се става лейтенант? Не е достатъчно само да си печен в занаята. Трябва да имаш “свой човек” първо в РПУ-то на твоя район, а след това и в районната прокуратура. (И трябва да отхранваш същите, та да продължават да бъдат “твои”.)

http://www.svobodata.com/page.php?pid=11256&rid=29




Анонимен каза...

В системата на МВР работи вече 11-а година – започнал като техник на електронно-изчислителни машини, тъй като има висше образование от Техническия университет в Габрово, специалност “Автоматика, компютърна техника и технологии”. От 2000-а година е назначен на длъжността “разузнавач” в сектор “Криминална полиция” при РПУ – Троян.
Инспектор Марин Ичев е награждаван многократно за постигнати високи професионални резултати.

Анонимен каза...

№6 и №8 много сте прави.

Анонимен каза...

Г-н Ичев, много сладки приказки е казал. Но няма 50% нищо вярно от тях и общо с действителността. Г-н Ичев и господа от общината- Д.Михайлова и М.Акимов, ако можете погледнете реално действителността и не лъжете хората от града. Престъпността е голяма. Разпространението на наркотици в града ни нараства. ПТМ и кражбине също. Що се отнася до разкритите престъпления % им е все по малък що лъжи съгражданите си г-н Ичев. Я попитаите потърпевшите, дали открха г-н Ичев и неговите служители откраднатите им вещи или крадците. На 10 кражби открива се един крадец. На 10 ПТП един се разглежда в МВР. Колко хора пият и карат и то таксиметрови шофьори но господа полицаите не ги спират. Как ще се открият престъпленията като имам предвит и вярвам на №6 и 8 какво са написали. Като полицайте през нощта си пият кафето в берзиностанците и си почиват из спойните улички. Престъпността сред малолетните царувала. В кварталите Младост, Буковец, Лъгът-където има много деца кога минава полицай? - никога! Те дават шанс на децата да правят престъпност. На наркопласьорите да съцествуват. Осъзнаите се и вземете в рацете си пресърце проблемите на Общината ни и създаите наистина ред.
Нека някой чете тези изказвания на обикновения човек. Преди 20дни "много хубави думи" имаше за г-н Ичев. Ако аз бях на него никога нямаше да напиша тези редове. Но той не е човек който се интересува от мнението на съгражданите си, за съжаление.

Анонимен каза...

каква е тази стая 13

Анонимен каза...

В тази стая 13 комплексираните полицаи бият. Не че началника им не знае но се прави на луд.

Анонимен каза...

Г-н Ичев може ли да брои?


http://prikachi.com/images/526/6118526g.jpg

Анонимен каза...

А тоя Минко с какви очи коментира и още е в общинския съвет.

Анонимен каза...

11-ти след като е завършил специалност “Автоматика, компютърна техника и технологии” за какво е награждавам многократно да не е направил антивирусна програма. Той даже Симеоново не е завършил бе.

Анонимен каза...

Завършил незавършил тати го е уредил.А има ли акъл да го завъши

Анонимен каза...

В момента полицията работи, за да създава новини. За нищо друго. А новините обикновено се създават на гърба на дребните престъпници, например тия които днес продават два картона незаконни цигари, че да изкарат пет лева за хляб. Същото е и с наркотиците. За съжаление ние сме много удобна мишена за създаване на новини и качване на рейтинг, заради системното манипулиране на общественото мнение, спрямо целия сектор, касаещ културното историческо наследство.

Анонимен каза...

Ичев няма смелостта и доблестта да даде информация КОЛКО СА ЖАЛБИТЕ СРЕЩУ НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЙСЖИЯ НА ПОЛИЦАИ.

Анонимен каза...

Един изключително прост и тъп гражданин сподели с ВАС:Крайно време е общината като стопанин на града относно организацията и безопасността на движението да актуализира генералния план за организация на движението и транспортно-комуникационната схема/ако изобщо има такива нормативни документи де/. Да се приложи на уличната мрежа знаковото стопанство и служителите от РУП Троян имащи отношение към ЗДвП, да се хващат на работа. Паркирането по тротоарите е недопустимо и при тази организация на движението. Също така е недопустимо патрулен автомобил да минава покрай такива коли паркирани на тротоара с безразличие.Освен като задължение на РУП контрола по паркирането може да се прилага и от общината.От това което виждам си правя извода: Нито на РУП нито на общината им пука, че масово се спира по тротоарите.Така, че тук господин Ичев и госпожа Михайлова търпят критика.Госпожата може да предложи на ОС да се създаде структорно звено по безопастност/по познато като общинска полиция/и то активно да извършва контрол. Да ама защо да си нарушава спокойствието като и така си може.Та всяко чудо за 3 дни, в изключителни случаи до 5 дни, гарантирано забравено за 7 дни.Мандата и заплатката си течат госпожо Михайлова, не е необходимо излишно да се напрягате. Те тез троянци не свикнаха ли вече с тези коли по тротоарите?А и да не са свикнали, какво могат да направят?Все пак за да не съм черноглед поздравявам Ичев за борбата срещу наркотиците.

Анонимен каза...

Като потвърждение на коментар номер 10,че зад всеки бандит стои ченге да го варди.И олкото по голям е бандита толкова с по голям чин е ченгето зад него.
http://novinal.com/show/15963/GDBOP-udari-grupa-narkodilari-s-policai-v-neya

Анонимен каза...

Като е завършил г-н Ичев “Автоматика, компютърна техника и технологии”. Питам какво прави в полицията и то дори щеф? Да отиде да работи някъде като компютърен специалист. И да се реализирва по специалността си. Не е учил в Симеоново. Защото да влезнеш в МВР-Академията. Трябва да покриеш физически норматив, да минеш на мед. преглед, да се подложеш да психо тест. Преди се полаха испити по два предмета-БЕЛ и История. А днес трябва да имаш отлична диплома и да си положил успешно зрелостните си изпити не с по малго от Мн. добър 5,00. Едва ли би се справил със всичко това г-н Ичев. Ето защо не е завършил в Симеоново. А може би и тати няма вече връзки. Тати успя да го изучи в ТУ-гр. Габрово, направи го шеф на МВР и вече спокойно си гледа пенсията. А и тати не е вече партиен секретар, нито работи като началник в Затвора. Защо г-н Ичев, не се отегли и даде сладкият си пост на възпитаник на МВР-Академията. Човек който е на ти със служебните си задължения и знае какво и как да прови.
Искам да попитам: Какви такива високи служебни постижения има за които е награждаван? Да пие на маса заедно с Троянскити мафиоти. Да защитава проявилите се. Да назначава на работа свои хора.Може би това са големите му служебни постижения. Не съм знаел, че за такива постъпки се дават награди? Но за гр. Троян,нищо чудно всичко е възможно!

Анонимен каза...

И подчинените му офицерчета не са учили в академията на мвр. Един даскал,друг военен,трети шофьор и т. н...

Анонимен каза...

Да точно така! Много малко от служителите на МВР са завършели необходимото образование. Да си учил военно училище пак добре. Но да си учил за учител по фискултура и спорт. Или пък да си учил някаква гимназия или техникум и да работиш като полищай, след искарана школа от 3 месеца, без да ходиш повиче на курсове е много страшно и смешно. Но това не е са МВР. Така е и в пошарната. Няколко са офищерите завършели Академията. Повичето са завършели техникуми за шофьори или някакви гимнозии. А дори има и испектор завършил ветернарния техникум. Но има и служители които са си купели дипломите. Всичко това е за господари на ефира. Смежно, грозно, страшно,унизително... Ето защо в града ни царува престъпност и безредие.

Анонимен каза...

За всички невежи и злобари, искам да кажа, че Марин Ичев е дипломиран юрист (това му е второ висше). Награждаван е многократно, от Министъра на МВР за залавяне и вкарване зад решетките на Организирана Престъпна група. Троян е един много спокоен град за живеене. И това е благодарение на работата, на повечето от полицаите в Троянската полиция. Мисля, че Марин Ичев, ги научи, най-после да работят. Г-н Ичев, не може да угодите на всички- Бъларите по начало, сме си мрънкалници..

Анонимен каза...

Много вярно. Много са връзкарите работещи в МВР и Пожарната. Ако искате мога да Ви напиша и имената им. Но не искам, че е много грубо. Дано го прочетат това и се засрамят. А техните шефове нека помислят кай и как назначават на работа. Ето защо младите хора напускат града ни. Те се отвращават от тази действителност.

Анонимен каза...

Прав си 26.Анархията властва навсякъде.Каквото и образование да имаш, колкото и голяма да ти е професионалната квалификачия,нямаш ли вуйчо владика не ставаш за поп.

Анонимен каза...

Всеки един назначен Инспектор в Полицията, е завършил в Полицейската Академия, в София. Като всеки е преминал през множество изпити и е доказал своите умствени и физически способности, да бъде Полицай. Това че има хора, завършили преди това, Висше Образование, с друга специалност, не означава, че не са добри професионалисти в Полицията.

Анонимен каза...

Професионалисти - ха,ха.....

Анонимен каза...

№27, много голям лисач си! Кой ти каза и къде прочете, че Троян е много спокоен град. Не заблуждаваи хората. Нй-често полицаите работят заспали в служебната кола до Пожарната, или от някои от по тъмните улички в града ни. Може ако иска някои направо да ги открадне. Но те на никои не са нужни!

Анонимен каза...

30, кой те е излъгал, че всички новопостъпели в МВР и пожарната през последните 10години са завършели Академията. Хайде да проверим. Като испектор в пожарната има ветернарен техник. А що се отнася до професионалисти в града ни те се броят на пръсти!

Анонимен каза...

Като е добър адвокат г-н Ичев, защо не стане адвокат, като другите си колеги.

Анонимен каза...

Има ли някой, който да не знае или да не е чувал,че в троянската полиция бият и то само по подозрение. Ичев крие биячите и жалбите срещу тях.

Анонимен каза...

Може някои служители да са завършили за учители и ветеринари, но със сигурност имат по-добър правопис и са по-грамотни от №26.

Анонимен каза...

№34, между юрист и адвокат има разлика ако не знаеш.

Анонимен каза...

И милен бочев ли е завършил Академията на мвр? Само,че академията не е във В.Търново.

Анонимен каза...

И все пак моля, не забравяйте, че има полицаи и полицаи. Не слагайте всички под един знаменател.

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Има и добри полицаи,с морал и ценностна система,но те се броят на пръсти.Такива като Ичев и болшинството опорочават цялата система.Невероятно добри са в даването на лъжливи показания,за да прикрият престъпленията си, но по някога се издънват и си противоречат.Дано прокурорите да бъдат обективни.

Анонимен каза...

"Средният коефициент на интелигентност на ръководните служители в МВР стремително се повиши, след включването в тестовете и на лежащите полицаи" - Из отчетен доклад, на бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, за успехите на МВР през първото тримесечие на 2012 год.

Анонимен каза...

Споделям напълно коментара на 27-ми и изказвам лична благодарност към г-н Ичев и неговия екип.Бъдете живи и здрави и все ентусиазирани без да обръщате внимание на злобните коментари.

Анонимен каза...

Голян професионалист, голяма работа е Ичев...те за това ония буфтъри Тоцевите и Колю Мангала си веят байрака в Троян!

Анонимен каза...

Към 16-ти...

Получаваш обществено порицание от полицията, заради това че не си снимал така че да се видят номерата на автомобилите.

А г-н Ичев не може да брои или не може да чете. Днес, 13 април, в 10 часа на това място имаше 2 автомобила, единия от които (сребристо комби ауди или WV - не го загледах, рег. номер OB8189 нещо си) беше спрял така че задницата му закриваше половината лента за завой надясно като се движиш по В.Левски в посока Ловеч. Идвайки от моста трябваше доста да си подам предницата на колата за да видя кой идва отгоре и да не ме ударят като завивам наляво...

Анонимен каза...

Нищо ново под слънцето и добре дошъл в клуба. Данов нямаше ли го в "джамията" на водчица?...
Да,ама не...това се невиди...:)

Анонимен каза...

Пред джамията може да се глобяват само случайно спрели за минута две.Все пак там се решава от местните капути с еднакви номера пиещи водчица кой ще бъде шеф на полицията така,че няма как да не се разрешава паркирането на наште дори на средата на кръстовището.Така е и пред други търговски обекти из целия град.Да отговори господин Ичев ,как така години наред пред денонощния магазин в квартал Лъгът се глобява денонощно ,ако някой спре,а срещу него до самото кръстовище Димитър Гърков си направи НЕЗАКОНЕН ПАРКИНГ пред магазина и на никой от полицията и общината не му прави впечатление вече години наред това.Дори шефа на катаджийте Койновски всяка вечер паркира там и търгува.А как до него се появи пак върху тротоара и нов паркинг ,който да обслужва новия магазин на Роко местен бизнесмен и спонсор на МВР.И всичко това абсолютно незаконно и против правилата за движение.Има още доста такива търговски обекти из целия град пред ,който можеш да спираш и си търгуваш спокойно,а пред други ченгетата си правят гавра с хората и демонстрират дейност.Най голямата порнография е паркинга върху тротоара и едното платно за движение на една от най натоварените улици пред Т маркет до пазара.Ако някой ми обясни от компетентните органи как стават тези неща и по какви правила ще съм много доволен.

Анонимен каза...

Ичев да вземе да върне знака ,който беше поставил Яшев пред джамията ,край на всички забрани, и да остави всички да спират спокойно ,а да не става за смях с тези акций срещу чекиджийте спрели там.

Анонимен каза...

Акцийките в целият град са предизборни и да се замажат очите на гражданите,че полицията работи. А и Ичев се натяга за РДВР-Ловеч.

Анонимен каза...

кво се правите на големи разбирачи. ако немаше паркинги щехте да ревете че олигофрените от общината са слепи да не направат паркинги на тези места. не мисла че ще сте много доволни ако нема паркинги пред т-маркет, гърков и роко и данъчното. като нагънаха с глоби клиентите пред денонощния и човека затвори - кво стана. навалицата сега е горе на ботев. долу при джамията ако спреш да си купиш баничка или пакет хартия от офис1 веднага те сайдисват. там беше спирка на автобус по соца. не оправдавам спиращите в редичка на кръстовището, но според мен ако спреш в лентата не е престъпление. зимата тази измислена лента даже не се почиства от сняг, което показва колко е нужна. много е лесно да хулиш но възможните варианти не са много. просто трябва малко разбиране. и в търново е така и в софия в центъра е така. тук не е парк а град. а това че полицията прилага правомощията си - тя е за това. просто трябва да прилагат закона равнопоставено и да проявяват разумна толерантност а да не се правят на мутри и рекетьори с хората а да си затварят очите за демонстративни и постоянни изцепки от страна на 5-6 Големи Бизнесмена.

Анонимен каза...

Абе Стефане Луканов,Пенчо бръснаря от година и половина си паркира ладата по цял ден пред джамиятя. Защо не споменаваш и него?

Анонимен каза...

Отворете си малко очичките, ако не са полицаите, да е загинал градът! Ако мислите, че в това градче цари хаос и безпорядък, вървете в София или в някое по-голямо градче. Те са нашият орган на реда, с непрекъснат контрол и акции! Естествено, че все някой трябва да е виновен, но защо трябва да са полицаите? Нека да отбележа, че думичката полицай е много обширно понятие - от униформени до цивилни, всеки от които заема отговорна позиция, има различна компетенция, различно образование за изпълняваната от него дейност!!! Не може да слагате всички под общ знаменател!!! Преди да гледате в чуждата паничка и да ругаете по някой, погледнете себе си, погледнете вашето образование и култура, да не говорим за ГРАМОТНОСТ!!! Недопустимо е зрели хора да пишат НЕГРАМОТНО!!! Хубав ден, злобари ;)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Правилно го е казал 50-ти в този пасаж:

"просто трябва да прилагат закона равнопоставено"

И точно тук е проблема. Защото преди около седмица продължаваха да си правят лаф моабет до блок "Галенус" с някой с някакъв джип. А че е лаф според мен говори факта че двамата от патрула си говореха с шофьора на джипа. И те баха спрели в забраненото и джипа беше в забраненото. Жалко че беше тъмно. Иначе щях да рискувам и да ги снимам... Който сде чуди защо ще рискувам, нека прочете следващия абзац...

А акциите им според мен не са предизборни както е написал 49-ти, а в резултат на писанията в този форум... Така че стягайте се за по-силно присъствие на патрулите...

Помните ли старата гатанка за чисто и просто?

Анонимен каза...

...къпан милиционер!...:):)

Анонимен каза...

Дами и Господа полицията си варже работата на 30 процента и от цялата си наглост страдат невините хора и честни работежти.Които казва че няма организирана престапност се лажете много,от 5-6 години е нешто страшно за тоз малак град.господата Тоцеви си плаштат на г-н Ичев и г-н Ичев си затваря очите и те наи спокоино си продават дрогата хероина,амфетамина,кокаина и наи вече големи количества ПИКО и цигари без бандирол,тормозят малките деца и ги изнудват.тук наскоро едно хлапе на 17 години ми разказа как саго натоварили в колата и саго закарали в някакжа гора и саго били и саго тормозили за да продава наркотици за тях.докарват разни крадци в града колкото коли са крадени и колкото жилишта са ограбени се Тоцевите стоят зад тях,тук наскоро в село черни осам се случи грабеш и то голям грабеш на каща и пак тез хубавци стоят зад завесата.общината и полициата сасипват средния и малкиа бизнес правятси квото си искат теса закона в гр.Троян.
след оште 3-4 години това малко градче ште заприлича на едно голямо циганско Гето,заштото бизнеса го сасипаха икономиката е разрушена тогава общината и полицията штесе чудят кво да правят то времето штеси покаже стои и гледаи.

Анонимен каза...

Интересно ми е само,за какви камери става на въпрос да се слагат в село Балканец и ЗАЩО, та там няма 50 човека на кръст те камери ще слагат,или може би така е наредил Иван Дулев да гледа кой ходи из селото да не би някой да отиде да браконерства в ловния му участък........друга логика за камерите в Балканец НЯМА....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |