Първа инициатива на Консултативния съвет за младежки политики в Троян

* На 13 април (събота) младежите ще чистят зелените площи в централната градска част, на 20 април са на Къпинчо
Предстоящо
Екоакция в Деня на Земята, Троян, 22 април 2010 г.
НАСКОРО след сформирането на новия Консултативен съвет за  младежки политики към кмета на община Троян, членовете му се обединиха около идеята да се включат в кампанията за почистване на града. За участнието си в националната кампания „Да изчистим България за един ден” на 20 април 2013 г. младите хора избраха парк „Капинчо”. Но имат и друга своя инициатива – да почистят зелените площи в централна градска част,  за което избраха датата 13 април (събота).

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ  за младежки политики се състои от 27 души и в основата му е заложено доброволчеството (на следващото заседание ще бъде избрано ръководството на съвета – бел. Т21). По примера на другите сформирани съвети към кмета на община Троян - на бизнеса и по образование и култура, той също ще има консултативни функции. Членовете му ще работят за  подобряване на контактите и координацията на местната власт с младежките организации в общината и за непосредственото и системно взаимодействие по проблеми, свързани с развитието на младежките дейности; още – за идентифициране на важни за общината проблеми и предлагане на възможни решения. Идеята е младите хора да бъдат в постоянен диалог с местната власт, в един по-тесен контакт с нея, за  да бъдат взимани най-добрите решения за една по-добра младежка политика.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

13 коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Страхотна идея! Продължавайте в същия дух, за да докажете, че и в Троян има млади и инициативни хора!

Анонимен каза...

Пак ще обвинят Михайлова в популизъм, но важно е, че нещата се случват. Днес - първа инициатива, утре ще има и втора, и трета...Браво, момчета и момичета от Троян.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Идиотите като № 4 започнаха

Анонимен каза...

Браво за съвета! Трябва да се обръща внимание на младите хора в обината ни!! Успех :)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Подкрепям инициативата. И като става дума за почистване, искам да дам предложение за почистване и на гробищните паркове, както в Троян, така и по селата. Да се призоват гражданите да почистят гробовете на своите починали роднини, има такива, които от години не са правили това. Пътувам из Европа и мога да кажа, че по-лоши и неподдържани гробища от нашите няма никъде. Отношението към паметта на предците ни, освен че има дълбоки корени в традициите ни, съвпада и с културните ценности на Европейския съюз.

Анонимен каза...

Аз пък имам друга идейка...Има един участък между болницата и механотехникума, който тъне в мизерия и прилича на сметище. Не знам защо никой не обръща внимание. А това е до болница и две училища. Представям си там микропарк....със зелена тревица и дръвчета...Възможно ли е това, г-жо Михайлова?

Н-ски Клуб на Пенсионера каза...

Браво !
"Комунистите родината изграждат,
комсомолците със тях строят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака – трудов път."
С нетърпение чакаме др.Донка да създаде освен
"Консултативен съвет за младежки политики"(Комсомолци) и "Консултативен съвет за юношески политики" (Пионери), както и "Консултативен съвет за детски политики" (Чавдарчета)

Анонимен каза...

Дали е възможно поне след един материал, да няма комплексарски бълвочи!?

Анонимен каза...

http://prikachi.com/images/129/6122129q.jpg

Те тоя пак го гласят! Не се осъзна тоя народ и това е!

Анонимен каза...

Те не е лошо да поочистят "Къпинчо", че преди време авджийте бяха ни бяха виновни, ама сега се е наринало с дамски превръзки и презервативи де са все тейни!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |