Над 3,5 млн. евро инвестиции в „Балканфарма – Троян” това лято

* „Актавис” купува „Биотон” - четвъртия по големина в света производител на рекомбиниран инсулин * 20 млн. евро вложени в троянската структура на „Актавис” за последните пет години


ФАРМАЦЕВТИЧНАТА КОМПАНИЯ „АКТАВИС” планира да започне производството на инсулин, съобщиха миналата седмица големите информационни агенции. За целта се подготвя придобиването на 51% от акциите на базираната в Полша биотехнологична компания „Биотон”, която е четвъртият по големина производител на рекомбиниран инсулин в света и покрива огромните пазари на Русия, Китай и Индия. Само големи генерични компании като нашата имат необходимия капацитет да инвестират в иновации и разработването на биоподобни продукти, коментирал подготвяната сделка изпълнителният директор на „Актавис” д-р Клаудио Албрехт.

ПРИПОМНЯМЕ, че част от групата „Актавис” е и троянският фармацевтичен завод „Балканфарма – Троян” АД, едно от най-технологичните и успешни предприятия не само в Ловешка област. През това лято в тукашната структура на „Актавис” бяха инвестирани над 3,5 млн. евро – за модернизация на двата производствени цеха и довършване на външната инфраструктура, научихме от изпълнителния директор Валя Букарева. Вече е инсталирано ново технологично оборудване за производство на продукти в опаковка тип „Саше”, което ще заработи в средата на м. ноември. За последните пет години пък в троянското предприятие са вложени над 20 млн. евро - непозната като мащаб инвестиция за нашата община.

Т21

62 коментара:

Анонимен каза...

Дай боже нещо по-добро за Троян. Дано да има работа. Нека се развива май, че най-проспериращата фирма в района. То и друга няма. Така трябва да се работи.

Анонимен каза...

БУКАРЕВА Е ГОЛЯМА РАБОТА,НЯМА КАКВО ДА СЕ ЛЪЖЕМ.ДАНО ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ РАБОТНИЦИ,КАКТО БЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ

Анонимен каза...

ХФЗ си отива, а тя започна кампанията за кмет

Анонимен каза...

ХФЗ-то отдавна си е заминало,сега се казва АКТАВИС и ще наливат още пари в заводите си,но ти си толкова прост че само това успя да роди пачия то мозък.

Анонимен каза...

Голямата работа (както пише във втория коментар) е д-р Клаудио Албрехт - главен изпълнителен директор на "Актавис", а не прехвалената ви Букарева.

Анонимен каза...

Аз пък си страдам за ГАЛЕНОВАТА ФАБРИКА.КАКВА ФАБРИКА БЕШЕ.И МАЙКА МИ РАБОТЕШЕ ТАМ - РАЗЛИВАЛИ СА СИРОПЧЕТА ЗА КАШЛИЦА В ШИШЕНЦА ПО 100 мл.НА РЪКА И РАБОТА Е ИМАЛО ЗА МНОГО ХОРА.ХАЙДЕ ДА ОТИДЕМ ДА НАЧУПИМ НОВАТА ТЕХНИКА, ЗА ДА ИМА РАБОТА ТАМ ДОРИ И ЗА ЦИГАНИТЕ - ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНА.Това, че има засегнати лични интереси - не може без това, но фирмата върви напред и даде на Троян европейски вид.В тази държава трябва да дойдат чужденци да я управляват за да просперира, МАЙ....

Анонимен каза...

То верно голямата фирма е дала парите, но кой ги е изискал и защитил,кой се е борил тези пари да дойдат в Троян е съвсем друга работа.
И да, Букарева наистина е голяма работа!

Анонимен каза...

Ама верно много злобни хора са някои трянци. Като видял успял човек, който на всичкото отгоре се опитва и нещо за града да прави, само жлъч и простотии сипят. Злобейте си на воля, нека ви е арно на душите прости.

Анонимен каза...

До тоя дето пише за "голямата работа":

Братчед,клъвна и пусна отрова ,бегай сега при дядо за 2-та кинта и почесването.И не забравяй да изплезиш език и подадеш лапичка като възпитан помияр ....

Анонимен каза...

Г-н гл.редактор, моля за повече подробности, относно:


Снимка: Пресцентър МВР 49-годишен мъж от гр.Троян е задържан за лихварска дейност в големи размери
13 септември 2010 | 12:46 | Агенция "Фокус"
Начало / Полиция
Ловеч.49-годишен мъж от гр.Троян е задържан за лихварска дейност в големи размери, съобщиха от ОД а МВР в Ловеч. В петък, миналата седмица в РУП - Троян след реализация на оперативен сигнал за извършвана незаконна банкова дейност е задържан 49-годишен мъж от гр.Троян, при извършените претърсвания на обитавани от лицето адреси, управлявани от него МПС и банкова касета в "Уникредит Булбанк" град Троян, се намериха и иззеха записи на заповеди, нотариални актове, рег. талони за МПС, пълномощни и списъци с лица, взимали от него различни суми срещу лихва. До момента са разпитани 6 свидетели, които за периода от 2008 г. до момента са върнали с лихвите общо над 300 000 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Генадий Маринов, Т21 каза...

На въпроса: Аз също имам само тази официална информация от сайта на ОД на МВР - Ловеч, където кой знае защо липсват инициалите на извършителя; до днес в сайта на ОУ "Полиция" - Троян няма информация по случая. Надявам се да получим допълнителни разяснения, ще търсим информация и от други източници.

С уважение: Генадий маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

В качеството на журналист, не можета ли да се обърнете, към началника на РУ или към Районна Прокуратура. Иначе сайтовете ги четем и ние!

Анонимен каза...

Гледам тука разни специалисти, коментиращи Актавис и Валя.
Интересно колко от вас са наясно, т.е. имат информация и колко си пишат ей така.
Да, наистина в една голяма компания има корпоративна политика. Има и главен изпълнителен директор за България, който не се казва Валя Букарева.
Но нека върнем лентата няколко години назад, когато тази корпоративна политика също е имаше, имаше го и главния изпълнителен директор на компанията за България,но в троянския завод инвестициите само се обешаха, а производствато се свиваше. Защо ли? Защото в този период, изп. директори на завода бяха последователно двама човека от Разград!!!
Или иначе казано - разликата е Валя и нейния добър мениджърски екип. Това е положението, колкото и то да не се харесва на някои хора, които много се страхуват от нея!

Генадий Маринов, Т21 каза...

Към по-горния: Нали това ви казах - че ще потърсим информация и от други източници; но, надявам се, разбирате, че това не винаги е бърза (и лесна) работа.
Вижте тук: http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/09/blog-post_14.html

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

До по горния със статията за лихваря:

На чичо Веско от чифлика брат му бе.Ччо Веско дето банката му взема хотела.ДА бе той бе малката Веника и голямата,е тоя брат му с джипа митцубишито,знаеш го ами не се сещаш сега точно кой е.А той с митцубишито,един плешив и дребен....

Анонимен каза...

Благодаря, за "бързата" информация (лесната), но случая е от петък, не се заяждам, но мисля, че и Вие трябва да правите новини, а не само да се следят инф.агенции. В случая агенциите можеха, да ви цитират Вас! Така,че...........

Анонимен каза...

Валя Нукарева е добър управленец и Балканфарма Троян че случи на собственици това е вярно. Обаче защо не инвестират в разширяване и откриване на нови работни места. А не само в модерни автоматизирани и високотехнологични машини на които не им трябват хора за да работят.

Анонимен каза...

Ходи ги питай собствениците защо,личи си че си навътре по темата с фармацията!!!
Същия въпрос можеш да зададеш на собствениците на Машстрой,Хемус,Елма и прочие...

Анонимен каза...

Абе много си прост бе брат'чед.Аз ти написах тази "информация" а не Гената!
Може ли да си толкова вдлъбнат в главата!
И голяма работа като цитирал агенциите,къв ти е зора.Напиши си телефона и като се случи нещо Генадий първи да те уведомява.
Пфуу аман от троенскоселски клюкарки!!!

Анонимен каза...

УМНИК и на тебе ти благодаря, наистина си най-бързият!

Анонимен каза...

Много ясно че съм умен,жалко че ти излезе такъв тумбак,пък с майка ти с какъв мерак те правихме,що такова животно излезе...

Анонимен каза...

Абе стига сте я хвалили тази Букарева бре. Тя няма никаква заслуга. На нея й го спискат от горе какво да прави и какво не. Има си собственици на тази фабрика. И браво на тях, че инвестират тук. Но наистина трябва да инвестират и в разширение на фабриката. Я питайте работниците на тази Букарева, ако някой каже добра дума за нея, то това са единиците хора, в администрацията /по точно двама - трима/

Анонимен каза...

Правилно казах по-горе - повечето хора тук само си дрънкат.
Аз написах каква е заслугата и, но явно вие не можете да разберете.
Що се отнася до хората - навсякъде има помияри, които се слагат на шефовете!

Анонимен каза...

И като ви е обзела злоба срещу Букарева - какво? Само си дрънкате, на малкия и пръст не можете да стъпите, тя просто е класа над вас.
Айде станете като нея, постигнете това, което е тя и тогава се изцепвайте, комплексари такива. И верно вървете поговорете с работниците и, ама тогава пишете това, което ще чуете

Анонимен каза...

Айде още един заработи надницата от 2 лева за деня!Браво ,евала за коментара!
Ама да си бе направил труда да прочетеш статията,никъде в нея не се споменава името на Букарева,ама нали ти живееш само за да сееш злоба и омраза...
Що не се опиташ дори на майтап да напишеш нещо добро,позитивно,за някой?Не става нали,яде те отвътре,най-добре е да се плюе и мята злоба и омраза!Чустваш се жив,живей си в простотията и омразата да ти не пука че е 3 лева лука!!!

Анонимен каза...

Букарева е един доста добър Директор. Казвам го от позицията на неин служител. Във фирмата се работи много, няма нищо общо с фирмите които фалираха в града.

Анонимен каза...

ХФЗ-то отдавна си е заминало,сега се казва АКТАВИС и ще наливат още пари в заводите си,но ти си толкова прост че само това успя да роди пачия то мозък.

Като са толкова добре, защо постоянно съкращават хора
ти знаеш ли, че с такива велики продукти като Алмагел и Троксевазин (ако п_ _чия то мозък изобщо знае какво е)бъдещето е само един хубав склад!

Анонимен каза...

Тоя склад го бълнувате от две години, но така и не се случва за яд и злоба на мнозина. Факт е, че все още е завод и продължава да се развива като такъв, умньо.
Изобщо плюещите освен простотия и злоба нищо друго не демонстрирате. Долни хора сте си вие.

Анонимен каза...

Не мисля, че някой плюе или е против това да има работещи предприятия и заводи в Троян. Напротив, дай боже да има повече такива заводи като Актавис в нашия град. Но дразнещото е, че тази новина се използва с друга цел, която защитниците на Валя явно ще разберат по-късно, като ги потупа по рамото.

Анонимен каза...

И каква е другата цел?
Сигурно ще се изнесат на Луната или ще изобретят хапче без което няма да можеш да правиш нищо и ще зависиш единствено и само от Букарева?

Анонимен каза...

Статията не е за Валя, ако добре прочетете. Валя не се нуждае от никаква реклама просто защото е факт, че голяма част от нещата в този завод се случват благодарение на нея. Колкото и някои да се дразнят от това.

Анонимен каза...

Преди две години, умньо №1 на града, а именно "всезнаещия" ни кмет я изтърси тази простотия от трибуната на ОС, в опита си да прибута подходящата фирма за газификация на града.Но за негово огромно съжаление, "Балканфарма-Троян"АД се развива и ще продължава да го прави и занапред. А газ, благодарение на игрите на Акимов(по-точно на Светослав Дочков, защото Акимов е само пионка)в Троян няма да има, не само в манадата му, а може би и доста по-дълго!

Анонимен каза...

Балканфарма са се газифицирали вече, ако не знаете. Букарева и това успя да направи за завода, въпреки че Троян скоро газ няма да види.

Анонимен каза...

До 32:

Прав си че дядо ти трибестан е пионка,и си прав че заради Дочков ни газ ще има,ни Беклемето ще бъде курорт от национално значение,камо ли да се отвори прохода и през зимата!
Затова камионите му ще стоят в сервиза!

Анонимен каза...

Браво на Вас бе хора!!!

Направо се вдъхнових, най-после двама човека го казаха.
Акимов е пионка, а заради бизнесменът няма ни газ, ни проход зимата, ни курорт. Да реши курорт ли ще прави, ако не да започне да се чисти пътя, че много лошо иначе. Новата магистрала "Хемус"(която бат Бойко се е захванал да прави и ще я направи) ще преминава близо до Плевен и май за Троян след няколко години никой няма и да чува.

Анонимен каза...

Естествено, че може да се поддържа прохода зимата. Това дори Илиян Пеевски го осъзна, щом хората в чужбина го правят на 4000м. над морска височина какъв е проблема на БИКЛИМЕНЦЕТО- 1400-1500 да се прави. Въпрос на интереси само че е положението.

АРВи каза...

Едно голямо браво на админът и Гената, които решиха въпроса с комуникацията относно анонимните дами и господа тук с номерирането на коментарите. Моите поздравления за това!!!

Анонимен каза...

Ха ха клакьорките на Валя се скъсаха да списват. И какви заслуги има Валчето??? Много интересно. Тя е злобен, грозен и много алчен човек. Хайде идете утре да ви даде по два лева за кафе, пък може и да ви почерпи безплатно в кабинета си...

Анонимен каза...

Ама последния наистина ще се пръсне от злоба. Как ще спиш бе човек? Нямаш ли си друго нещо за развлечение?

АРВи каза...

На коментар 38. Не се е-авайте за двата лева. Вие, лично оставалили сте и без тях, навярно не, затова така базапелационно критикувате. Клакьор по неволя, това познато ли Ви е, или си пишете вашите брътвежи, без да сте били на този хал. То ако сте били, друго щяхте да говорите, ама ...????!! Не Ви желая лошото, просто слезте на Земята!

observer каза...

Много интересно ми стана! Всъщност коя е Валя Букарева? Явно трябва сам да разбера. От снимката която тя е дала за сайта на Актавис, се вижда, че е една застаряваща дама, волеви тип, с леко проскубана коса, този ефект с "прическата" се получава когато вместо да се изкъпете като хората, набързо си намокрите ръцете и ги прокарате по главата. Определено е тип жена, която не отделя достатъчно време за хигиената и някакъв външен вид.

АРВи, привет! Расте ли пишката? :)

Анонимен каза...

Този Observer- дето вече из форумите му викат Митко Обзървъра явно има някакви проблеми, мъчи го нещо...Човекът даже сайт си е направил и се изживява като местен цигански омбудсман.Няма да е изненада ако изскочат и по-големи амбиции на блогъра комплексар,абе жалка работа...За чикиджийските му обиди към Валя Букарева по горе е излишно да се коментира-подобни работи чичко фройд ги обяснява...може би майка му на митко не го е галела достатъчно като малък или има големи проблеми с жените...Мите излез на светло бе "мъжкарче"..Митко Мъжкарчето хахахаааа

Анонимен каза...

до 42- Митко Обзървара да не е някой полуграмотен ром че в блога му само за роми демек цигани пише?

Анонимен каза...

Поредния офейкал от лудницата,разкарващ се на свобода ,че и с достъп до интернет!
Много мъка има по тоя свят,ама много...

Анонимен каза...

Обзървър ли си,наблюдател ли си,само толкова ли успя пачия ти мозък да измисли?
Давай,лей се слово народно да те видим докаде ще стигнеш!

Анонимен каза...

Видиш ли Митко Обзървара(Observer) прескачай и чети нататък,човекът със сигурност има психически и други проблеми...

Анонимен каза...

Observer,чети....чети...:)

Анонимен каза...

Към 41:

Ами на Валя снимката е качена някъде и тя е такава, каквато е! Що ти не си качиш снимката и подпишеш писанията, пък тогава да видим кой какъв е!

Анонимен каза...

48 коментара. Един регистриран потребителски профил /обзървър/ и 47 анонимни селяндура скачащи срещу ник Обзървър за да защитят любимата си склададжийка от Актавист Троян - В.Букарева.
Егати смешниците.

Бианка каза...

Егати СМЕШНИКА си Observer!!!!
Направи една елементарна сметка,защо 47 защитават Валя и 47 са срещу теб!

Анонимен каза...

Към 49: Какъв регистриран профил какви 5 лева... Нека Озървара си каже кой е и за какво се бори и тогава ще говорим....не ви ли е ясно че момчето не е добре...

Анонимен каза...

А не щеш ли да ти каже и ЕГН?
Обзървъра допринася за по-голяма посещаемост на сайта на Актавис, аз си харесах някои хранителни добавки, като влязох да видя прословутата снимка :)

Анонимен каза...

Въпросия Обзървър или наблюдател на нашенски се казва Митко Попов и е със смесена кръв.
Майка му е била квартална пачавра и в един пиянски запой се е сношила с един от всичките цигани на Балабанския завой.
Баща му циганина като малък го смазва от бой за щяло и нещяло и момчето от там е със сериозни дефекти,най-вече остра асоциалност,която си проличава от писанките му.
Злобата му срещу Валя Букарева идва от това че една нощ опитвайки се проникнат в Актавис с баща му,охраната ги сбарва,баща му офейква и го оставя под грижите на пристигналите полицай,цяла нощ при това...

Анонимен каза...

Бившето ХФЗ, после Балканфарма, днес Актавист никога не е било в по-жалко състояние. Смешно производство като за аборигени от четвъртия свят и някакви складове. Това е. Разбира се В.Букарева няма вина за това. Обикновенно външните собственици си слагат някакво безлично същество, което да изпълнява и да ги гледа в очите като предано кученце. Колко и какви качества може да изискваш за една склададжийка. Е, въртят се някакви дребни пари било за рекламки в Т21, било за спане на работници в хотелчето на М.Генковски - няма лошо. Лошото е, че редактора на Т21 и Мичко комуниста заради собствените си финансови интереси надуват балоните на г-жа Букарева, а малоумни клакьори и безмозъчни графомани все ще намерят да помагат в надуването. При добро стечение на обстоятелствата, следващата фаза е поредно и всенародно духане на супата. Я колко духачи със стаж. А тези които не искат да духат супата, обикновенно духват от Троян.

Анонимен каза...

Чудя ти се на тебе отгоре,как може да си толкова простоляя?
Като си така знаещ защо не пишеш за Таслака и работата му като директор на Машстрой,защо не пишеш за Кошаров и работата му като директор на Машстрой,защо не пишеш за Гачевски за работата му като директор на Елма,защо не пишеш за Хемус?
Бива ли да си толкова просто та вдлъбнат???

Генадий Маринов, Т21 каза...

До Анонимния №54:

Не си спомням от доста време да е имало реклама на "Балканфарма - Троян" АД в Т21, в момента също няма (не че би било лошо да има и се надяваме да има). Отношението ми към г-жа Валя Букарева не почива на никакви финансови интереси! Става дума за уважението ми към един човек, който има куража да говори каквото мисли (нещо рядко срещано у нас, а в Троян - още по-рядко). После - уважението ми към един успял човек, човек с позиции и положение, който милее за Троян и му е болно, че нещата не вървят. И още - уважание заради управленските успехи на г-жа Букарева като шеф на едно от най-динамичните и перспективни предприятия не само в Троян, но и в цяла Ловешка област (уморих се да слушам празните дрънканици за "складче", "жалко състояние", "смешно производство" и т.н.; който иска - нека иди на място и види). А че някой се дразни от успехите и гражданската активност на Валя Букарева, това си е негов проблем - за мен лично и за Т21 това са неща, заслужаващи уважение и адмирации!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

П.П.Питам се дали зад целенасочените атаките срещу Букарева не се крият и някакви нечисти интереси, вкл. финансови - кой знае?!

Анонимен каза...

Чудя се изобщо какъв им е зора да коментират Букарева разни хора?
Жената е директор на частен завод,част от ЧАСТНА групировка!
Нищо общо с миналото няма,дори за разлика от останалите вече мъртви троянски заводи пак ЧАСТНА собственост,нейния завод работи добре и се развива.
Защо не им виждам коментарите на тези хора по темата с Машстрой например?
А това че Букарева има гражданска позиция е повече от похвално,явно оплюващите тук нямат никаква!

Анонимен каза...

Актавис Троян наистина е едно хубаво складово стопанство.Като за аборигени и нискоквалифицирани опаковчици и охрана. Фармацевтика, производство на лекарства, на лекарствени субстанции и продукти - забравете! Тъпия абориген се радва на лъскавите складове и лехите с райграс между складовете. Голяма перспектива. Голям успех!
На аборигена и тъпия селяндур все пак му организират екскурзии да отиде в чужбина да си купи евтини лекарства. За да е здрав и да квичи за големите успехи на Актавис и "голямата" химия и фармацевтика в Троян.

Анонимен каза...

Зора им е, че големите "мъжкарчета" освен да квичат, за друго смелост нямат. Даже да и кажат мнението си в очите. Разни там кметчета и сие, ветеринарчета и сие, бивши мърши директорки сестри, корумпирани махнати служителчета...списъка е дълъг. Последния умньо пък направо утрепа всички работещи там.

Анонимен каза...

До 59. А ти каква смелост имаш? Много ми е интересно. Защо не се подпишеш. Ама много сме смели, когато сме анонимни. Букарева си е мазна подлезурка и въобще не я защитавам. Като сме анонимни и аз мога да плюя. Да управляващ нещо, което се управлява от други хора е лесно. Но тя не е сама. Има и още изп.директори като нея, но тя понеже е нагла и нахална и не ги споменава. Има и доста кадърни хора до нея, които й дават акъл. Тя самата го няма. Съжалявам за написаното, но си е факт. От опит го знам.

Анонимен каза...

Аз съм се подписал. Май само аз..
Радвам се, че поне вече не ме трият редовно админите. Нали и аз вече съм такъв, разбират ме и ме защитават.

Ст. Борджуков каза...

Само не си мисли, че ми пука кой си и какви ги пишеш... Същите са и всички останали...

Както се казваше в един стар виц "Ни те любим, ни те рачам, к....."

И вече седмица се чудя защо не използва турцизма КИБИК, а използва американизма ОБЗЪРВЪР?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |