Каним всички троянци

* В петък (16 юли) на троянския площад – демонстрации на техника и спасителни действия от екипи на ГЗ - Ловеч, начало 12:00 ч. * Поводът е 18 юли – Ден на Гражданската защита

ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА – 18 юли (празникът е обявен с решение №95 на МС от 22 март 1993 г.), група „Аварийно-спасителни дейности” от Областно управление „Гражданска защита” (ГЗ) - Ловеч ще демонстрират в Троян техниката, с която разполагат, и действия при инциденти. Представянето ще се състои на 16 юли (петък) от 12:00 до 13:00 часа на централния градски площад (пред Общината) и е в рамките на ежегодния „Ден на отворени врати”. Каним всички граждани на Троян да се запознаят с техниката и възможностите на спасителите от „Гражданска защита”.

ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ СИСТЕМАТА на Гражданска защита и всички, съпричастни в дейността ни структури и им пожелавам висок професионализъм, успешно изпълнение на задачите по поддържане на готовността за предотвратяване на кризисни ситуации и ликвидиране последствията от бедствия на територията на Ловешка област; и, разбира се, здраве и житейско благополучие!

Инж. Веселин Димитров,
началник на Областно управление "Гражданска защита" - Ловеч

27 коментара:

Анонимен каза...

Дали ще демонстрират техника за "Опазване на жителите на Троян от простотията на кмета"?
Пир по време на чума господа граждански защитници.
Хората почнаха да се самоубиват заради мизерията до която ги докара управниците а тия си правят веселби!

Позор!

Троянец каза...

Горният- гневен,но прав

Анонимен каза...

Не разбирам защо обвинявате за всичко общината. Тя ли затвори фабриките, тя ли кара хората да не работят. А не работят само мързеливите и тези които си мислят, че държавата им е длъжна за всичко. Скоро една жена, която е съкратена от Хемус ме помоли за работа, като каза, че борсата вече й е изтекла и тя чак сега тръгнала да си търси работа. Е питам аз защо седя цяла година и взима пари от държавата и в последния момент си търсиш работа??? Задайте си всички този въпрос и помислете дали не съм права. Който го мързи и не иска да работи само за него няма работа. И стига сте мрънкали и оплювали всичко и всеки. Време е всеки сам да си помогне, да се огледа и да види, че не всичко е толкова черно, както го описвате тук.
С уважение Антония Николова

Анонимен каза...

Госпожо Николова /която и да сте вие/,
никак не сте права. То по вашата логика направо да няма кмет и общински съветници и служители. Знаете ли какви са техните задължения и защо така става с този град? Или живеете някъде в някакъв измислен свят, дето всичко е розово? Или просто сит на гладен не вярва. Къде е тази работа за всичкия този безработен народ в Троян?
Безработна

Анонимен каза...

Госпожо Николова,Вие или сте психично болна или изпозлвате наркотици!
Всъщност която и да сте,явно е че някой Ви дава по 2 лева да правите ПР на миня и компанията безделници в общината!
Само ще Ви попитам плод на черногледство ли е тотално разбитата инфрастркутра на Троян,лиспата на какъвто и да е инвеститорски интерес,а се знае че имаше такъв,рекламата на общината като туристически регион е под всякаква критика и заради нея интереса се откланя към други зони на страната....

Госпожо Николова,моля Ви,когато пишете тук,изтрезнейте и пишете с бистър ум а не под въздействието на опияти!

И.Иванов каза...

Мероприятието показва уважението на Гражданска защита към жителите на Троян. Целта е да се информират хората за възможностите на спасителите и начините за повикването им. Както и какво може да се очаква от тях. Да видят за какво се използват част от данъците им. Средствата, които ще се похарчат ще са нищожни. Аз съм убеден, че ползата от мероприятието ще е по-голяма от вредата.Освен това ще е интересно за гледане.
Но това май е типично троянска или може би българска черта - първо да оплюем нещо, което не разбираме и после(евентуално) да се опитаме да го осмислим ...

Пол..... каза...

Заставам зад И.Иванов,той е много прав.Разбирам недоволството на горните и то чудесно,но дайте когато има някаква инициатива да не се оплюва безразборно.Аз също много критикувам Кмета,но вижте надолу,че каквато и новина да се появи все към Кмета го обръщаме.Мероприятието е показно и полезно,жалко,че съм на работа иначе и аз искам да видя пък и да науча повече за това.
Антония Николова е права,но се отнася само за малка част от гражданите.Аз също се сблъсквам с такива хора,които се вайкат,че няма работа а не търсят.Когато им предложат,не била достойна или не им харесва.А се питам достойно ли е да се живее,като се мрънка и бездейства.Но пък е истина и че тук безработицата е огромна и много хора на по напреднала възраст са в абсолютна безизходица и отчаяние.Това трябва да се опита Кмета да реши.Трудно е но се налага.

Анонимен каза...

Въпроса тук е за Гражданска защита. Знам, че имат добре подготвени хора и екипи. Но я се запитайте, как ще помагат трийсетина души на цяла област при по голямо събитие? Никак. Ще се чудят какво да правят по напред и на къде да тръгнат. Не искам да кажа нещо лошо, но в системата им, както е иезмислена още по времето на Емел Етем, нещо значително куца и е адски сбъркано, като цялата ни държава. Те нямат общински структури, като пожарната например, което ги прави много тромави и неефективни.
Ето защо, напълно подкрепям А.Николова. Необходимо е почти винаги сами да си помагаме и да не изпадаме в униние и празнодумие. А за епитетите използвани от някои към инакомислещата Николова, просто нямам думи.

Анонимен каза...

Тази Николова не е никаква Николова, а част от екипа на М Аким. Факт е, че общината не направи нищо,за да запази фабриките. Още по-малко направи, за да привлече нови производства.Кметът дреме, закриля некадърните, държи настрана знаещите и можещите.Хич не го е еня за Троян. Напоследък се активира - идват избори, но след три години здрав кметски сън няма да позволим да ни заблуди отново. Така че такива Николова, Петрова и пр въобще имат за цел само да демонстрират не анонимност, а личност.Ясно е, че такива имена са измислени. Не минава!!!

Анонимен каза...

Не си прав, колега. Кмета има твърде малка лепта за нашето плачевно състояние. Инвестиции се привличат много, ама много трудно. Той не можеше да спаси икономиката, тъй като нямаше завод или фабрика общинска собственост.За знаещите и можещите в града ни съм съгласен, че Троян разполага с много такива, но те отдавна не са в Троян. Истинските знаещи и можещи в никакъв случай няма да се надат на кмета за да се чувстват добре, да живеят пълноценно и да градят кариера. И от тук кой инвеститор ще си хвърли парите на вятъра, като на всичкото отгоре няма да има достатъчен брой кадърни, знаещи и можещи хора, за да процъфтява бизнеса му. Така че не се надявай напразно.

Анонимен каза...

" ... Факт е, че общината не направи нищо,за да запази фабриките ...."

Фабриките бяха "изтървани" още при преишния кмет, ако изобщо може да се търси вина у грагоначалника за случващото се...

ICE

Анонимен каза...

Клакьорките на миньо са строени в бойни редици както се вижда по-нагоре....
Навярно вие се намирате в добро икономическо положение и подвизите на секс шпагата от горното трапе и на крадеца от голяма желязна ви се струват висша форма на политическо управление ....
А това че оня предишния искаше комисионни и дирекнто пари от кандидатите да инвестират в Троян,не го споменавате изобщо.
Сегашния че му се плаща от няколко пишман троянски бизнесмена за да предотврати дори случайното появяване на какъвто и да е натрапник в милата ни община,изобщо не е така според вас....
Е като вие толкова мил 8-те милиона кредит по заповед на баш маркуча на пожарната в България се задават.
Тогава ще ви питам дали още акъла ви е като на изпит от кукумявка....

Анонимен каза...

Направо някои хора се уливат с клишето как знаещите и можещите са напуснали Троян!
И като са го напуснали какво?Да не би знанията им моженето им да ги е направило известни по други села и паланки?
Като всяко нещо в Троян давай само да обиждаме хората живеещи тук!
Тези които работят тук навярно са некадърни и неможещи и незнаещи?
Винаги за пример се дават затворените фабрики като Машстрой,Елма и Хемус,а никой не споменава за тези които работят и въпреки кризата вървят нагоре.
Ама да те са пълни с неможещи и незнаещи ОСТАНАЛИ тук хора,а можещите и знаещите са заминаи и до един са успели и реализирали...

Поздрави,

Неможещ и Незнаещ

Пол..... каза...

Неможещ и незнаещ,лично те поздравявам за мнението ти.Коментара ти е точен .Браво!

Анонимен каза...

Изобщо не сте разбрали какво искам да ви кажа. Тълкувате всичко през някаква странна презма, която ме изкарва на всичкото отгоре и клъкьор на кмета. Съжалявам за това , но не мисля по-вече да изяснявам положението, а това че в града ни специалистите и истинските професионалисти са малко, това мисля, че трудно може да се оспори. Освен това с всеки изминат ден стават по-малко защото никой не е луд да стои в Троян, като няма препитание. Аз лично го напуснах още преди двадесеттина години. Болно ми е за положението в което изпада града ни и за това взимам отношение. Иначе нищо лично, а въпроса в сайта беше за Гражданска защита. Никой не се изказа по положението на Гражданска защита, което описах по - горе. В устата Ви е само Миньо. Но не е той най- виновния за положението в града.

Пол..... каза...

До горния-странно,но и с теб съм съгласна.Прав си и ти и по-горния.Всеки гледа от собствената си страна.Има си собсвена гледна точка.Ти се изказваш доста компетентно и май и друг път доста често си се включвал приятелю,но това,че не си разбран от всеки е нормално.Не се ли убеди вече:))).По горния е прав,защото е останал тук и дава мило и драго да направи нещо,да си подобри живота и е естествено се чувства засегнат.Но и ти си прав,че все повече кадърните ни намаляват.Не е виновен Кмета за състоянието на града ни определено,но наистина хората имат нужда да усетят раздвижване,да усетят,че най-после промяната е близо.Поздрави!

Анонимен каза...

Доколкото те разбирам Пол, а и аз мисля така, сега е моментът кмета ни, макар и да не е изцяло виновен, да направи нещо, па макар и малко, но да се види отношението му и позицията му по ставащото вече нетърпимо положение в града. Трябва да е флагман в инициативат за привличане на капитали, докато не са избягали, от немотия, всички кадърни хора, а те не са малко. Сега е пиковият момент за активно и отговорно действие от страна на всички отговорни хора, на държавна и на местна власт.

Анонимен каза...

Изведнъж станахте много снизходителни.Кой, ако не кмета е виновен за състоянието на нещата в един град?

Пол...... каза...

До горния-аз съм тук в Троян 27г.-през това време виждах,как града бавно,бавно запада.Не е редно цялата вина за състоянието му да се прехвърля на Акимов,колкото и да не го харесваме.Гледайте истината право в очите.Не търсете вина на всяка цена,само зашото в този момент ни е пред очите.Вина и то огромна имат предшествениците му.Не му е лесно,знам,но да кара здраво напред,иначе ще съдим после!

Анонимен каза...

Ясно е, че погледът на сегашния кмет не успя нито да види това бавно /а то по негово време стана стремително/ западане, нито направи каквото и да било, за да овладее или поне да забави процеса на разруха.Пол, моля те не разочаровай с излишна благост.

Анонимен каза...

Какво толкова го обсъждате - видно е, че сегашният кмет е човек без идеи, без ясни цели, малокултурен и непригоден за решаване на огромните проблеми, които Троян има да решава.Единственият му принос е, че по време на кметуването си стовари на троянци нови, огромни и вече трудно решими беди.

Пол...... каза...

До по-горния-изобщо не съм толкова блага,колкото ти се струва.Виждам реално нещата и сте прави,само съм против това,всичко да се приписва на Акимов.А,че колко работа върши е ясно.До година ще си проличи.

Анонимен каза...

фен
спете спокойно деца, другаря енкин е изразил желанието си за следващия мандат. всичко ще се оправи, ама друг път:)

Анонимен каза...

хахахахахах,тоя вярва ли си,невероятно самочувствие.Само в Троян може да стане това,брееееееййййййй.

Анонимен каза...

Все пак ви напомням, че Гражданска защита е неефективна на този етал и за това не е виновен квета, а кой, Вие преценете? Прави ми впечетление че кмета е най виновен, според вас, за вашето не без значимо положение, въпреки, че той такива обещания не е давал.

Анонимен каза...

До горния:

Застреляй се!

Анонимен каза...

До горния-опитай ти да се застреляш!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |