Срязаха незаконна бариера, затваряща пътя към яз. „Сопот”

* Кметската заповед бе изпълнена на 9 юли – когато изтичаше крайният срок * Да се надяваме, че случилото се ще е обица на ухото на „заградителя/те” и рецидив няма да има

НА 2 ЮНИ 2010 Г. НАРОЧНА ПРОВЕРКА - извършена от служители от общинската администрация в Троян в присъствието на кмета на с. Голяма Желязна Иван Христов – установи едно безспорно и нагло самоуправство. Собственик на вила в землището на споменатото село, недалеч от най-атрактивния и най-посещаван водоем в района яз. „Сопот”, бе сложил бариера на полския път, водещ към неговия и други имоти. И то не някаква бутафорна паянтова бариера, а тежка, желязна, гарнирана с два знака „Влизането забранено” и допълнителна предупредителна табела. Хубаво, ама споменатият полски път не е на „заградителя”, не е част от частния му имот, а е публична общинска собственост за което Общината притежава съответните документи (поземлени имоти с идентификатор 15703.520.18 и 15703.508.112 – „с начин за трайно ползване „За второстепенна улица” – публична общинска собственост”, и поземлен имот с идентификатор 15703.37.85 – „представляващ полски път – публична общинска собственост”).

СЪС СЛАГАНЕТО НА ВЪПРОСНАТА БАРИЕРА виладжията де факто си присвоява чужди имоти – в случая собственост на Община Троян. Но освен узурпиране на чуждата собственост има и друго закононарушение – бариерата блокира ползването на пътя и възпрепятства достъпът на други собственици до имотите им в района, както и достъпа на граждани, желаещи да посетят яз. „Сопот”. Има и трети негативен ефект – при евентуално бедствие (примерно пожар) колите на Пожарната, Гражданска защита и другите служби няма как да достигнат до невралгичното място.

КАКВО ПОСЛЕДВА СЛЕД КОНСТАТАЦИЯТА от направената на 2 юни проверка? На основание чл.26 от Административно процесуалния кодекс неизвестният заградител (оказало се, че никой не знае чия е бариерата и кой я е поставил – бел. Т21) и всички жители и гости на Голяма Желязна били уведомени (уведомление с изх. № от 15 юни 2010 г.), че се подготвя заповед за принудително премахване на незаконната бариера; уведомлението било поставено на Информационното табло на Кметсто Голяма Желязна. Самата заповед, подписана от кмета на община Троян Минко Акимов, пък разпореждала изземване на узурпираните три общински имота и в срок до 9 юли 2010 г. да се премахне „незаконно поставените метални преграждащи бариери, чрез които е установено владението (узурпирането – бел. Т21)”. Препис от кметската заповед била връчена на шефа на РУ на МВР – Троян и служителите на отдел „Общинска собственост и стопански дейности” в общинската администрация – за сведение и изпълнение.

НА 9 ЮЛИ, ПЕТЪК, КОГАТО ИЗТИЧАШЕ КРАЙНИЯТ СРОК, заповедта бе изпълнена. Рязането на бариерата, за което бяха наети служители от общинското дружество „Комунални услуги” ЕООД, мина гладко и никой не оказа съпротива. И сега пътят до имотите на хората и до яз. „Сопот” е открит, а Общината си възстанови владението на трите незаконно присвоени от „неизвестно лице” общински имоти. Да се надяваме, че случилото се ще е обица на ухото на „заградителя/те” и рецидив няма да има.

Т21

12 коментара:

Анонимен каза...

Когато Миньо върши нещо, си мълчите, а? Чакате само да сбърка нещо и ще го изядете веднага. Признайте му поне това което прави, за да го насърчим, а вие мълчите. Браво! То кусури се търсят най - лесно!

Гост каза...

Мисля, че кметът вече е бил насърчен от троянци, когато са го избрали за такъв. Оттам нататък топката е в него.

Анонимен каза...

Мисля, че му е нужна и нашата подкрепа, когато се справя с някои проблеми.

Анонимен каза...

Гост, какво значи "вече е бил насърчен", това значи ли пълно безхаберие от наша страна и да чакаме той да върши всичко, а ние да потриваме ръце безучастно отстрани? Не знам какво сте работили до сега, но кмет е толкова неблагодарна длъжност, че е необходомо да сте били в общинса администрация и то на ръководен пост, за да разберете какво бреме е поел. Не го защитавам, но съм убеден, че работата в полицията е била като детска игра в сравнение с това за което отговаря сега и с проблемите с които ежедневно се сблъсква.

Троянец каза...

Абе да не съм му бил телеграма да става кмет- като му тежи да подава оставка и толкоз.Какви са тези глупости да го съжаляваме че му е трудно...на кого не е трудно.Баси смешните защитници на смешния кмет...

Анонимен каза...

Градски, не си прав, ама никак. Защото не осъзнаваш какво пишеш. Защо ти, не стана кмент, бе джанъм. Да не мислиш, че на кмета му се пеят псалми и благовонни ухания излъчва общинският съвет и кметството. Стани кмет, ако можеш и виж какво струваш! Защото е много лесно да крипикуваш. И аз не мога да разбера нашия кмет? Такива, като теб трябва да ги кани, с преуритед, като съветници, но ти драги, като не можеш да дадеш смислен съвет заслужаваш да ти таковат ......! И дълбоко ще се замисли. Ти не си интересен, защото не си поемал достатъчно отговорности, както ми се струва, наболели пред обществото, а пък това е изключително трудно и изключително натоварвао. Не е за теб това драги, като чета какво пишеш. Извени ме , нищо лично , но се вземи в ръце.

Анонимен каза...

До първия:

Братчед,не смяташ ли че си леко смешен?
За една срязана бариера да правиш ихтибар на Миня?
При положение че селото си има кмет,който освен да се напива като свиня трябва да си върши работата за която е избран.
А ако от една срязана тръба мислиш да правиш ПР на минка ,много ще загубиш щото сметката ще ти е проста а списъка къс.Една тръба,3 дупки и на Йордан Данковия асфалтирания път пред другата му къща на края на Балканец...

Анонимен каза...

Съвсем прав си - една тръба,път за Йордан Данков,няколко закърпени дупки и проекти, които също са вид кърпене в Младост и Лъгът - с това се изчерпват кметските постижение на Минко А. А на Йордан Данков въобще не му е неудобно, че асфалтирането на пътя до къщата му в Балканец е единственото свършено от него като съветник. Свърши нещо за града си бе, байно.

Анонимен каза...

Колкото и да го насърчаваме кмета той толкова си НЕможе.Нека помогнем на троянци по-бързо да осъзнаят огромната си грешка с неговото избиране на предните избори. И нека не повтаряме тази грешка. Всъщност Минко е с основен принос за гибелта на Троян, защото когато той взе властта трябваше да се вземат мерки срещу задаващата се беда.

Анонимен каза...

Всъщност задавали ли сте си въпроса и знаете ли кой пръв е казал -Минко ще бъде нашият кмет. Може би самозваният лидер на ГЕРБ Сашо Данков. Или кой?Така ще знаем кой ни е натопил на тези пачи яйца.

Анонимен каза...

Викам аз да пуснем сигнал за корпуция срещу Йордан Данков за асфалтирарено пред къщата му.
Има и електронна поща на която да го направим.
Само че там кой отговаря-Сашо Данков!
И кво става...ГРЕДА!

Анонимен каза...

Потрайте още мако на изборите да ги накажем.Ама ако излезнат и те с кебапчета или с някой чалга певец,да не вземем,като облажем лайното пак да ги изберем:))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |