Приключи ремонтът на канализацията в Троян по ОП „Околна среда”

* В пречиствателната станция в града ще се извършва биологично пречистване на отпадните води по уникална немска технология
* Крайният срок за приключване на целия проект – юни 2011 г.

ЗАВЪРШЕНИ СА ДЕЙНОСТИТЕ по ремонта и доизграждането на канализация в град Троян, предвидени в проект "Изпълнение на първи етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян" (№58111-88-279). Другата част от проекта – инженеринг на втори етап "Биологично пречистване" на Пречиствателната станция в Троян, е изпълнена около 85%, съобщиха от общинската администрация. Крайният срок за приключването на целия проект е м. юни 2011 г.

ПРИПОМНЯМЕ - договорът беше подписан в края на декември 2008 г., а проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на ЕС. Общата му стойност е 8 057 097 лв., от които 6 311 738 лв. са осигурени от Кохезионния фонд, 1 577 934 лв. са национално съфинансиране, а 167 424 лв. са от бюджета на Община Троян. От общата сума на проекта 1,7 млн. лв. са предвидени за доизграждането и ремонта на канализацията в града, а 5,9 млн. лв. – за изграждането на система за биологично пречистване на водите в съществуващата Пречиствателна станция в Троян.

СЛЕД ПРОВЕДЕНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ бяха избрани изпълнители на съответните дейности. За проектирането и внедряването на инсталацията за биологично пречистване на отпадните води бе избрано Обединение "Трейс инженеринг" (София), в което влизат "Трейс груп холд" АД, германската фирма Bioworks (Bioworks Verfahrenstechnik GmbH), "Хидрострой" АД (Троян) и "Идеал Пайп" ЕООД (Трън). Технологията за пречистване на водите е на немската фирма и е уникална по своя характер; в България тя ще бъде приложена за първи път, но вече е изпитана в пречиствателни станции на много места по света – Германия, Китай, Египет, Турция, Дания, Русия и др.

РЕМОНТЪТ И ДОИЗГРАЖДАНЕТО НА КАНАЛИЗАЦИЯТА в Троян бе поверено на Сдружение "ВиК Троян 2009" (София), в състава на което са "Пътностроителна техника" ЕАД (София) и "Пътстрой" ЕАД (Ловеч). Строителният надзор се осъществява от Сдружение "ПК 2000 – Аква" (София), чиито членове са "Пътконсулт 2000" ЕООД (София) и "Акваинс" ЕООД (София). Публичността на проекта се осигурява от "Арт Студио БМ" ЕООД (Троян). Предстои да бъде избран одитор. Организацията и управлението на проекта се осъществява от екип, определен от кмета на община Троян Минко Акимов.

СРОКЪТ ЗА ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ЦЕЛИЯ ПРОЕКТ първоначално беше м. февруари 2011 г., но по предложение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) бе удължен с 4 месеца. Работата обаче е в напреднал етап. Частта "канализация" дори е приключена, в резултат на което в Троян са изградени и реконструирани главни колектори и профили с обща дължина 1326 м. Въпреки наложилите се временни прекъсвания на работата по втория етап на пречиствателната станция, по-голямата част от дейностите там също са изпълнени, а строителеният надзор върху обектите се осъществява ежедневно.

Мирослава Митева,
PR агенция „Expert Business Group”


6 коментара:

Анонимен каза...

OT КАКВИ ТРЪБИ ПИЕМ ВОДА Г-Н МИЛИЦИОНЕР(КМЕТ)....НА УЛ.Л“КАРАВЕЛОВ???????????????

Анонимен каза...

От железни, снадени на 8 метра с олово, които творят гейзери в мазите ни, а оловото ни прави раци и други гадни болести. А да не би по "Унтер ден линден" да има канал, та да се включим в него вместо по частни тръби през съседските дворове? И да се караме като цигани със съседите по този повод?
Унтер ден линден е улицата с липите - обяснявам популярно за всички, които очевидно са тъпи и няма да разберат за коя улица иде реч! Тя се казва Л.Каравелов и тръгва от центъра и стига до площада на 5-ти квартал!

Анонимен каза...

Може би наистина съм тъп, но не мажах да разбера, какво казваш, освен това за ул. Л. Каравелов

Анонимен каза...

Отговарям на първия пишещ: Пиете от социалистически тръби. Но тогава не ви пречеше много и се кефехте, а милиционера го избрахме ние с тебе. Не си ли съгласен?

Анонимен каза...

Абе брачед,кви ги пишеш?!?!?!?
Кой е могъл да има нещо против тогава,ако ще партията майка да го е карала вода от камилско говно да пие?
Сегашния ние с теб и горния сме го избрали и затова ще му търсим сметка за действията.
Тогава в онова време за което говориш,ако надигнеш глава моментало се забиваше в пясъка я на Ловеч я в Белене...

Пол...... каза...

До горния-прав си!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |