Троянските „европейчета” отново сред най-добрите

* Три първи и едно второ място за нашите на Национална олимпиада по английски език на „Училища Европа” * Момчил Петров със Специалната награда - лаптоп


НА 6 ЮНИ
в залите на НСА „Васил Левски“ в столицата се проведе Националният кръг на олимпиадата по английски език на най-голямата верига частни училища за чуждоезиково обучение в България – „Училища Европа” До финалния кръг стигнаха 349 деца от цяла България. На 19 юни във Велико Търново на тържествена церемония бяха наградени победителите в общо 11-те нива (определяни според възрастта и езиковата компетентност на учениците).

И ТАЗИ ГОДИНА „Училище Европа” (Троян) се представи с рекорден брой участници - общо 13. Припомняме, че миналата година троянските ”европейчета” бяха първенци за страната с 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Сега успехът на нашите момчета и момичета е още по- категоричен – три първи и едно второ място.

ДВАМА ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ са сред най-малките състезатели - учениците от ниво Р2 с преподавател Снежана Атанасова. В надпревара със 105 деца Александър Емил Димов зае 1-во място, а Биляна Ичева - 2-ро. Кристиян Илиев от по-високото езиково ниво S2, с преподавател Ива Цакова, премери знания с 29 свои връстници от страната и зае първото място. Момчил Петров, дългогодишен възпитаник на „Училище Европа” (Троян) с преподаватели Ива Цакова и Галя Панталеева, за пореден път категорично доказа знания и умения и се откъсна с голяма преднина пред другите 5-ма участници от езиково ниво S4, печелейки първото място. Така Момчил подобри собствения си рекорд: трето място през 2006 г. и второ – миналата година.

ОСВЕН С ГРАМОТИ, призьорите получиха награди: преносим хард диск, модерен DVD плеър, дигитална фоторамка. По традиция най-добре представилият се в няколко поредни олимпиади получи Специалната награда на „Училища Европа” - тази година това беше нашият Момчил, който си тръгна от Велико Търново и с лаптоп.

Ива Цакова, директор на „Училище Европа” - Троян

*******

„През тази година цялата група от езиково ниво S2 се трудихме за добри резултати. Само най-добрите продължихме обаче! Само двама – аз и Стоян! По здравословни причини съученикът ми не дойде, само аз се явих на Националната олимпиада в София. Беше хубаво преживяване - както винаги. Самият тест беше по-лесен в сравнение с предишните години. Изгледах конкурентите си и си помислих, че мога да ги надвия. И успях! „Училище Европа” е ценно за мен. От него трупам знания. То е място, където всички се трудим, но и се забавляваме. Искам да благодаря първо на родителите си за това, че ми дават възможността да се обучавам. Втората ми благодарност е за учителката ми- г-жа Цакова и за отличната подготовка, която дава на учениците си.”

Кристиян Илиев, S2


„Какво е за мен „Училище Европа”? Как да опишеш всички учители и всички приятели, с които си се запознал! Учителите в „Училище Европа” ми помагат с ученето много, и то не като в държавното училище, а обръщат специално внимание на всеки ученик и знаят всички негови сили и слабости в езика. А за победата? Принос за това имат моите родители, които ми позволиха да уча в „Училище Европа”; моите учители Ива Цакова и Галя Панталеева, които ми помагаха дълги години да усъвършенствам своите знания и способности. Благодаря и на моите приятели, които ме подкрепяха по време на състезанията. И все пак благодаря най-много на „Училище Европа” за знанията, наградите и за това, че ми дава възможност за блестящо бъдеще...”

Момчил Петров, S4


„Професионализмът на преподавателите, интерактивната методика, мотивираното отношение на учениците към обучението и дългогодишното доверие на родителите към „Училища Европа” са ключът към успеха и овладяването на английския език. Горда и щастлива съм, че възпитаниците на „Училище Европа” (Троян) за пореден път прославиха името на малкото ни градче в цялата страна. Поздравления! Нека всички троянци вярват, че в Троян се раждат, живеят и обучават умни, интелигентни деца с буден балканджийски дух и устрем към успеха, достойни да променят бъдещето на града ни.”

Ива Цакова

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата ,смело напред!

Пол.... каза...

Браво на нашите деца хубави.Гордеем се с вас!

Анонимен каза...

Браво на дечицата,браво и на тези,които са ги учили.Значи има надежда,все пак!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |