Отново сме домакини на кръг от Световния шампионат по мотокрос

* В събота и неделя (22-23 май) троянският мотополигон – трасе №1 в света за миналата година, посреща състезателите в клас МХ3 (до 500 куб. см) * 57 състезатели от 17 страни са заявили участие в Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян)

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА мотополигонът в Троян ще бъде домакин на кръг (четвъртия за годината) от Световния шампионат по мотокрос в клас МХ3 (до 500 куб. см) и съпътстващия го кръг от Европейския шампионат в клас ЕМХ2 (до 125 куб. см). Стартовете за Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян) са на 22 и 23 май, събота и неделя, а официалното откриване е от 11:00 ч. в неделя*****.

ПРИПОМНЯМЕ – миналата година (13-14 юни) троянският мотополигон за пръв път домакинства на кръг от Световния и Европейския шампионат и по всеобщата оценка се справи блестящо, оправдавайки напълно доверието, гласувано ни от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM). Тогава председателят на журито Алесандро Ловати (Италия) заяви: „Трасето в Троян е най-хубавото, което съм виждал в Световния шампионат”; а думите му се оказаха пророчески и в края на м. август FIM обяви нашия мотополигон за №1 в света в клас МХЗ за 2009 г.

АМБИЦИЯТА Е В СТАРТОВЕТЕ ПРЕЗ ТОЗИ УИКЕНД да затвърдим водещите позиции на троянското трасе. Общо 57 участници от 17 страни са заявили участие в двата кръга. Битката пък се очертава да е ожесточена, тъй като в клас МХЗ от Световния шампионат едва 6 точки делят първия и втория във временното класиране – испанеца Карлос Кампано (с „Ямаха”) и италианеца Алекс Салвини („Хускварна”) – и титлата ще се решава оттук нататък. В клас ЕМХ2 от Европейския шампионат временен водач е словенецът Йерней Ирт, който има преднина от 30 т. пред италианеца Андреа Чевелин. Входът за състезанието в неделя е платен, билетът е 3.00 лв.

Т21

Бележка на редакцията

***** Явно в събота (22 май) ще са предварителните стартове, а в неделя (23 май) – официалните гонки; или пък през първия ден ще е европейският кръг, а на следващия ден, когато ще е и официалното откриване – световният?! Правим тези догадки, защото никъде не намерихме достатъчно ясна информация за дневния ред на Grand Prix Bulgaria 2010 (Троян).

Опитахме се да научим подробности от „извора” – страницата на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) в интернет, но се оказа, че (и) там е пълна мътилка. Няколко сайта претендираха да са „официални” на БФМ и всичките до един бяха от категорията „хвани единия, удари другия”: в www.bfm.bg/new/ - „най-прясната” информация е от 3-4 април т. г., за кръговете в клас МХ1 и МХ2 на мотополигона край Севлиево, и толкоз; в www.bfm.bg/index_.htm - има единствено информация за стартовете през 2009 г.; в www.bfm.hit.bg – няма абсолютно нищо...

Жалка история! А на престижен, популярен и технологичен спорт като мотокроса със сигурност не му отива да е тъй калпаво и безотговорно представен в интернет. Дали председателят на БФМ Богдан Николов си няма хал хабер от интернет и/или подценява ролята му; или пък е разхайтил до немай къде подчинените си, занимаващи се с тази работа?!

4 коментара:

Анонимен каза...

Кръг от Световния шампионат по мотокрос в Троян-звучи добре,но да попитам:има ли друга държава в света,която да не произвежда даже и велосипеди,а да иска да прави писта даже и за Формула 1 ?Дали не е лишено от смисъл,дали не е някаква грандоманщана на някой,известен като "Пикаещият във фонтани"?А един друг философ,с майчин език турски,вземащ 1,5 милиона хонорар за да "консултира" изграждането на язовири да прави състезания с АТВ-та в Дълбок дол и другаде?Пичове,работата ми изглежда малко афиф,да не кажа много....Ай с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Мотокроса не носи никакви приходи,само разходи.
Ни билети се плащат,щото никой няма да иде,ни състезатели и екпите им пълнят хотелите ни.
А разходи за провеждането има ...
АТВ-тата са все хора навили си масрафа и общо взето голяма част от хотелите в Троянско са пълни.Отделно кетъринг компаниите са 3 дни на максимум обороти,отделно кръчмите щото тия пилоти са състезатели и на маса...

Но разбира се троянскоеснафския хотелиеро-ресторантьорски елит винаги ще каже:
НЯМА ХОРА,ПРАЗНИ СМЕ!

Анонимен каза...

Да си призная-аз от моторетки и АТВ-та не разбирам и даже не ме интересуват.Но този въпрос го чопля,защото ми се струва,че у нас пак ВСИЧКАТА ПАРА Е ПОДАДЕНА НА СВИРКАТА!Имаше през 60-те години такъв виц:"Кораба на социализма почнал нещо да не върви,даже спрял,макар че огнярите яко хвърляли л лопатите кюмюр в котела-не ще и не ще...Събрали се Брежнев,Живков и другите,умували и решили-да вземем да съживим Георги Димитров,дано го оправи.Огледал той кораба,попипнал тук-там и.....нищо.Не къса.....Съживили Ленин-стар комуняга,дърт разбирач,огледал работата и рекъл:"Не е по мой чертеж правен,нищо не мога да разбера".Няма как-наложило се да прибегнат до услугите на самия Карл Маркс,основоположника на тоя род корабостроене.Дошъл той,поогледал малко,пипнал САМО на едно място и.....о,чудо-корабът тръгнал!Какво направи,бе дядо?Момчета,чомчета-а-а-а,рекъл Маркс,че вие сте дали цялата пара на свирката,бе-вдига гюрултия,ама не върви.Та,по въпроса за моторетките и свирките....толкоз!Ай с-с-с-с....

плюйте, братя, да плюем! каза...

И аз съм от противниците на мотокроса, но се удивлявам на неистовата ви страст всичко да обръщате против социализма. И как само си вярвате, как се възхищавате на реченото един от друг.Плюйте по социализма, но нали знаете, че не само по време на мотокрос духа вятър и той довява собствената ви храчка върху собственото ви лице. Така май себе си оплювате. Може да мине за политически мазохизъм.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |