Самодейците от Орешак с национална театрална награда

* Постановката на „Районна болница” пожъна успех на Националния фестивал на селските самодейни театри

САМОДЕЙНАТА ТРУПА към Народно читалище „Развитие - 1898 г.” (с. Орешак) се представи на Националния фестивал на селските самодейни театри, провел се в началото на м. май в горнооряховското село Драганово. Орешачани се изявили с новата си постановка „Районна болница” по Христо Бойчев, под режисурата на професионалист – Васил Василев. Нашите получили и награда – Диплом за цялостно представяне плюс две персонални отличия за актьорско майсторство на Галя Драголова и Петър Лачев.

ОТ НЧ „РАЗВИТИЕ 1898” ПЪК СА ГОРДИ, че техният състав е единственият в община Троян, подготвил театрална премиера през тази година. В края на май „Районна болница” ще има първото си представление пред орешашка публика. „Благодарни сме на Община Троян за безусловната подкрепа в тези трудни времена и за справедливото разпределение на резервния фонд за читалищата”, сподели секретарят на НЧ „Развитие - 1898 г.” Донка Василева.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |