Разкриват трапезария за бедни в Троян

* 100 човека ще получават безплатен обяд през зимните месеци – от декември до края на март
* Финансирането – чрез фонда за подпомагане на социалното министерство


В ТРОЯН ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА ТРАПЕЗАРИЯ ЗА БЕДНИ през зимните месеци (от началото на м. декември до м. март догодина), информира ни PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Финансирането ще е от държавата - от фонд „Социално подпомагане” към Министерството на труда и социалната политика, като троянският проект е сред 116-те в цялата страната, одобрени миналата седмица от Управителния съвет на фонда. Троянската трапезария за бедни ще се обслужва от местната фирма „Валентино” ООД (кетъринг „Валентино”) на Соня Христова, а официален партньор е Община Троян.

ОТ 1 ДЕКЕМВРИ 2009 Г. ДО 31 МАРТ 2010 Г. 100 души, крайно нуждаещи се жители на нашата община, ще получават безплатен обяд (супа, основно ястие и хляб). Но за да получат право на достъп до обществената трапезария, желаещите трябва да подадат в срок до 18 ноември 2009 г. заявление-декларация в общинската администрация (при главен експерт Валя Даскалова в стая №12). След което комисия ще разгледа подадените заявления и ще изготви списък на одобрените 100 души (списъкът на одобрените ще бъде изложен на информационното табло във фоайето на Общината).

КАКВИ СА УСЛОВИЯТА ДА ПОЛУЧИШ ДОСТЪП до обществената трапезария? Категориите са четири:
1. Лица и семейства, получаващи социални помощи по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане (ППЗСП) – повече виж ТУК;
2. Лица, които са с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
3. Самотно живеещи хора и семейства, получаващи минимални пенсии под 211 лв. - определения праг на бедност за 2010 г.;
4. Скитници и бездомници.

ПО ПРОЕКТА „СОЦИАЛНА ТРАПЕЗАРИЯ” ще бъдат подготвени две помещения (трапезарии) за хранене на място: едното е на ул. „Ген. П.П. Карцов” №75 (за 20 човека), а другото на ул. „Дунав” №20 – за 50 човека. В същите помещения ще се получава и пакетирана храна, а на 30 души, които живеят в селата или нямат възможност да посетят трапезарията, храната ще се разнася по домовете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |