Добромир Нешев в Серяковата къща

* Младият троянски художник ще представи картини от последните две години; откриването – четвъртък, 15 февруари, 17:30
Предстоящо
В ТРОЯНСКАТА галерия „Серякова къща” на 15 февруари, четвъртък, от 17:30 ч., се открива изложба живопис на младия троянски художник Добромир Нешев. Авторът е роден в Троян през 1989 г. Завършва Езиковата гимназия в Ловеч с немски език, след което заминава за Вупертал, Германия, където продължава образованието си и получава бакалавърска и магистарска степен  по англицистика и изобразително изкуство. През 2019 г. се завръща в България, за да се занимава професионално с живопис. Член е на Дружество на троянските художници, първата му самостоятелна изложба е в Троян, пак в галерия „Серякова къща“, през 2020 г. От дете се интересува от изкуство, а като ученик развива по-сериозен интерес към живописта. Още тогава открива в живописта безграничен потенциал и красота, което го мотивира и затвърждава решението му да посвети на изкуството.

В НАСТОЯЩАТА си трета самостоятелна изложба ще представи картини от последните две години. Жанровото разнообразие е богато - включени са пейзажи, натюрморти, фигурални композиции, портрети.

ТВОРЧЕСТВОТО на Добромир Нешев е вдъхновено от многовековната традиция на живописта, а водещ за него е духът на старите майстори. От тях е възприел търпението и техническите похвати, които са главните инструменти в художествения му арсенал, необходими за осъществяване целите на изкуството – представяне по разбираем начин на човешките знания и чувства.

ИЗЛОЖБАТА ще продължи до 3 март включително. Заповядайте!

Галерия „Серякова къща“
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |