Взеха главата на поредния полицейски шеф в Ловеч

* Съгражданинът ни старши комисар Станислав Великов е обвинен в корупция и срещу него е образувано дисциплинарно производство * „И ние в Ловеч си имаме нашия Мартин Нотариуса“, заяви ловешкият полицай Иван Павлов

Старши комисар Станислав Великов
Сблъсъци Актуализиран
 
ПО ИНФОРМАЦИЯ на БТА директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) Ловеч – съгражданинът ни старши комисар Станислав Великов, днес (14 февруари) е бил временно отстранен от поста си със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов. Информацията бе потвърдена и от други източници, включително от МВР, като сочената причина за тежката мярка е обвинение в корупция. Срещу ловешкия МВР шеф е било образувано дисциплинарно производство, а лично директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) комисар Атанас Илков пристигнал в Ловеч, за да го информира за решението за отстраняването му.

СТАРШИ комисар Станислав Великов бе назначен за директор на ОДМВР Ловеч на 2 юли 2021 г. – след серия от три рокади на поста в рамките на няколко месеца. Роден е в Троян през 1977 г. Завършил е Академията на МВР със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, има и магистърска степен по право от Югозападния университет в Благоевград. Започва работа в системата на МВР като дознател в Районното управление в Троян. От 2015 г. до назначението си за директор е разследващ полицай в ОДМВР Ловеч.
***
 
комисар Георги Иванов
ОТСТРАНЯВАНЕТО на ст. комисар Великов, коментираха в репортаж по Нова телевизия този петък, 16 февруари, е „по сигнал на районен прокурор (в Ловеч), че му е оказван натиск“. И „има данни, че директорът е подслушвал незаконно“, както и че е отворил чадър над своя заместник и шеф на криминална полиция в ОДМВР Ловеч комисар Иван Иванов. Който пък е подсъдим за кражба на ток (виж „Ново пет в ловешката полиция“  – бел. ред.), делото е в ход и в момента и на 11 март е насрочено поредното заседание на съда, а подсъдимият го грози затвор до 5 години и глоба до 15 хил. лв. Когато гръмна скандалът с полицейския зам.-началник (м. февруари 2023 г.), ст. комисар Великов заяви, че заместникът му е върнат на работа от съда и процедурата е задвижена от вътрешния министър, а той (Великов) е докладвал за случая и всички в министерството са запознати.

полицаят Иван Павлов
МЕЖДУВРЕМЕННО обаче Софийска градска прокуратура излезе с констатация, че има пропуски в достъпа до класифицирана информация в ОДМВР Ловеч, визира се подсъдимия комисар Иванов, за което отговорен е областният полицейски шеф ст. комисар Станислав Великов. А полицаят от ОДМВР Ловеч Иван Павлов, свидетел по делото за кражбата на ток, заяви (в споменатия репортаж по Нова телевизия), че ст. комисар Великов правил опити да го отстрани от работа и тормозел него и членове от семейството му; причината според полицая – свързаност на началника с крадливия му заместник и подадената (от Павлов) преди две години жалба заради „лошите практики и нарушения на реда в службата“.

ИВАН ПАВЛОВ, който е и синдикален деец в ОДМВР Ловеч, отиде още по-далеч, заявявайки, че около двамата полицейски шефове (Великов и Иванов) се е сформирала група за натиск, подобна на групата на нашумелия Мартин Нотариуса в София. И набеди за неин тартор бившия шеф на РУ на МВР Троян, след това за кратко ловешки полицейски шеф, а сега адвокат към Ловешката адвокатска колегия – съгражданина ни адв. Марин Ичев. „Тука обществеността по кафенетата се шегува, че и ние в Ловеч си имаме нашия Мартин Нотариуса“, заяви полицаят синдикалист, но дали и доколко обвиненията му са обективни, е трудно да се каже.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |