Наборът Влади донесе титлата на „Спортинг“

* „Португалците“ губеха финала, но две попадения на голмайстора Мишо Конански и златната дузпа на Влади Владимиров им спечелиха златните медали и Купата на кмета в традиционния троянски коледен турнир по минифутбол * Истинска футболна драма в спора за третото място, бронз за „Родопа“
Цар Футбол
Победителите от „Спортинг“ получават отличията си, връчва ги председателят на Общинския съвет инж. Пенков, Троян, зала „Чавдар“, 22 декември 2023 г.
ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ – нашият Влади, наборът на вестника ни, проплакал в Троянската болница на 10 септември 2002 г., същия ден, в който по сергиите се появи първия брой на „Троян 21“ ( виж „Наборът“ – бел. ред.), бивш играч на елитния „ЦСКА 1948“ – донесе победата на своя „Спортинг“ в троянския коледен турнир по минифутбол за мъже за Купата на кмета. Турнирът бе организиран от новия троянски футболен клуб ФК „Троян“, учреден през 2023 г., а мачовете се играха на обичайното място – зала „Чавдар“, 18-22 декември 2023 г.

Влади Владимиров – играч №1 на турнира
НАБОРЪТ беше на вратата на „португалците“ и имаше сериозна заслуга за убедителната полуфинална победа с 4:0 над „Родопа“, а преди това за не по-малко убедителното 8:4 над „Априлци“ в третия кръг и 4:2 над „Багатур“ във втория. Другият финалист Young boys достигна до спора за титлата след загуба с 8:9 от Sly bet в началото, победа във втория кръг с 4:1 срещу „Пропилян талант“ и разгром в третия с 9:1 над „Родопа“.

ВЪВ ФИНАЛНИЯ мач срещу Young boys Влади и компания бяха на крачка от загубата, падаха с 0:2, но буквално в последните секунди две попадения на голмайстора на турнира Мишо Конански ги върнаха в спора за титлата, който трябваше да се решава по най-желания за публиката и най-инфарктен за играчите начин  – с дузпи. При наказателните удари нервите бяха над всичко, посипаха се пропуски – по 3 и от двете страни, и единственият гол, на Влади, качи „Спортинг“ на върха. В спора за третото място пък, както се казва, се разигра истинска футболна драма. „Багатур“, зад който стоеше едноименната фирма на един от основателите на ФК „Троян“ Преслав Кулеков, поведе с комфортното 4:0 на „Родопа“ (тима, подкрепян от месопроизводителя „Родопа Троян“). Но последва невероятен обрат и „месарите“ грабнаха бронзовите медали след победа с 8:5. Отличията връчи председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков.

Кольо Стоименов на техническата скамейка, Троян, 2010 г.
КОЛЕДНИЯТ турнир по минифутбол в Троян има славни традиции, първите му издания са преди десетилетия и по-възрастните троянци помнят страховитите сблъсъци и невероятните емоции. Организаторите тогава бяха Община Троян и тукашното спортно дружество „Чавдар“, в чийто състав бе едноименният ни футболен ни клуб. В новите времена последва многогодишно прекъсване и през 2008 г., по инициатива и с основната заслуга на именития троянски футболист Кольо Стоименов (поклон и вечна му памет!), тогава в качеството му на отговорник за спорта в общинската администрация, турнирът бе възстановен. В следващите години го организираше ФК „Чавдар“, с подкрепата на Община Троян, а сега щафетата пое новосъздадения ФК „Троян“.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |