Дядо-Коледов вело- и мотодесант в Троян

* Коледните шествия на две колела не са наше (троянско) изобретение, но се оказва, че имат добра почва (и) при нас
Вместо с шейната
„Дори и малко на брой, успяхме да зарадваме малки и големи“
НАВРЪХ КОЛЕДА Троян бе „атакуван“ – за радост на малки (особено) и големи и на наши и гости (толкова много бяха те за коледните празници в района, а по автомобилните номера си личеше, че са откъде ли не) – от групи Дядо Коледовци на велосипеди и мотори. Тези коледни шествия на две колела не са наше (троянско) изобретение, но се оказва, че имат добра почва (и) при нас.

ВЕЛОСИПЕДНИЯТ Дядо-Коледов тур бе организиран от групата „Велотуризъм Троян“ и както бе обявено предварително в едноименната фейсбук група „всеки, имащ желание, е поканен да се включи, дори без коледен костюм“; задължителен бе само велосипедът и, разбира се, коледният дух. А след шествието по троянските улици инициаторът Стефан Вълчев обобщи: „Днес, дори и малко на брой, успяхме да зарадваме малки и големи. Видяхме искрите в детските очи. Надявам се това колоездене да се превърне в традиция и всяка година да сме все повече и да носим все повече радост. Честито Рождество Христово, живи и здрави!!! (трите удивителни са на автора – бел. ред.)“.

Коледночервен „Мерцедес“ водеше рокерското шествие, сн. ТроянЪт - Троян Експрес
МОТОРИЗИРАНИТЕ троянски Дядо Коледовци бяха по-многобройни – и освен мотори, яхаха и АТВ-та, а най-отпред шествието водеше коледночервен кабриолет „Мерцедес“. Добрите белобради старци с големите чували, заменили еленовите впрягове с яките си моторетки, за поредна година шетат по Коледа из Троянско. Като и сега коледното рокерско шествие „изръшка“ не само града, но и близките троянски села, например манастирското Орешак, и напълни улиците с усмивки и настроение.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |