Очаквано – инж. Емилиан Евтимов е кметският кандидат на ГЕРБ

* Кандидатът е на 39, известен строителен предприемач и председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, женен с три деца, познат е като консенсусен и точен човек, чужд на партийните крайности

инж. Емилиан Евтимов
МИ 2023
 
ЯСНА е кметската кандидатура на ГЕРБ в Троян за предстоящите на 29 октомври Местни избори 2023 – 39-годишният инж. Емилиан Евтимов, общински съветник втори мандат и председател на групата на герберите в местния парламент. Новината не изненадва и въпреки че предварително се спрягаше още едно име – на председателя на Общинския съвет инж. Петко Пенков, имаше податки, че за кметския пост от името на ГЕРБ ще се състезава именно инж. Евтимов.

КМЕТСКИЯТ кандидат е в партията от основаването на троянската структура, беше сред активистите на младежката организация на ГЕРБ, в Общинския съвет влезе през 2017 г., заменил назначения за зам.-областен управител Илиян Тодоров, а след неочакваната кончина през 2020 г. на председателя на групата, именития троянец и голям авторитет инж. Марин Радевски, бе избран на неговото място, знаков избор и сериозно признание от съпартийците за инж. Евтимов. Познат е като консенсусен и точен човек, на когото са чужди партийните крайности и крясъци.

ИНЖ. ЕМИЛИАН ЕВТИМОВ е строителен предприемач, собственик и управител на фамилната строителна фирма „Евтимови Груп“ (бивша „АС Гарант“) и внук на прочутия троянски строител и основател на фирмата Евтим Юручков. Завършил е Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, член е на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Има много добро име в местната общност и той лично и фирмата му са подкрепяли не една добра троянска кауза. Женен е и има три деца, най-голямото, момче, е на 6 години.
***

НАШИЯТ КОМЕНТАР. Ясно е, че в Троян кметското състезание (и) този път е с изявен фаворит – безспорно успешният кмет и кандидат за четвърти пореден мандат Донка Михайлова, чиято кандидатура бе обявена първа преди повече от месец. Което предполага и по-кротък сблъсък, още повече че кметската партия БСП и ГЕРБ от доста време (още от времето на инж. Радевски) тук са в колаборация и яростни партийни битки, черен пиар и други такива, каквито помним от предишни кампании, като че ли са невъзможни.

Т21

Още по темата МИ 2023:

1 Коментара:

S.Iliev каза...

Според мене, по-добре за троянци, е този "известен предприемач" да продължи да си бърка бетона и да не се намесва в обществените дела на Троян...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |