Донка – за четвърти път

* Общинската организация на БСП номинира с пълно единодушие и без алтернатива кмета Донка Михайлова за пореден мандат * Лидерът Росен Веселинов: „Най-успешният кмет в България, пожелавам и на другите общини да имат такъв“ * Номинираната: „Дълго обмислях дали да се явя като независим кандидат или като кандидат на БСП“
Местни избори 2023 Номинации
След номинацията – Донка Михайлова и Росен Веселинов, Троян, 5 август 2023 г.
НИКАКВА изненада – приключващият третия си мандат кмет на Троян Донка Михайлова е кметският кандидат на БСП за предстоящите на 29 октомври т. г. местни избори и ще се бори за четвърти пореден път да поеме троянското кормило. Всъщност имаше няколко неизвестни. Първо – дали безспорно успешният троянски кмет, считан за най-добрия кмет на БСП в национален мащаб, чийто рейтинг е доста по-висок от партийния и в добавка не е сред любимците на националния партиен лидер, няма да избере да се яви като независим кандидат, каквито слухове вървяха из Троян; и второ – дали изобщо ще се кандидатира, имаше и такива подозрения, които обаче бяха разсеяни по-рано от изключително активните кметски действия от началото на предизборната година.

КМЕТСКАТА кандидатура на г-жа Михайлова бе предложена и приета единодушно на провелата се в събота, 5 август, конференция на БСП Троян – от всичките 35 низови партийни организации в общината без изключение и без алтернативи, както подчерта на последвалата пресконференция общинският партиен лидер Росен Веселинов. „Ние сме първата общинска организация, която прие отчета на кмета за мандат 2019/23 г., отчета на групата съветници на БСП и утвърди кметската кандидатура за предстоящите местни избори, листата за общински съветници и номинациите за кметове на малките населени места (селата)“, коментира г-н Веселинов. Той оцени изтичащия мандат като „един безспорно успешен мандат“, подчерта, че „когато фактите говорят и са неоспорими, просто няма какво да се коментира“, определи г-жа Михайлова като „най-успешният кмет в България“ и пожела „и другите общини да имат такъв успешен кмет“, а ако това се случи „България ще върви напред и ще намери своето достойно развитие“. Председателят на БСП Троян завърши с благодарности към г-жа Михайлова, че е приела предизвикателството.

ЕТО И ОСНОВНИТЕ моменти от казаното от кметския кандидат за четвърти пореден мандат Донка Михайлова.
„ЩЕ СИ ПРИЗНАЯ, че това бе едно от трудните ми решения – да се кандидатирам за четвърти кметски мандат. Разговарях с доста хора, които ценя, срещнах се и с партньори, и с опоненти и чух внимателно тяхното мнение. В крайна сметка взех решението да приема това предизвикателство поне по две причини. Първата – работи ми се за Троян. Втората – че имам заедно с екипа си да довършвам много започнати неща, а и имам несбъднати мечти.“

МАРКИРА най-важното в инфраструктурен план за следващия мандат. Значимите проекти за довършване – многофункционалната спортна зала, ул. „Стара планина“ в Орешак, домът за дементни в Добродан, за който в момента чакат да бъдат настанени 20 човека, целогодишната проходимост на Троянския проход, големия проект за ново улично осветление на Троян, Орешак и Черни Осъм. Несбъднатите мечти – най-голямата е за обновяване на централния площад „Възраждане“ и крайречното пространство от моста при магазин „Лайф“ до Пачовия мост при Търговския парк; важно е и да се намерят средства за обновяване на единственото неремонтирано троянско училище СУ „Св. Климент Охридски“, за Природонаучния музей в Черни Осъм, за обещания нов дом за стари хора във Врабево и за довършване на новото обходно трасе на пътя II-35 (обходния път на Троян).

СПЕЦИАЛЕН АКЦЕНТ бе поставен върху кадровата политика: „Ако бъда избрана, ще вложа доста повече усилия да създадем един пул от млади хора, които да имат опитността и капацитета, а и познанията за институциите на национално ниво, за да работят като бъдещи управленци в името на Троянска община“. На въпроса на Т21 дали обновяването и подмладяването ще засегне и кметския екип (т. нар. политически кабинет на кмета), отговорът бе утвърдителен.
Г-ЖА МИХАЙЛОВА завърши с разбулване на „тайната“ как се е стигнало до номинацията й за пореден кметски мандат: „Дълго обмислях дали да се явя като независим кандидат или като кандидат на БСП. Взех своето решение да приема настойчивата молба на общинската организация да се явя като кандидат на БСП по две причини. Първо, защото съм лоялен човек и мисля, че съм го доказала. И второ, защото си дадох сметка, връщайки се назад, че в рамките на три мандата хората от общинската организация на БСП са стояли до мен и са ме подкрепяли в най-трудните решения, че същите тези хора са ми прощавали грешките, които не са малко, и че същите тези хора никога за 12 години не поставиха пред мен очакването да взема безпринципни решения. Затова реших да продължа по този начин, приех и предизвикателството да водя листата за общински съветници, защото там са хора, доказали се с досегашната си работа в Общинския съвет и хора, готови да дават нови идеи и заедно ще търсим нови решения“.   

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |