Троян 21 – по-голям от пилона на Рожен

* ИИ каза: „Троян 21 е с диаметър около 110 км и е най-големият троянски астероид в орбита около Марс, астероидът е наречен на Троя, древния град в Мала Азия“
Дебела работа 
„ТРОЯН 21“ е астероид, и даже е сред най-големите троянски астероиди (малки небесни тела, които не обикалят директно около Слънцето, а около някои планети в Слънчевата система, първоначално така са наричани астероидите на Юпитер, а първият троянец е 588 Ахил, открит през 1906 г., по информация от Уикипедия – бел. ред.). И е с диаметър 110 км, т. е. далеч по-мащабен от разните му там Исус над Рио де Жанеаро, пилона на Рожен, Тадж Махал в Индия, френската Айфелова кула, Хеопсовата пирамида в Египет, Пентагона, Двореца на Чаушеску, небостъргача Бурж Халифа в Дубай, чудовищния МОЛ в Съчуан и т. н. най-едри землянски забележителности. Това не е шега, такъв отговор дал гугълският ИИ (изкуствен интелект), познат като БАРД, след запитване на компютърджията на сайта ни Стоян Борджуков. Един вид – голяма работа сме, щото с ИИ шега не бива. И още – името ни произлиза от древната Троя, което още веднъж доказва връзката на китния ни роден градец Троян с героичния античен полис (виж „Изключителна новина за Троян от Европейския парламент в Страсбург“ – бел. ред.).

Кликни за уголемяване
ЕТО и точния отговор на ИИ на питането на г-н Борджуков „Какво е Троян 21?“: „Троян 21 е голям троянски астероид в орбита около Слънцето. Открит е на 1 юни 1906 г. от германския астроном Макс Волф в Хайделберг. Троян 21 е с диаметър около 110 км и е най-големият троянски астероид в орбита около Марс, астероидът е наречен на Троя, древния град в Мала Азия“. Сериозна работа (сме), а!

Т21
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |