Нашият Иван Цочев спечели „Голямото преследване“

* Троянският „Homo Ludens“, трикратен победител в „Минута е много“, се справи с канонадата от въпроси на Ники Кънчев, надделя и над Професора и прибра спечелените хилядарки
Отличници
Иван Цочев в „Голямото преследване“, Нова тв, 2 май 2023 г.
ТРОЯНСКИЯТ „Homo Ludens“ (Играещият човек) – 43-годишният икономист Иван Цочев, трикратен победител в култовото тв състезание „Минута е много“ по БНТ и с куп още успехи в други подобни формати, се представи на обичайното си шампионско ниво и при снощното си (2 май) участие. В „Голямото преследване“ по Нова телевизия, родният вариант на световноизвестния формат „The Chase“ (Преследването), което е в българския ефир от миналата година. И в което след едноминутен сблъсък с въпросите на водещия играчите се изправят срещу подбран преследвач, за да защитят спечелената сума (по 500 лв. за всеки правилен отговор).

ПО ЧЕТИРИМА са участниците всеки път, като сега заедно с нашия Иван бяха преподавателката по английски от Пловдив Мария Чулова (46 г.), математикът строител от Велико Търново Ивелин Станчев (57 г.) и Росен Стоянов (38 г.), също търновец, служител в хотелиерския бранш; а срещу тях се изправи преследвачът с учената титла Професора. В първия кръг на „битката на знанията и бързия ум“, по определението на Ники Кънчев, Мария изгуби битката с Професора и спечелената след блиц „разпита“ на водещия сума от 2000 лв. Същото сполетя и Ивелин, който изгоря с 1200 лв. Иван обаче се справи с Професора, като особено сладка бе победата му на въпроса „Кой е най-големият круизен кораб в света?“; титулуваният преследвач избра отговора „Harmony of the Seas“ („Хармония на моретата“), но нашият човек бе категоричен, че е „Symphony on the Seas“ („Симфония на моретата“) и спечели; защитената сума бе 2600 лв. От преследвача се спаси още един участник от четворката – Росен с 1200 лв.

ТАКА двамата, Иван и Росен, влязоха във финалния кръг с общо 3800 лв., които отново трябваше да отвоюват от преследвача. И тук Иван бе неудържим – отговаряше като картечница на водещия и от общо 24-те верни отговора на двамата 20-те бяха негови. Професора пък здраво се напъна и защити реномето си, но не успя да даде повече верни отговори и троянецът и търновецът бяха обявени за победители и прибраха спечелената сума.

ПОРЕДНА победа за съгражданина ни, честито! И две думи за него. Г-н Цочев е завършил Стопанската академия в Свищов и от години е служител в известната троянска фирма за строителна химия „Вектор“ ООД. Чете много научно-популярна литература, особено с географска насоченост. Хоби са му риболовът и гъбарството. Женен е и има един син – 14-годишния Кристиан, който уверено върви по стъпките на татко си и също има вече не една победа в състезания за знаещи. Интересът му към телевизионните игри и състезания е траен и е записал сериозни успехи – за тройната победа в „Минута е много“ казахме (2007 г.), печели и в „Следващият, моля!“ по ТВ7 с водещ Башар Рахал (2013 г.), има второ място при Орлин Горанов в „Последният печели“ по БНТ (2020 г.); кандидатства и за участие в „Стани богат“ по БТВ, но е с подозрения, че „за там май трябват връзки, за да те извикат за участие“.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |