Съгражданинът ни Иван Цочев в „Магията „Минута е много“


* Трикратният победител от Троян е представен с кратка визитка и няколко авторски въпроса в юбилейното издание, посветено на 40-годишнината на прочутото тв състезание
Отличници
Иван Цочев
Съгражданинът ни Иван Цочев (39 г.) е познат от многобройните си участия и победи в различни национални игри и състезания, като „перлата в короната“ е трикратната му победа в култовото телевизионно риалити „Минута е много“. Завършил е троянското СУ „Св. Климент Охридски“, а висшето си образование – в Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. От 2003 г. работи във „Вектор” ООД, Троян. Чете от малък различни енциклопедии, основно на географска тематика, като любовта му към географията се запазва във времето и воден от нея участва в „Минута е много“. Дебютът му в „Минута“-та е през 2006 г., когато състезанието гостува в Националното изложение на занаятите в с. Орешак, темата му тогава е „Централна Стара планина” и завършва 2-ри. Година по-късно печели трите си поредни победи. Семеен, с един син – 11-годишният Кристиян, който уверено върви по стъпките на татко си и също има вече не една победа в състезания за знаещи.

Юбилейното издание с автографа на проф. Лилия Райкова за трикратния победител Иван Цочев
ИВАН ЦОЧЕВ от Троян е сред героите в най-новата книга за едно от най-успешните, дългогодишни и запомнящи се авторски предавания в българския телевизионен ефир – състезанието „Минута и много“ на БНТ. Същото онова тв състезание – с емблематичния водещ Петър Вучков и закачливото анимирано човече, подканящо състезателите с репликите „Ами сега?!“ и „Няма време!“ – което десетилетия залепяше мало и голямо пред екраните, а въпросите му занимаваха и провокираха цяла България. Книгата се казва „Магията „Минута и много“, посветена е на 40-годишния юбилей на предаването и неин автор е създателката на „Минута е много“ проф. Лилия Райчева.

Иван Цочев с грамотата за една от победите си
Грамотите за трите победи, 2007 г.
НАШИЯТ човек пък е представен във ВИП раздела с трикратните победители, които наред с кратките визитки са откроени и с по няколко авторски въпроса, общо 40, оставени без отговор. Тези въпроси на победителите ще бъдат включени в специална томбола, която ще бъде разиграна на юбилейното парти на „Минута е много“ на 22 февруари 2020 г. в София, научихме от самия него.

„ЛЮБОПИТЕН факт е – коментира още г-н Цочев, – че с „Минута“-та сме абсолютни набори – и аз като състезанието съм роден през м. февруари 1980 г., само че на 9-ти. Относно книгата всеки от нас, трикратните победители, получи по едно копие, подарък от автора проф. Райчева и със специален автограф от нея. Освен това аз си купих още една книга и съм решил да я даря на библиотеката на моето троянско училище СУ „Св. Климент Охридски“, в което сега учи и синът ми Кристиян. След Нова година ще говоря с директорката Иванка Цекова кога ще е удобно да й я връча. Ще използвам повода да изкажа и специална благодарност към доайена на преподавателите географи в училището Иванка Гайдарска, благодарение на която придобих интереса си към географията и участвах и спечелих трите си победи в „Минута е много“ именно по географска тема – „Странджа“.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |