Първото троянско бебе за 2020-та е момиченце – Лилия Касабова

* Малката троянска красавица проплакала по обед на 2 януари, мерките й са манекенски и е кръстена на баба си * Най-първото бебе в троянското АГ отделение за годината също е момиченце, казва се Михаела и е от Габрово
Щъркелът дойде
Кметски поздравления и дарове за мама Натали и малката Лилия – първото троянче за 2020-та
ПЪРВОТО новородено троянче за 2020 г. е момиченце и проплакало в АГ отделението на МБАЛ - Троян на 2 януари по обяд, в 12:18 ч. Малката красавица се казва Лилия, кръстена е на баба си по бащина линия, и е с манекенски мерки – тегло 3,420 г и ръст 50 см. Лилия е първородното чедо на Натали Веселинова и Иван Касабов – майката е от с. Врабево, таткото е троянец, а щастливото семейство живее в жк „Лъгът“, най-младия квартал на Троян.

Поздравления и за щастливия татко Иван Касабов
ПО ТРАДИЦИЯ троянче №1 за новата година бе навестено от кмета Донка Михайлова, която поздрави мама Натали и подари на невръстната й щерка сребърна монета като символ на щастие, сила и късмет. „Някои казват, че първото бебе за годината показва каква ще бъде тя. Първото троянско бебе е истинска красавица с прекрасното име Лилия. С радост поздравих родителите й, а на малката троянка пожелах да расте умна и красива и да се сдобие в следващите години с братче или сестриче“, написа в страницата си във фейсбук г-жа Михайлова.

А НАЙ-ПЪРВОТО бебе за 2020 г., родено в троянското АГ отделение, е габровче, също момиченце. Мъничката Михаела проплакала в празничната Новогодишна нощ – малко след полунощ на 1 януари, в 00:55 ч. От акушерките научихме, че родителите на Михаела (майката се казва Илияна Недялкова и е от Попово, но семейството живее в Габрово) избрали момиченцето им да се роди в Троян неслучайно – заради отличните условия и реномето на АГ отделението на троянската болница, считано за едно от най-добрите и най-добре оборудваните в Северна България.

МАЛКО СТАТИСТИКА. 283 са бебетата, родени в МБАЛ - Троян през изтеклата 2019 г. През 2018 г. броят на новородените тук е 278, а в предишните пет години 2017-та, 2016-та, 2015-та, 2014-та и 2013-та – съответно 309, 305, 288, 274 и 258. Краткият ни коментар – троянската раждаемост държи едно сравнително устойчиво ниво, без големи спадове, но и без желания ръст.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |