Мъжката троянска традиция бе спазена

* Събчо - първенецът за 2017-та, проплакал в 8:20 ч. на 1 януари в АГ отделението на троянската общинска болница, при секциото „бабувал“ екипът на д-р Мишо Василев * Бебешки рекорд през 2016-та –
 над 300 новородени
Начало
МЪЖКАТА троянска традиция бе спазена – за пета поредна година първото троянско бебе е момче. Първенецът за 2017-та е малкият Събчо, който проплакал в АГ отделението на МБАЛ – Троян в 8:20 ч. сутринта на 1 януари. При секциото „бабувал“ екип, ръководен от завеждащия отделението д-р Мишо Василев. Мерките на юнака са впечатляващи – 3950 г тегло и 51 см дължина. Щастливата майка е 31-годишната троянка Веселина Атанасова, която има още една мъжка рожба.

В ПЪРВИТЕ три дни на 2017 г. в троянското АГ отделение се родиха три бебета, а статистиката сочи, че през изминалата 2016 г. за пръв път от 17 години е надмината бройката от 300 новородени. За сравнение – 288 бяха новородените в троянската болница през 2015 г. и 274 (2014 г.), 258 (2013 г.), 268 (2012 г.). Тук трябва да направим уговорката, че в АГ отделението на МБАЛ - Троян, едно от най-рейтинговите и модерно оборудвани в Северна България, избират да раждат и майки от други градове на страната; и въпреки че не всичките бебета са троянски, отчетливият  ръст през изминалата година радва и буди оптимизъм.

Кметът Донка Михайлова донесе дарове в АГ отделението на МБАЛ - Троян
ПО ТРАДИЦИЯ в първите дни на новата година кметът на Троян Донка Михайлова посети родилното отделение, а първенецът Събчо получи кметски дар – сребърна монета, за здраве и късмет.

Т21, по информация на Ралица Бенчева и Станислава Цукева

3 коментара:

Анонимен каза...

Защо от години умишлено криете статистиката за новородените, но само от община Троян? Едва ли има поне 100 новородени троянчета годишно? Троян от години е с ужасяващ демографски срив, който надмина дори този в Северозападна България по време първия мандат на Михайлова. Спадът при младото население гони 10%, което на практика означава - ликвидация на човешкия ресурс.
Всъщност, колко ви плаща Михайлова, за да не публикувате годишните данни за новородените троянчета, а да публикувате поредната ПиАр-ска стъкмистика на общинската чиновничка?

Анонимен каза...

И аз питам, колко са родените троянчета в Троян??? Или може би те се раждат в други градове, или... зад граница???

Анонимен каза...

Динко...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |