В икономиката на Ловеч и Троян – предпоставка за повишаване на интереса към имотите

* В Троян и в цялата област Ловеч започна новият етап от програмата за саниране, където се финансира санирането на имотите изцяло. Това ще гарантира по-добра наемна цена за собствениците, както и по-добра продажна цена
Пазарът на имотите

В последните години в град Ловеч се очертава тенденция към бавно, но постоянно подобряване на икономическата обстановка. Така постепенно интересът към преместване в Плевен като по-добра алтернатива за работа и образование се очаква да спадне, а това неминуемо ще се отрази на имотния пазар, както в Ловеч, така и в съседния Троян.

Към момента пазарът на недвижими имоти в Троян  не е много активен, но се забелязва раздвижване в Ловеч. От сайта за недвижими имоти в България „Реалистимо“ отчитат активност от страна на частните лица и собствениците на имоти. Все повече собственици решават да публикуват обява за продажба или наем на имот именно сега, за да се възползват от по-добрите имотни цени.

Какви са прогнозите за региона коментират експертите от сайта за недвижими имоти „Реалистимо“.

Ловеч с по-добри резултати

Безработицата в Ловеч намалява, градът показва добри резултати от гледна точка на икономическо развитие. Регионалният профил на НСИ, в който се включва област Ловеч (включително градовете Ловеч и Троян) показва, че макар и доходите, и стандартът на живот все още да не са на достатъчно задоволително ниво, пазарът на труда в града се развива добре. Едновременно с това, местните данъци и такси са сред най-ниските в страната, а административното обслужване е добро. Здравеопазването и градската инфраструктура също показват добри резултати. 

В Ловеч има много приемливи средни училища, както и филиал на Технически университет – Габрово. Всичко това означава, че градът може да бъде посочен като един от перспективните в Северния централен район, където в близко бъдеще се очаква да бъдат съсредоточени и сериозни инвестиции.

Достатъчно е да се споменат бъдещият завод за електромобили и продължението на автомагистрала „Хемус”, за да стане ясно, че има отчетлива тенденция към подобряване на икономическия профил.

Цените на имотите в Ловеч

Цените на имотите в град Ловеч все още са много ниски на фона на ситуацията в останалата част от страната. В квартал “Младост” апартаментите с 2 или дори 3 спални се предлагат на цени от 250 – 300 евро на квадратен метър, нещо повече – работещ бизнес, разположен на 2 етажа от сграда (13 напълно обзаведени и реновирани стаи)  се предлага за едва  300 евро на квадрат. Разбира се, има и изключения, където ремонтиран обзаведен апартамент в квартала достига до над 700 евро за квадратен метър.

Тази цена обаче е твърде висока за града – дори имоти в центъра, отново с 2 или 3 спални, се предлагат по 450-550 евро за квадрат средна цена.

Наемите в Ловеч

С повишаване на икономическата активност се очаква ръст и при наемния пазар. По-добрите условия на пазара на труда означават и бавно, но сигурно покачване на доходите на населението – което, от своя страна, увеличава и възможностите за бизнес в града. Присъственото обучение и разкриването на нови работни места във връзка с изграждането на завода за електромобили и бъдещото му функциониране са свързани и с необходимостта от намиране на квартири.

В Троян и областта санирането продължава 

В Троян и в цялата област Ловеч вече започна новият етап от програмата за саниране, където се финансира санирането на имотите изцяло. Това ще гарантира по-добра наемна цена за собствениците които решат да се възползват, както и по-добра продажна цена при евентуално решение за продажба на имота в бъдещето.

Подробно за имотите – в сайта на „Реалистимо“

В портала на „Реалистимо” можете да откриете на едно място обяви за покупко-продажба и наем на недвижими имоти, публикувани от частни лица и специализирани агенции. Има и актуална информация във връзка с търговете, организирани от частни и държавни съдебни изпълнители.

„Реалистимо“  

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |