Троянците в листите

* Няма наши на избираеми места в избираеми листи – имаме трето място при ГЕРБ-СДС, второ и четвърто при ПП-ДБ, четвърто при ДПС, при БСП, БВ и „Възраждане“ няма никой * Найден Найденов водач на листата на БСДД, Христо Йовчевски втори при НДСВ, Илиян Пеевски втори
 при „Вън от ЕС и НАТО“
 
ПИ 2023
 
НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ на 2 април извънредни парламентарни избори – поредните пети по ред парламентарни избори за последните две години, не се възлагат особени надежди, че ще ни измъкнат от политическата криза/каша, в която сме затънали. И че ще доведат до лелеяното редовно правителство, което да „отпуши“ движението на държавата напред. Някои политици, че и цели политически формации дори говорят открито, че тези парламентарни избори са само подготовка за следващите такива през есента, паралелно с местните, когато евентуално ще се получат нещата.

НО КАКТО и да е, изборите предстоят и по традиция в началото на предизборната кампания (сегашната започна на 3 март) се вглеждаме в кандидатските листи, и по-конкретно в троянските имена из тях. А такива имена има, макар че общо взето са на неизбираеми места или в неизбираеми листи, т. е. шансът да имаме троянец в следващото 49-о Народно събрание изглежда илюзорен. И още по-илюзорен, тъй като, както вече ви информирахме (виж „ЦИК ни резна мандатите – от 5 на 4“ в бр. 5 на Т21 от 8 февруари 2023 г. – бел. ред.), мандатите в нашия 11-ти изборен район Ловеч паднаха от 5 на 4 по демографски причини – намаляване на населението на областта ни с 25 хил. души за последните 10 години.

И ТЪЙ – кои и къде са троянците в листите. Най-напред в парламентарно представените партии в предишния парламент. Председателят на Общинския съвет в Троян инж. Петко Пенков прави кандидат-депутатския си дебют – той е единственият троянец в листата на ГЕРБ-СДС, но на неизбираемото 3-то място, водачът тук е обичайният – бившият регионален министър, областен партиен лидер и досега 7 пъти депутат Николай Нанков. В листата на другия силен играч – ПП-ДБ, има двама троянци: бившият депутат Свилен Андреев е втори, а общинският координатор на партията и общински съветник Николай Тодоров четвърти; водачът и тук е обичайният – ловчалията и неколкократен депутат Искрен Арабаджиев. Троянката Айнур Кехайова е на 4-то място в листата на ДПС. В листите на БСП, „Възраждане“ и „Български възход“ няма троянски имена.

ПРИ НЯКОЛКО малки партии обаче има троянци на предни позиции: водач на листата на „Български съюз за директна демокрация“ е Найден Тотев, големият троянски бизнесмен Христо Йовчевски е на 2-ро място в листата на възкръсналата царистка партия НДСВ, трети в същата листа е друг троянец, Дочко Гърков, а инж. Илиян Пеевски е втори в листата на партията с атрактивното име „Вън от ЕС и НАТО“.

Т21
 
Още по темата:

3 коментара:

Minko Magunski каза...

Партия "Вън от ЕС и НАТО"?...Това означава вътре в Азия и Русия!Ако това нещо спечели,хората които ще останат в тази държава трябва да се учат от сегашните емигранти как се прескачат гранични огради и организират канали за емиграция.Или може би ще има граничари чиито автомати ще са насочени към сънародниците им които искат да избягат,както в недалечното минало?

Илиян Пеевски каза...

Магунски, хайде да поспреш с евро-джендърските фантазии и просташки заплахи. Резултатите от членството ни в ЕС и НАТО за около 20 години са тотален погром на земеделие, животновъдство, икономика и армия, която буквално е посмешище. Всички тези резултати ги има в официалните български статистики и всеки що годе грамотен може сам да види и да си направи изводите. Евро-погром над България, Магунски, доказан евро-погром. Планиран и напълно умишлен.
Магунски, а любимата ти Англия в Азия и към Русия ли отиде след като избяга от ЕС? Или за Англия може, а за България не може!? .

Minko Magunski каза...

Пеевски,чудех се дали да ти отговарям,понеже едва ли на обществен сайт е мястото за лични разговори и мисля да е последно.Намекваш че съм евро-джендър и простак.Имам нормално и добро двуполово семейство вече 40 години.За второто ще се направя че не съм го прочел.За тоталния погром в земеделието.Сещам се за "бедните" зърнени босове.Сигурно защото малко пари им дават от еврофондовете.Сега се оплакват,че Украйна продава по-евтино.Не знам някой зърнен бос да е дошъл от САЩ или ЕС.Животновъдство.Също не съм видял липса на месо в магазините.Армията.Каква мощна армия може да има 7 млн. страна и срещу кого ще се бие?Единствен потенциален враг е Русия,но тя има проблеми с Украйна,т.е., действително не е.За погрома.Не видях следи от погром в България.За "любимата" ми Англия.Не ми е любима.Но да сравняваш Англия с посткомунистическа България е смехотворно.А затова че се подлъгаха на популизъм и излязоха от ЕС започнаха да си плащат.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |