От утре – едноседмична грипна ваканция за всички ученици

* Със заповед на директора на РЗИ – Ловеч д-р Росица Милчева от 18 януари на територията на цялата Ловешка област се обявява грипна епидемична обстановка, продължителността й –
 до 24 януари включително
 
Ох боли
 
ОТ УТРЕ, 18 януари, сряда, на цялата територия на Ловешка област се обявява епидемична обстановка и се въвеждат извънредни противоепидемични мерки. Това се случва със заповед (РД-01-4) от днес, 17 януари, подписана от директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч д-р Росица Милчева. Посочените основания са достигане на епидемични стойности на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в областта и с оглед осигуряване на здравето на населението. Въведената епидемична обстановка е с едноседмичен срок – от 18 януари до 24 януари (идния вторник) включително.

КАКВИ са въведените извънредни противоепидемични мерки? Най-съществената – преустановяват се учебните занятия на територията на цялата Ловешка област за посочения период; или с други думи – всички ученици в областта (от 1. до 12. клас), сред тях и троянските, излизат в едноседмична грипна ваканция. Другите мерки: преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, правени от джипитата, свижданията в болничните заведения и социалните домове; засилва се контролът в детските ясли и детските градини.

ЗАПОВЕДТА може да бъде обжалвана в едномесечен срок от публикуването й на интернет страницата на РЗИ – Ловеч пред Административния съд в Ловеч.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |