Улицата до Новата поликлиника – още малко

* Кметът Михайлова: „Известни проблеми имахме със строителя, цената на строителните материали наистина поражда много трудности в строителния процес. Но очакваме много скоро работата да продължи“ * Финансирането – с общински средства, 388 хил. лв.
Гореща тема
Актуална гледка към ремонтирания участък от ул. „Минко Радковски“, 13 септември 2022 г.
СЛЕД прерязването на лентата, 13 септември, на новия Център за грижа за лица с умствена недостатъчност, който ще си съжителства с дневен Център за лица с увреждания (в двуетажното крило Г на недостроената и замразена от над 40 години сграда на т. нар. Нова поликлиника), кметът Донка Михайлова даде отговор на един напиращ отвсякъде въпрос. Става дума за започналия, но бавещ се ремонт на ул. „Минко Радковски“ покрай Новата поликлиника, което причинява сериозни затруднения – сега най-вече на пациентите на намиращия се в съседство Медицински център (в който да кабинетите на много троянски джипита и други лекари), но и на живеещите наоколо, а и изобщо; още повече че там трябва са се изгради и разширение на съществуващия паркинг. Изпълнител на строителните работи е столичната фирма „НСК София“ ЕООД, финансирането е изцяло с общински средства – 388 хил лв.

Донка Михайлова
„СИГУРНО мнозина искат да попитат докога ще се стига по тази разбита улица до новия социален център, ще отговоря – още малко. Известни проблеми имахме със строителя, цената на строителните материали наистина поражда много трудности в строителния процес. Но очакваме много скоро работата да продължи. Общината финансира улицата, уличното осветление, канализацията. Предстоят асфалтовите работи, като от двете страни (откъм хълма и откъм Новата поликлиника) ше бъдат изградени 77 паркоместа, които, надяваме се, ще решат значително по-добре проблема с паркирането в този район“, коментира г-жа Михайлова.

НА ВЪПРОСА на Т21 дали стои идеята в обозримо бъдеще улицата (ул. „Минко Радковски“) да се продължи/доизгради до жк „Черногор“. Тоест, да се оформи важната и чакана от десетилетия напречна транспортната връзка, започнала от новото кръгово кръстовище при АИР-а, продължила с отварянето на участъка към ул. „Любен Каравелов“ и нагоре към ул. „Христо Ботев“ и Новата поликлиника с перспективата да се стигне до квартала, заложена като опция и в новия Генерален план за организация на движението в Троян. Кметският отговор бе: „Да, стои. В обозримо бъдеще? На този етап нямаме средства, по-сериозни финансови ресурси са насочени към ул. „Мир“, която води към бъдещата нова спортна зала, обявихме и обществена поръчка за ремонт на участъка на главната ул. „Васил Левски“ от Белодробната болница до кръговото кръстовище при АИР-а, очакваме пари (по одобрен проект към регионалното министерство) за ул. „Стара планина“ в Орешак“ (основната улица в селото, дълга 3,8 км, водеща към Троянския манастир – бел. ред.)“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |