Важно – затварят до 16-ти кръстовището при АИР-а

* Движението ще бъде пренасочвано по обходни маршрути съгласно въведена временна организация на движението
Съобщение от Общината
В сиво са местата, където се работи и движението ще бъде блокирано
ПОРАДИ строителните работи на кръстовището при АИР-а участъкът ще бъде затворен за движение в периода 3-16 декември, съобщиха от Община Троян. Затварянето ще е за всички видове пътни превозни средства (ППС) и ще обхване ул. „Васил Левски“ (от ул. „Радецки“ до кафене „Дриймс“ и моста за „Елма“), ул. „Минко Радковски“ (от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Хан Аспарух“) и ул. „П. Р. Славейков“ (при офиса на кабелния доставчик „Спринт“).

ДВИЖЕНИЕТО ще бъде пренасочвано по обходни маршрути за споменатия период съгласно въведена временна организация на движението.

По информация на Община Троян

Бележка на редакцията
Да припомним

* Наскоро кметът Михайлова призна, че има закъснение в договорения график и предупреди, че ако строителите не се справят навреме, ще им бъдат наложени санкции *Изпълнител е „Пътстрой Ловеч“ ЕООД с управител инж. Венцислав Беремски

Строителството започва, момент от първата работна оперативка, 23 юли 2018 г.
ОБЩО шест улици ще са свързани в новото кръгово кръстовище при АИР-а. В средата ще има елипсовиден зелен участък, украсен с мащабна дървена пластика и осветен от два 9-метрови пилона с LED осветление, а по периферията се предвижда изграждане на ново улично осветление. Предвижда се и изграждане на малък паркинг. Ще бъдат положени 2300 кв. м нова асфалтова настилка за тежко натоварване, още около 900 кв. м нов асфалт за по-леко натоварване и 1600 кв. м нови тротоари. Реализацията ще е на два етапа, като основната работа трябва бъде свършена през тази година (2018 г.), т. е. кръстовището ще се превърне в кръгово (по-точно в елипсовидно); а изграждането на връзката между ул. „Васил Левски“ и ул. „Любен Каравелов“, а оттам с ул. „Христо Ботев“, т. е. пускането в движение на ул. „Минко Радковски“, ще стане догодина (2019 г.), с което ще бъде изпълнена и част от идейния проект за свързване на Главната (ул. „Васил Левски“) с жк „Черногор“ (ул. „Симеон Велики“) и като цяло за развитие на напречната свързаност в града.

ИНВЕСТИЦИЯТА (с проектирането) възлиза на около 780 хил. лв., осигурени изцяло от общинския бюджет, а новото кръстовище е сред обектите, посветени на 150-годишнината от обявяването на Троян за град. „Много важен обект, може би най-тежкият в капиталовата програма за 2018 г. Доста амбициозен, на доста висока цена“, коментира при представянето на проекта пред журналисти през м. февруари т. г. кметът Донка Михайлова. Беше уточнено, че при подготовката на новия генерален план за организация на движението в Троян този участък е определен като третия най-натоварен и криещ риск за участниците в движението; „лидерите“ в класацията – кръстовището под болницата и кръстовището при Вила „Ванна“, вече са променени.

Кметът Михайлова и инж. Беремски подписват договора за изпълнение, 10 юли 2018 г.
ИЗПЪЛНИТЕЛ на строителните работи е фирма „Пътстрой Ловеч“ ЕООД с управител инж. Венцислав Беремски, договорът бе подписан на 10 юли. Наскоро обаче г-жа Михайлова призна, че има закъснение в договорения график на строителството и предупреди, че ако строителите не се справят навреме, ще им бъдат наложени санкции.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Коки каза...

Хубаво кръстовище ще стане , обаче този паркинг ще покрие нуждите на Оптиспринт и Айгюн.То и по-напред спираха 4 5 коли отстрани , но до левчето паркинга беше доста голям , а сега вече няма да го има. Та ще почнат да спират по тротоарите.

Unknown каза...

Какво от това,че го затварят,троянеца знаци и закони не признава. Когато бяха сложели знак на санаториума никой не го отразяваше , полицаите дремеха пред санаториума , а тарикатите завиваха по Васил Левски.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |