В понеделник започва изграждането на новото кръгово при АИР-а

* Строителните дейности започват в понеделник, 23 юли, договорът с ловешката фирма изпълнител „Пътстрой Ловеч“ ЕООД бе подписан на 10 юли; строителните дейности са за 738 хил. лв., осигурени от общинския бюджет * Кметът: Контролът за спазване на сроковете и доброто качество ще е безкомпромисен * Изготвена е схема за временна организация на движението
Строителство
Кметът Михайлова и инж. Беремски подписват договора за изпълнение, 10 юли 2018 г.
В ПОНЕДЕЛНИК, 23 юли, започва работата по най-мащабния проект на Община Троян за 2018 г. – изграждане на новото кръгово кръстовище при АИР-а съобщиха от общинската администрация. На 10 юли кметът Донка Михайлова и управителят на „Пътстрой Ловеч“ ЕООД инж. Венцислав Беремски подписаха договора за изпълнение. Ловешката фирма спечели обществената поръчка (заданието е „Реконструкция на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“), а при подписването г-жа Михайлова подчерта, че обектът е от изключителна важност и контролът за спазване на сроковете и доброто качество ще е безкомпромисен. Строителните дейности са на стойност 738 хил. лв., като общата инвестиция (с проектирането) възлиза на около 780 хил. лв., осигурени от общинския бюджет. Новото кръстовище е сред обектите, посветени на юбилейната 150-годишна от обявяването на Троян за град, която честваме през 2018-та. Отговорник за обекта от страна на инвеститора (Община Троян) е инж. Николай Райковски, началник на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура“ в общинската администрация.

РАЗБИРА СЕ, работата на терена ще предизвика затруднения при преминаването на автомобили и пешеходци в този участък. За облекчение на движението е изготвена е схема за временна организация в петте етапа на изпълнение, като целта е ул. „Васил Левски“ (Главната) да е затворена за възможно най-кратко време; за обходни улици ще се използват улиците „Радецки“, „Христо Ботев“, „Тома Хитров“ и „Стара планина“. Графикът и транспортните схеми ще бъдат допълнително публично оповестени, като ангажимент на фирмата изпълнител е да обозначи обходите на движение. Ще има стриктен контрол за спазване на разпоредбите, обещават от Общината.

Планът на бъдещото кръгово кръстовище при АИР-а в Троян
ДА ПРИПОМНИМ. „Много важен обект, който може би ще е най-тежкият в капиталовата програма за 2018 г. Доста амбициозен, на доста висока цена“, коментира при представянето на проекта пред журналисти през м. февруари т. г. кметът Михайлова. Като уточни, че при подготовката на новия генерален план за организация  на движението в Троян този участък е определен като третия най-натоварен и криещ риск за участниците в движението; „лидерите“ в класацията – кръстовището под болницата (на ул. „Радецки“ и ул. „Христо Ботев“) и кръстовището при Вила „Ванна“, вече са променени и сега е ред на кръстовището при АИР-а.

ОБЩО шест улици ще са свързани в пътното съоръжение. В средата ще има елипсовиден зелен участък, украсен с мащабна дървена пластика на известния дърворезбар Владо Златков. Тази зелена вътрешна площ ще бъде осветена от два 9-метрови пилона с LED осветление, а по елипсовидната периферия се предвижда изграждане на ново улично осветление. Ще се оформи и един (неизбежен) нов паркинг – пред блока, в който е офисът на кабелния доставчик „Спринт“; целта на този паркинг е да поеме автомобилите, паркиращи в момента по улиците в непосредствена близост до кръстовището. Ще бъдат положени 2300 кв. м нова асфалтова настилка за тежко натоварване, още около 900 кв. м нов асфалт за по-леко натоварване, 1600 кв. м нови тротоари.

РЕАЛИЗАЦИЯТА ще е в два етапа. Основната работа ще бъде свършена през тази година (2018 г.), т. е. кръстовището ще се превърне в кръгово (по-точно в елипсовидно – бел. ред.); а изграждането на връзката между ул. „Васил Левски“ и ул. „Любен Каравелов“, а оттам с ул. „Христо Ботев“ – иначе казано пускането в движение на ул. „Минко Радковски“, чиято единствена функция в момента е да осигурява достъп до съседните сгради, ще стане догодина (2019 г.). С отварянето  на ул. „Минко Радковски“ ще бъде изпълнена и част от идейния проект за свързване на Главната (ул. „Васил Левски“) с жк „Черногор“ (ул. „Симеон Велики“) и като цяло за развитие на напречната свързаност в града.

Т21

Благодарим Ви за разбирането!

* Изпълнението ще е трудно и неизбежно ще причини затруднение в организацията на движението, особено за живеещите в района

Уважаеми съграждани, информираме Ви, че на 23 юли 2018 г. започва работата по най-мащабния проект на Община Троян за 2018 г.  – „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ (при АИР-а)“. Проектът, посветен на 150-та годишнина от обявяването на Троян за град, е от изключителна важност за разрешаване на транспортни и комуникационни проблеми в града. Изпълнението ще е трудно и неизбежно ще причини затруднение в организацията на движението, особено за живеещите в района.

Информираме Ви, че експертите на Община Троян ще контролират стриктно изпълнението на дейностите качествено и в срок. Периодично ще бъде затваряна ул. „Васил Левски“ за преминаване, като за отделните етапи на изпълнение ще бъде въвеждана временна организация на движение. Допълнително затруднение е фактът, че в непосредствена близост се реализира и друг голям проект – реконструкция на Малък пазар.

Разбираме, че реализирането на кръговото кръстовище при АИР-а ще причини известни неудобства. Но сме уверени, че реализираните дейности ще донесат удовлетворение и ще се поздравим с един обект, който не само облекчава движението в града, но и осигурява повече безопасност на пешеходци и водачи на МПС.

При възникване на проблеми, свързани с новата организация на движение, може да подавате своите сигнали на тел. 0670/6-80-50. Благодарим Ви за разбирането!

Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |