Започна работата по новото кръгово при АИР-а

* Всеки петък до приключването на обекта – работни оперативки на място *  Кметът Михайлова: Съоръжението е много сложно, защото ще събере шест улици, най-голямото предизвикателство
 са подземните комуникации
Строителство
Момент от първата работна оперативка, 23 юли 2018 г.
МИНАЛИЯ понеделник, 23 юли, на работна оперативка на място с участието на кмета Донка Михайлова, тримата й заместници, главния архитект и началниците на ресорните отдели в общинската администрация официално бе даден стартът на изграждането на новото кръгово кръстовище при АИР-а. От страна на фирмата изпълнител „Пътстрой Ловеч“ ЕООД присъства управителят й инж. Венцислав Беремски, също – представители на проектантския екип, строителния надзор, операторите (електро, ВиК, интернет), които имат подземна инфраструктура в района, общинското комунално предприятие и др. Тези оперативки ще са периодични – всеки петък, и ще продължат до приключването на обекта, поясниха от Община Троян.

„ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ няколко години полагаме много усилия в посока добрата организация на движение в Троян. Това кръстовище е изключително важно, първо защото ще позволи част от движението да се изнесе от ул. „Васил Левски“ към ул. „Христо Ботев“, така че най-конфликтното кръстовище в града (под болницата, на улиците „Радецки“ и „Христо Ботев“) да бъде облекчено. Съоръжението е много сложно, тъй като ще събере шест улици, а най-голямото предизвикателство са подземните комуникации“, заяви г-жа Михайлова, като пожела успешна работа на строителите.

НА ОПЕРАТИВКАТА бяха обсъдени няколко основни въпроса, сред които: временната организация на движението по етапи и подетапи на изпълнение, задължителното присъствие на геодезист на обекта за следене на нивата с необходимата измервателна техника, мястото на депото за складиране на строителни материали и строителна техника, графикът на строителството, връзката на строителя с експлоатационните дружества за трасиране и реакцията при аварии по мрежите в зоната на обекта. В края символично бе преместена част от зелената растителност, попадаща в обхвата на строителните дейности; задачата е на Общинското предприятие „Комунални услуги“ и след приключване на строителството храстите и дръвчетата ще бъдат върнати тук, където ще се обособят няколко нови зелени площи.

ДА ПРИПОМНИМ. Общо шест улици ще са свързани в пътното съоръжение. В средата ще има елипсовиден зелен участък, украсен с мащабна дървена пластика и осветен от два 9-метрови пилона с LED осветление, а по периферията се предвижда изграждане на ново улично осветление. Предвижда се и изграждане на малък паркинг. Ще бъдат положени 2300 кв. м нова асфалтова настилка за тежко натоварване, още около 900 кв. м нов асфалт за по-леко натоварване и 1600 кв. м нови тротоари. Реализацията ще е в два етапа, като основната работа ще бъде свършена през тази година (2018 г.), т. е. кръстовището ще се превърне в кръгово (по-точно в елипсовидно); а изграждането на връзката между ул. „Васил Левски“ и ул. „Любен Каравелов“, а оттам с ул. „Христо Ботев“, т. е. пускането в движение на ул. „Минко Радковски“, ще стане догодина (2019 г.).

Започна изваждането на зелената растителност в района на обекта
ИНВЕСТИЦИЯТА е за около 780 хил. лв., осигурени изцяло от общинския бюджет, а новото кръстовище е сред обектите, посветени на 150-годишнината от обявяването на Троян за град.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |